De prin lume adunate

#mogosoaia #martha bibescu #palat #unde iesim

Turism de weekend la Mogosoaia

Daca ai ramas in pana de idei pentru iesirile de weekend si vrei sa gasesti un loc aproape de Bucuresti, fa un scurt drum la Mogosoaia . Linistea locului, padurea si lacul sunt deosebit de frumoase si in anotimpul toamnei, mai ales in zilele insorite, cand te poti plimba prin ploaia de frunze aramii.

Este o destinatie la indemana pentru cei care cauta un loc unde sa se odihneasca si care sa le ofere posibilitatea de a face plimbari mai lungi sau mai scurte.
 

Cum ajungi la Mogosoaia
 

Comuna Mogosoaia se afla in Judetul Ilfov, la 15 km de Bucuresti si la 11.1 km de Aeroportul International Otopeni. Daca mergi cu masina personala, trebuie sa o iei spre aeroportul Otopeni si de acolo faci stanga, iar cu trenul, pe ruta Bucuresti-Urziceni. Exista si excursii organizate, cu durata aproximativa de 4 ore, contra unei sume de 40 de euro. Pretul include transportul si vizitarea Palatului Mogosoaia si a Manastirii Snagov.
 

Cazare in Mogosoaia
 

Facilitatile turistice in Mogosoaia sunt pe cale de dezvoltare. De aceea, deocamdata oferta nu este foarte variata. Daca vrei totusi sa ramai peste noapte, poti opta pentru un hotel de 2 stele, la aproximativ 110 RON de persoana. O alta posibilitate este sa gasesti o camera la particulari.
 

Vestigiile istorice de la Mogosoaia
 

Prima atestare a Mogosoaiei dateaza din 1598. Zona poarta de fapt numele sotiei unui boier, Mogos, care a fost proprietarul domeniului. Acesta trece in posesia lui Constantin Brancoveanu la sfarsitul secolului al XVII-lea. El este cel care comanda inaltarea palatului brancovenesc, a carui arhitectura contine elemente valahe si otomane. Mult mai tarziu, in 1912, printul George Bibescu i-l va oferi in dar sotiei sale, Martha, pasionata de restaurari si design interior.

Daruirea ei si simtul artistic readuc stralucirea monumentului, cazut in degradare vreme indelungata. Dupa modernizare, Palatul de la Mogosoaia devine resedinta printesei Bibescu si totodata un important loc de intalnire pentru oameni de stat, politicieni, ambasadori, artisti si chiar capete incoronate : Lordul Thomson, diplomat englez, patriarhul Miron Cristea , prim-ministrul Constantin Argetoianu, istoricul Nicolae Iorga, scriitorul Mihail Sebastian, Regina Maria a Romaniei etc. Dupa instaurarea regimului comunist, Martha Bibescu reuseste sa obtina permisiunea ca palatul sa devina monument istoric, in 1945. Coloanele, statuile, arbustii si muzeul de arta feudala brancoveneasca sunt cateva dintre atractiile parcului care inconjoara palatul.

Padurea Mogosoaia este potrivita pentru plimbari si recreere, cu arbori seculari, salcii, plopi si alte specii. In apropiere de Mogosoaia, la 25 de km, se afla Padurea si Lacul Snagov, care este una dintre zonele predilecte pentru iesirile de weekend.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea