De prin lume adunate

#reguli de circulatie #legi #reguli de circulatie ciudate #legi ciudate

Top 7 cele mai ciudate reguli de circulatie din lume

Daca te pregatesti sa calatoresti prin lume cu masina, trebuie sa te informezi dinainte cu privire la regulile de circulatie din tara in care vrei sa ajungi, deoarece pentru gesturi aparent banale poti plati amenzi usturatoare.


1. In Spania, trebuie sa ai ochelari de rezerva

Daca esti conducator auto in Spania si porti ochelari de vedere, trebuie sa ai o pereche de ochelari de rezerva la tine, dupa cum spune legea circulatiei de aici.


2. In Africa de Sud, animalele au prioritate

Te tenteaza o calatorie cu masina prin Africa de Sud? Atunci fii cu ochii in 4, deoarece in aceasta tara, animalele salbatice au prioritate pe strazi, iar daca provoci un accident, poti fi amendat.


3. In Arabia Saudita, femeile nu au voie sa conduca

Femeile sunt spaima soselelor, probabil la acest lucru s-au gandit si autoritatile din Arabia Saudita cand au decis sa scrie in legea circulatiei ca reprezentantele sexului frumos nu au voie sa urce la volan.


4. In China, masinile nu opresc la trecerile de pietoni

Daca ajungi sa te plimbi pe strazile din China, asigura-te de doua ori inainte sa treci strada pe trecerea de pietoni, deoarece soferii au interzis sa opreasca in fata zebrei. Conform unui articol din legea circulatiei din China, este ilegal sa opresti masina pentru a lasa pietonii sa treaca strada.


5. In Japonia, pietonii lenti sunt intorsi din drum

Pentru multi japonezi, traversarea strazii era ca o plimbare prin parc, asa ca autoritatile au dat o lege prin care toti pietonii trebuie sa grabeasca pasul atunci cand vor sa treaca strada. Ce se intampla daca ajungi aproape de jumatatea strazii si se pune rosu pentru pietoni? Foarte simplu: politistul care dirijeaza circulatia te intoarce din drum.


6. In Rusia, primesti amenda pentru masina murdara

In Rusia, tara in care se petrec accidente rutiere pe banda rulanta, este interzis sa circuli pe drumurile publice daca masina este murdara. Ca fapt divers, din cauza numarului mare de accidente rutiere care se produc din cauza pietonilor, Biserica a declarat traversarea pe culoare rosie a semaforului sau prin loc nepermis ca fiind un pacat grav.


7. In Cipru, nu ai voie sa consumi bauturi cand conduci

Daca te afli pe o strada publica din Cipru si iti potolesti setea cu apa sau cu bauturi racoritoare in timp ce conduci, ai sanse mari sa te alegi cu o amenda. Legea rutiera spune clar ca, in timpul condusului, soferii nu au voie sa consume niciun lichid.

Sursa foto: positivepressagency.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea