De prin lume adunate

#meryl streep #filme meryl streep #actrita meryl streep

Top 7 filme cu Meryl Streep

Meryl Streep este un simbol al elegantei, simplitatii si perseverentei in lumea celei de-a saptea arte. Iata cateva dintre peliculele in care Streep a reusit sa interpreteze roluri cu adevarat memorabile.

7 Kramer vs. Kramer (1979)

"Kramer vs. Kramer" este unul dintre cele mai reusite filme care trateaza un episod pe care multe cupluri nu-l pot evita: divortul. Pelicula in care Meryl Streep se razboieste cu Dustin Hoffman a fost recompensata cu nu mai putin de cinci premii Oscar: "Best Picture", "Best Writing, "Screenplay Based on Material from Another Medium", "Best Director", "Best Actress in a Supporting Role", "Best Actor in a Leading Role".



6 Sophie's Choice (1982)

Un alt film in care Meryl Streep interpreteaza un rol memorabil este "Sophie's Choice", o drama in regia experimentatului Alan J. Pakula ("The Pelican Brief", "All the President's Men"). Partitura lui Sophie i-a adus talentatei actrite Oscarul la categoria "Best Actress in a Leading Role".



5 Bridges of Madison County (1995)

La 13 ani de la succesul cu "Sophie's Choice", Meryl Streep se indragosteste iremediabil de Clint Eastwood in "Bridges of Madison County", film care din pacate nu a reusit sa cucereasca Oscarul.



4 The Devil Wears Prada (2006)

In "The Devil Wears Prada", Meryl Streep reuseste sa intre perfect in pielea uneia dintre cele mai nesuferite sefe prezentate vreodata pe marile ecrane. Alaturi de ea mai apar Stanley Tucci, Anne Hathaway si Emily Blunt.



3 Mamma Mia (2008)

Doi ani mai tarziu, Streep ne dovedeste ca are calitati vocale pe care si le exerseaza in "Mamma Mia", un musical bazat pe melodiile legendarilor suedezi de la Abba. Distributia filmului este una de zile mari: Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried.



2 Julie and Julia (2009)

In 2008, Meryl Streep intra in pielea Juliei Child, gospodina americana care a adus arta culinara pe micile ecrane. Streep nu a reusit sa castige Oscarul, in schimb a plecat acasa cu Globul de Aur acordat la categoria "Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Comedy or Musical".



1 Iron Lady

Incheiem cu alta pelicula care a confirmat talentul actoricesc al lui Meryl Streep: "Iron Lady". In productia regizata de Phyllida Lloyd, actrita o interpreteaza admirabil pe Margareth Thatcher, prima femeie-premier a Marii Britanii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea