De prin lume adunate

#isabel allende #carti #timp liber #lectura # top carti isabel allende

Top carti Isabel Allende

Romanele Isabelei Allende sunt fascinante, pline de mister si captivante. Sutn ideale pentru vacanta de vara, atunci cand vrei sa citesti ceva cu adevarat interesante.

Casa spiritelor

Distins cu numeroase premii literare, romanul Casa spiritelor a fost adaptat pentru marele ecran in 1993, in regia lui Billie August, cu o distributie de exceptie: Meryl Streep, Winona Ryder, Jeremy Irons, Vanessa Redgrave, Glenn Glose si Antonio Banderas.

"Pe 8 ianuarie 1981, pe cand ma aflam in Venezuela, am primit un telefon care ma anunta ca bunicul meu iubit era pe moarte. Am inceput sa-i scriu o scrisoare, iar acea scrisoare s-a preschimbat in primul meu roman, Casa spiritelor, aparut in 1982", avea sa declare Isabel Allende doua decenii mai tarziu.

Astfel s-a nascut saga familiei Trueba, in care ritmurile violente ale unui pamant mitic, ravasit de cutremure si uragane, par o a doua natura a personajelor.

Ines a sufletului meu

Ines a sufletului meu este un roman de fictiune istorica a carui protagonista, conquistadoarea Ines Suarez, o adevarata eroina a vremii ei, a contribuit la intemeierea statului Chile. Nimic nu parea sa o predestineze pe Ines Suarez, o croitoreasa spaniola nascuta in jurul anului 1500 la Plasencia, unei vieti iesite din comun. Insa Ines se hotaraste sa plece in Lumea Noua pentru a-si regasi sotul disparut. Ajunsa in Peru, viata sa ia o turnura neasteptata, odata cu vestea mortii barbatului sau si cu intalnirea cu misteriosul capitan Pedro Valvidia, de care se va indragosti.

Povestea de iubire dintre Pedro si Ines, ce dureaza mai bine de treizeci de ani, e traita cu intreaga disperare si intensitate conferite de o existenta mereu primejduita de persecutia Inchizitiei si de iminenta unui razboi cu indienii mapuche.


Suma zilelor


In Suma zilelor, Isabel Allende-scriitoarea paraseste teritoriul fictiunii, pentru a depana un nou capitol al tulburatoarei sale istorii personale. Isabel Allende-mama rememoreaza, pentru fiica ei, Paula, careia nu a incetat sa ii vorbeasca in clipele de ragaz, cei treisprezece ani scursi de la despartirea lor.

Inconjurata de acum de copii si nepoti, de prieteni dragi si mereu alaturi de sotul ei, Isabel Allende recompune imaginea unei familii deloc perfecte, dar cu atat mai umane, si a unei iubiri care a trecut prin nenumarate incercari, fara ca tragediile sa-i stinga flacara. Din suma zilelor consemnate aici, Allende desprinde un imn inchinat vietii si dragostei.


Paula


Scriitoarea a avut o fiica, pe nume Paula, care a murit in 1992 de porfirie, dupa un an petrecut in coma pe patul de spital. Veghindu-si fiica, Allende a pus pe hartie tot ceea ce ar fi vrut sa-i spuna Paulei cand aceasta nu o mai putea asculta.

Aceasta este povestea romanului cutremurator scris de Allende-mama la capataiul fiicei sale. Cartea devine astfel portretul emotionant al unei femei sensibile si puternice, care isi sublimeaza suferinta si iubirea prin forta magica a fictiunii.


Eva Luna


Prin dragoste, o femeie salveaza de la moarte un indian otravit de veninul unui sarpe. Din aceasta pasiune tamaduitoare se va naste Eva, botezata astfel ca sa iubeasca viata. Orfana de mica, Eva isi croieste un drum presarat cu lacrimi, dar si cu miracolele pe care le pot face dragostea si bunatatea.

Destinul ei si al tovarasilor ei de calatorie se intretes in tapiseria complicata si multicolora a istoriei sud-americane, iar vocea Evei Luna deapana, cu nostalgie si umor, povestea fascinanta a unei femei pe care viata a iubit-o.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea