De prin lume adunate

#cafenea #ceainarie #ciocolata calda #bucuresti

Unde bem ciocolata calda in Bucuresti

In serile racoroase de iarna, iesirile in oras alaturi de prieteni trebuie sa contina si cantitati impresionate de cafea sau ciocolata calda. In Bucuresti, vei putea comadna ciocolata calda in majoritatea cafenelelor. Exista insa cateva locuri speciale in care ciocolata calda este servita cu dichis, in pahara inalte, cu frisca si alte mirodenii. In unele cafenele vei gasi si un sortiment de ciocolata calda solida, care se topeste in lapte fierbinte. Cu diverse gusturi si arome, de la menta, scortisoara pana la chilli, o cana cu ciocolata calda te va binedispune si incalzi.
 

Ciocolata cu chilli la Mystic Tree
 

Mystic Tree este un local plin de farmec, cu muzica chill si jazz, cu lumini obscure si ferestre mari si luminoase. Chiar daca te afli in mijlocul Bucurestiului, vei avea senzatia ca esti departe, in casuta din copac de la bunici. Mystic Tree este structurat pe doua niveluri: parter si mansarda.

Parterul este potrivit pentru mici petreceri cu prietenii sau intalniri intime. Scarile in spirala iti vor purta pasi spre mansarda aerisita si primitoare. Decorul este completat de multa verdeata, flori, tablouri si lumanari parfumate. Mobilierul este verde, intr-o combinatie de fier forjat si sticla. Mansarda este calduroasa, cu multe ferestre prin care patrunde o lumina verzuie, care te imbie la relaxare si povesti cu prietenii.

In meniul de la Mystic Tree vei gasi, pe langa bauturi, si preparate culinare. De la aperitive, supe si preparate din carne de pui, pana la feluri sofisticate cu peste si dulciuri savuroase, la Mystic Tree vei gasi cam tot ce iti doresti. Daca ajungi aici nu trebuie sa ratezi ciocolata calda.

La Mystic Tree poti bea o ciocolata calda Zotter, 100% biologica. Ai de ales intre mai multe sortimente: ciocolata calda cu chili, menta, caramel, miere si scortisoara sau amaruie. Acest tip de ciocolata calda vine sub forma solida si se topeste intr-un pahar cu lapte fierbinte. Pretul pentru o ciocolata calda este de 15,5 lei.

Restaurantul Mystic Tree se afla pe strada Popa Soare, la numarul 7, colt cu strada Mantuleasa, in zona Unirii. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0721.077.600.
 

Ciocolata calda si jocuri de societate la Hobby Cafe
 

In apropiere de Mystic Tree, tot pe langa strada Mantuleasa se afla si Hobby Cafe. Aceasta cafenea este un spatiu deosebit, deschis intr-o casa veche din centrul Bucurestiul. Casa inca mai pastreaza atmosfera Micului Paris. Hobby Cafe este un colt de relaxare, un loc incar poti sa uiti de grijile cotidiene.

Hobby Cafe este insa mai mult decat o simpla cafenea unde vii sa iti bei cafeaua fierbinte. Aici ai la dispozitie carti de joc , jocuri de societate, game boards, dar si o consola Wii pentru momentele in care ai chef sa te distrezi cu prietenii.

Tot la Hobby Cafe au loc si cursuri si ateliere de pictura, fotografie sau actorie. Si dupa atata agitatie, trebuie sa prinzi forte noi la o ceasca de cafea sau ciocolata calda. Pe langa cafea, sucuri si ice tea, la Hobby Cafe te poti desfata si cu o cana de ciocolata calda. Delicatesa fierbinte costa 10 lei.

Hobby Cafe se afla pe strada Negustori, la numarul 34, colt cu Mantuleasa. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0771.760.238.
 

Ciocolata calda cu aroma interbelica la Festival ’39
 

Festival ’39, supranumita Cafeneaua Bucurestiului de altadata, readuce in zilele noastre o particica din atmosfera secolului trecut. Elementele si accesoriile originale din anii ‘30, creeza atmosfera intima a unei cafenele la sosea. Cafeneaua Festival este un loc potrivit pentru intalnirile romantice sau linistite, alaturi de prieteni dragi.

Meniul de la Festival '39 este destul de variat si cuprinde atat salate, cat si preparate din carne la gratar si deserturi. In zilele racoroase de iarna te poti incalzi la Festival '39 cu o ciocolata calda. Aici o ciocolata calda costa in jur de 10 lei.

Cafeneaua Festival '39 se afla pe Strada Franceza la numarul 62, la Hanul lui Manuc. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0743.339.909.
 

Ciocolata calda englezeasca la Edgar's Pub
 

Edgar's Pub este un pub din centrul capitalei, la kilometrul zero. Pe strada Edgar Quinet, pe langa Universitate, localul este numai bun pentru serile racoroase de iarna.  Pubul are o atmosfera placuta, iar lumina difuza da un plus de intimitate locului.

Este decorat in stil englezesc, cu mese si scaune din lemn, specifice acestul gen de local. Meniul cuprinde bauturi alcoolice, bere, sucuri, dar si gustari. La Edgar's Pub vei putea incerca si ciocolata calda. Pretul pentru o astfel de bautura este in jur de 10 lei.

Edgar's Pub se afla pe strada Edgar Quinet, la numarul 9. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.314.18.43.
 

Ciocolata calda ayurvedica la Casa Satya
 

Casa Satya promoveaza un stil de viata bazat pe principiile ayurvedice. La Casa Satya vei beneficia si de serviciile unui spa cu sauna cu ozon, masaj ayurvedic si un bazin de relaxare Samadhi cu apa sarata. Interiorul restaurantului, cu mese rotunde si canapele circulare, perne pufoase si diverse decoratiuni de factura orientala, in culori calde, te face sa te simti cu adevarat relaxat si departe de orice zgomot si probleme. In interior vei gasi si o mica terasa acoperita, incojurata de geamuri si plante, care pe timpul noptii este cu adevarat speciala.

Casa Satya foloseste principiile ayurvedice si in prepararea mancarurilor. Astfel, mancarurile si bauturile sunt pregatite cu apa ionizata alcalina si se folosesc numai ingrediente naturale, bio-ecologice. Meniul restaurantului pastreaza aceeasi linie si este format din mancaruri sanatoase, de sezon.

O masa in stil ayurvedic este compusa, in aceasta ordine, dintr-un suc natural, care trebuie servit cu 20 de minute inainte de masa, apoi poti incerca desertul, care se serveste intotdeauna inaintea mesei, niciodata dupa, salatele si preparatele pe baza de cruditati sunt benefice la inceputul mesei, apoi urmeaza aperitivele si felurile principale de mancare. La sfarsitul mesei se va consuma un lassi, bautura traditionala indiana, sau un ceai cald, pentru a ajuta digestia.

Pe langa toate aceste bunatati, la Casa Satya poti comanda si o ciocolata calda, cu diverse arome. Pretul este de 15 lei.

Restaurantul Casa Satya se afla pe strada Banu Manta, la numarul 25, in apropiere de Primaria sectorului 1. Rezervari se fac la numarul de telefon 0788.788.111.
 

Ciocolata calda in doua culori la Tandem Cafe
 

Tandem Cafe este o cafenea care isi doreste sa reinvie atmosfera Bucurestiului de altadata si a serilor in care iesim la o cafea sau o bautura aromata, cu multi prieteni alaturi, sau doar cu persoana iubita. Atmosfera este placuta, linistita, numai buna pentru discutii intime, dar si pentru reuniuni mai largi. Spatiul este generos, cafeneaua finnd dispusa pe doua niveluri, parter si eraj.

Tandem Cafe combina conceptul de cafenea cu cel de club si organizare de evenimente si ofera celor care ii pasesc pragul posibilitatea de a alege intre a savura o cafea aromata in spatiul de jos, intr-o atmosfera boema sau de a se distra pana in zori la petrecerile care se organizeaza in spatiul de la etaj.

La Tandem Cafe meniul este generos si poti gasi diverse sortimente de cafea, ceaiuri, ciocolata calda, bauturi alcoolice pe baza de cafea, bere, vinuri, sucuri si bauturi racoritoare, tarii, cocktailuri alcoolice si nonalcoolice, energizante, dar si cateva gustari precum croissantele cu ciocolata sau vanilie. La Tandem poti incerca si narghileaua cu arome de pepene galben, menta, cirese, caramel sau vanilie.

In aceasta cafenea poti incerca si ciocolata calda Tandem, in doua culori, cu ciocolata cu lapte si ciocolata alba, cu frisca. Pretul unei ciocolate calde este de 12 lei.

Tandem Cafe se afla pe strada Brezoianu, la numarul 12, in apropiere de parcul Cismigiu. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0725.826.336.
 

Alte locuri unde poti bea ciocolata calda
 

Ciocolata calda mai poti bea si la Aromaroma, Cafepedia, Dada Bistro sau Dante Cafe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea