De prin lume adunate

#tunelul iubirii # turism romania # destinatii turistice #romania

Tunelul iubirii, unul dintre cele mai romantice locuri din tara noastra

"Tunelul iubirii" din Kleven, Ucraina, atrage anual mii de turisti vrajiti de arcadele inverzite si de romantismul locului. Extrem de popular, acest tunel are un frate mai mic, dar la fel de spectaculos si in tara noastra, in judetul Caras - Severin.

Descoperit intamplator

Sursa foto: romaniaoriginal.info

Accesibil oricui doreste sa-l vada si sa se bucure de frumusetea lui, "Tunelul iubirii" din tara noastra este situat intre localitatile Obreja si Glimboca pe calea ferata Caransebes - Boutari, deschisa in 1908. Tunelul a fost descoperit intamplator in anul 2013, de doi fotografi amatori din Otelu Rosu.

Spre deosebire de tunelul din Ucraina, care are aproape 3 kilometri lungime, cel de la noi se intinde pe doar cateva zeci de metri. Aceasta cale ferata nu mai este folosita pentru trenurile de calatori din decembrie 2012, in prezent aici circuland doar cateva trenuri de marfa. Locul pare a avea un potential turistic, insa cei de la CFR doresc sa taie copacii, care, potrivit lor, ar afecta circulatia garniturilor de tren.

Tunelul natural format de copaci in jurul caii ferate este un loc plin de farmec, vara cu bolti de un verde crud si toamna de un rosu-aramiu intens. Desi mai mic decat cel din Kleven si tunelul din Caras-Severin este fermecator si ar putea atrage turisti din intreaga lume.

Pe lista comorilor ascunse

Sursa foto: calatorim.ro

Acest "Tunel al iubirii" a fost inclus anul trecut pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeana. Site-ul Forsquare a prezentat prin aceasta lista 28 de obiective europene necunoscute publicului larg, cate un loc pentru fiecare stat membru U.E. In 2013 pe lista figura Transfagarasanul.

Locul este acum o destinatie preferata de cuplurile de tineri casatoriti care il folosesc drept decor pentru albumul de nunta, dar si de fotografii amatori care isi doresc sa-i surprinda frumusetea.

Tunelul se afla la 50 - 60 de kilometri de Resita, la 10 km de Caransebes, iar cea mai apropiata localitate este Obreja. La el se poate ajunge cu masina, pe DN 68 pe sensul spre Glimboca, si apoi pe jos. Coordonatele GPS sunt 45.481668, 22.281268.

Sursa foto:  florinavramescu.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea