De prin lume adunate

#katharine hepburn #actrite #oscar #jane fonda #meryl streep #elizabeth taylor #premii oscar #Ingrid Bergman #Bette Davies

6 actrite care au castigat cele mai multe premii Oscar

Katharine Hepburn este actrita cu cele mai multe trofee Oscar cucerite de-a lungul carierei. In clasamentul actritelor rasfatate cu Oscar intalnim si alte nume importante, pe care te invitam sa le descoperi in cele ce urmeaza.


1. Katharine Hepburn

Katharine Hepburn, una dintre marile doamne ale Hollywood-ului, a fost nominalizata de 12 ori la Oscar, reusind sa castige de patru ori pretiosul trofeu.

Primul Oscar l-a primit pentru rolul principal din "Morning Glory" (1933), actrita fiind recompensata ulterior si pentru prestatiile din "Guess Who's Coming To Dinner" (1967), "The Lion in Winter" (1968) si "On Golden Pond" (1981).


2. Ingrid Bergman

Ingrid Bergman, actrita suedeza cunoscuta publicului cinefil datorita filmului "Casablanca", are la activ trei premii Oscar: doua la categoria "Cea mai buna actrita in rol principal" ("Gaslight" - 1944, respectiv "Anastasia" - 1956) si unul pentru rol secundar ("Hostsonaten" - 1978).


3. Meryl Streep

Meryl Streep a fost mereu in atentia membrilor Academiei Americane de Film, fiind nominalizata pana in prezent de nu mai putin de 17 ori, reusind in cele din urma sa castige trei Oscaruri.

Primul Oscar l-a primit pentrul rolul secundar din "Kramer vs. Kramer" (1979), film in care a aparut alaturi de Dustin Hoffman. In schimb, celelalte doua premii le-a obtinut pentru roluri principale: "Sophie's Choice" (1982), respectiv "The Iron Lady" (2011).


4. Bette Davies

De-a lungul timpului, Bette Davies a fost nominalizata la Oscar pentru prestatiile din pelicule memorabile ca "All About Eve" (1950) sau "What Ever Happened to Baby Jane?" (1962). Norocul i-a suras de doua ori, actrita fiind recompensata pentru rolurile titulare din "Dangerous" (1935) si "Jezebel" (1939).


5. Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor, actrita cu cei mai frumosi ochi de la Hollywood, a castigat tot doua Oscaruri: pentru "Butterfield 8" (1960) si "Who's Afraind of Virginia Woolf?" (1966).


6. Jane Fonda

Jane Fonda a fost nominalizata la Oscar de sapte ori, reusind sa cucereasca de doua ori prestigiosul trofeu. Rolul principal din thriller-ul "Klute" (1971) al lui Alan J. Pakula i-a adus primul Oscar din cariera. Urmatorul premiu, tot pentru rol principal, l-a castigat gratie prestatiei din drama de razboi "Coming Home" (1978).

Sursa foto: fanpop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea