De prin lume adunate

#cluj-napoca #expozitie_foto #transit #proiect fotografic

Transit, o mega-expozitie de la Nobel ajunge la Cluj-Napoca

Transit, un proiect fotojurnalistic de anvergura, semnat de norvegianul Espen Rasmussen, va ajunge la Cluj-Napoca in cadrul Photo Romania Festival 2013 direct de la Centrul Nobel din Oslo. Apreciat si premiat la nivel international, proiectul care vorbeste in imagini despre refugiatii din intreaga lume, este rezultatul unei carti, dar si a unei expozitii-gigant, care vor fi expuse la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca.

La festival va fi prezent si autorul proiectului, Espen Rasmussen, invitat special al acestei editii, care va vorbi despre experientele intampinate in cele 8 tari in care s-a documentat timp de sapte ani.

Imaginile expuse dezvaluie viata pe care o traiesc refugiatii din aceste tari: Afganistan, Bangladesh, Republica Democratica Congo, Columbia, Georgia, Norvegia, Siria si Yemen. "Transit este despre oamenii de pe drumuri. Aproape sapte ani am fost pe urmele lor, marcate de razboi, de momente insuportabile, dar si de sperantele", subliniaza fotojurnalistul.

Espen Rasmussen a castigat de doua ori World Press Photo, cea mai mare competitie de fotojurnalism din lume, de sapte ori Pictures of the Year International si premiat de 26 de ori in cadrul Norwegian Picture of the Year.

Photo Romania Festival (17-26 mai 2013) mai presupune alte zeci de expozitii pe cat de inedite, pe atat de artistice si impresionante, cu invitati de renume national si international, fotografi sportivi, fotojurnalisti, fotografi de fashion si advertising. De asemenea, timp de zece zile, cei prezenti se vor putea bucura de workshopuri, concerte si petreceri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea