De prin lume adunate

#piesa #spectacol #teatru

Una dintre cele mai apreciate tragi-comedii din lume, in premiera la Bucuresti

"Absurd person singular" sau "Pluralul englezesc" este piesa lui Alan Ayckbourn si s-a jucat pentru prima data in 1972 la Criterion Theatre in Londra. Succesul sau a atins cote maxime in Marea Britanie, tocmai de aceea in 1974 ajunge sa se joace pe Broadway cu nume sonore in rolurile principale.

Impartita in trei acte, Puralul Englzesc este povestea a trei familii care se reunesc in preajma sarbatorilor de iarna. Fiecare act se petrece in casa unuia dintre cupluri. Ceea ce se dorea a fi o simpla cina intre prieteni se transforma intr-o actiune comica datorita pataniilor gazdelor cat si a musafirilor. Toate acestea duc la schimbari majore in destinele fiecarui personaj.

Mari nume ale teatrului romanesc vor urca pe scena pentru a da viata personajelor creionate de Alan Ayckbourn. Din distributia spectacolului fac parte: Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu , Constantin Cotimanis, Victoria Cocias, Armand Calota si Delia Nartea.

"Trei cupluri, trei bucatarii , din trei categorii sociale diferite, care se intalnesc pentru a petrece ajunul Craciunului impreuna. Petrecerile, gazduite pe rand de cele trei cupluri, esueaza, surprinzator, de fiecare data. Intr-un fel fiecare cuplu se mira de relatia ciudata a celorlalti: "Doamne! Ce casnicie au si astia!", adica cu mult mai nereusita decat a lor. Aceasta expresie este ca un balsam care alina sufletele tuturor partenerilor, captivi in lanturile casniciei. La toate acestea adaugati o distributie de exceptie, cu actori din trei generatii diferite, unul mai absurd si mai singular ca altul", asa descrie regizorul Toma Enache actiunea piesei.

Premiera piesei va avea loc pe 6 decembrie, la Teatrul National de Opereta Ion Dacian si pe 7 decembrie la Teatrul Nottara. Pretul biletelor este 40, 50 si 60 lei.

Biletele se gasesc la Sala Palatului, in statia de metrou Unirii 1, in magazinele Diverta, online pe site-urile de specialitate precum si la casele de bilete ale salilor de spectacol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea