De prin lume adunate

#parcul cismigiu #traditii #craciun #anul nou

Traditii de Craciun si Anul Nou in parcul Cismigiu

In perioada 16 - 31 decembrie 2011, Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza evenimentul cultural "Traditii de Craciun si Anul Nou". Parcul Cismigiu va imbraca haine de sarbatoare, in intervalul orar 10.00 - 22.00.

Cei care vor ajunge in aceasta perioada in parcul Cismigiu vor descoperi casa lui Mos Craciun, bradul de Craciun, targul de cadouri si zona gastronomica. Pot participa la numeroase activitati precum plimbarile cu trasura sau cu poneii si se pot distra la patinoar.

Evenimentele sunt dedicate tuturor categoriilor de varsta, iar pentru copii a fost creat un loc special, unde vor avea ocazia sa descopere povestile din Casa lui Mos Craciun. Aceasta este amplasata langa bradul de Craciun, chiar in dreptul intrarii principale. Zane, spiridusi si alte personaje dragi lor vor crea o atmosfera magica, in care cei mici vor recita Mosului poezii, vor desena si colora.


Cadouri pentru toate gusturile


In cadrul Targului de Craciun, mesterii populari vor imbia trecatorii din casute frumos impodobite de sarbatoare. Vizitatorii vor putea admira sau cumpara obiecte traditionale: ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, globuri si alte ornamente pictate, jucarii din lemn si instrumente muzicale .

Targul va mai oferi produse traditionale: carnati, toba, pastrama, turta dulce, cozonaci si prajituri traditionale, magiun, miere si produse apicole. Deliciile culinare vor fi intregite de mancare traditionala romaneasca, servita in imediata apropiere a scenei, in zona gastronomica.

Trei atelaje trase de cai vor plimba doritorii pe aleile Parcului Cismigiu. Pastrand traditia anilor anteriori, vor fi prezenti si doi ponei. Mos Craciun va aduce renii si elfii, pentru a lua cu el in sanie copiii si parintii.

Patinoarul va fi deschis accesului publicului zilnic, intre orele 10.00 - 21.00, programul prelungindu-se pana la orele 24.00 in zilele de vineri si sambata.


Spectacole de colinde


Pe scena amplasata in zona lacului Cismigiu, vor sustine spectacole ansambluri de muzica populara, coruri si grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri, artisti consacrati si trupe renumite.

Printre interpretii de muzica populara prezenti in cadrul "Traditiilor de Craciun si Anul Nou" se numara Margareta Clipa, Gheorghe Turda, Maria Dragomiroiu, Valeria Arnautu, Sofia Vicoveanca, Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu, Maria Ciobanu si Ionut Dolanescu, Nicolae Furdui Iancu . Sunt invitati, de asemenea, Ducu Bertzi, Paula Seling, Adrian Enache, Nicola, Fuego, Vasile seicaru, Maria Radu, Mihai Margineanu, Pepe, Nico, Marcel Pavel, Vita de Vie, Iris, Vunk, Bere Gratis, Directia 5 si Proconsul.


De Craciun, fii mai bun!


In pragul sarbatorilor de iarna este mai usor ca oricand sa fii bun si sa daruiesti. Este timpul in care totul este posibil, in care ne amintim de copilarie.

Pentru a veni in sprijinul copiilor fara posibilitati materiale, in perioada 6 - 26 decembrie, CreArT va amplasa un cort special in Parcul Cismigiu, unde se vor putea dona jucarii si carti. Campania se va derula sub titulatura "Daruieste, fii mai bun! si tu poti fi Mos Craciun".

Cadourile stranse pana in data de 23 decembrie vor fi donate micutilor din centrele de plasament, in cadrul unui moment special, pe scena evenimentului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea