De prin lume adunate

#activitati #tineri #timp liber

Top 5 lucruri pe care le fac tinerii in timpul liber

Adolescenta si perioada adultului tanar sunt etape ale vietii marcate de o sumedenie de atractii! Chiar daca tinerii nu par prea mult atrasi de scoala, studii, sau de sanatate, cu toate acestea, se pot constata o sumedenie de indeletniciri mai mult mai mai putin populare care starnesc interesul si curiozitatea maxima a acestora in timpul liber.

Surpinzator sau nu, tinerii sunt preocupati, mai mult, de modul in care arata, decat de sanatatea si functionarea la turatie maxima a propriului corp, de adrenalina si de sporturi extreme, dar si de iesirile cu prietenii. Treptat-treptat, studiul, care pana in urma cu 2-3 decenii ocupa o buna parte a timpului lor liber, trece in plan secundar sau chiar tertiar.

Iata, asadar, care principalele preocupari ale tinerilor si de ce sunt atrasi, mai exact, in aceasta vara:

1. Look-ul si modul in care sunt perceputi de catre cei din jur

Se pare ca vara constituie cel mai indicat moment al anului pentru a face cateva transformari care sa schimbe perceptia celor din jur asupra modului in care un tanar arata. Vestimentatia, aspectul fetei, tenul, felul de a merge, sunt lucruri pe care oamenii din jur le urmaresc la persoanele din jur, in special atunci cand duc o viata plina de activitati! Fata, ochii, sunt primele care starnesc rumoare si controverse si primele care sunt remarcate de catre anturajul in care tinerii se invart!

Schimbarea culorii ochilor este vazuta, in zilele noastre, ca o modalitate frecvent intrebuintata pentru a a arata mai bine, dar si pentru a conferi un contur spectacular fetei.

Asadar, redefinirea culorii ochilor, a conturului fetei se poate realiza, acum, intr-o maniera cat se poate de originala, fara reactii adverse, dar si fara mari eforturi. Create special pentru a realiza o transformare unica si spectaculoasa a irisului, in nuante deschise sau mai inchise, o pereche de lentile de contact colorate poate fi, deci, considerata, una dintre principalele atractii ale verii pentru tineri, in general, si pentru tinerele domnisoare, in particular.

Nebunia este cuvantul de ordin care se ascunde un spatele unei colectii atipice de lentile de contact colorate, si care guverneaza viata tumultoasa si zbuciumata a tinerilor. Aceste sortimente de lentile, disponibile in nuunate mai mult sau mai putin conventionale, precum albastru, verde, caprui, maro sau turquoise, pot fi utilizate, in egala masura, atat de persoanele care nu au nevoie de corectie optica, cat si de cele care au fost diagnosticate cu o forma sau alta de probleme de vedere.

Un ghid complet al celor mai noi sortimente de lentile de contact colorate poate fi consultat direct pe pagina oficiala a dealerului autorizat Optilen.

2. Aventura si adrenalina

Ce poate fi mai atractiv pentru un tanar cu un stil de viata activ decat aventura, insotita de adrenalina la maxim. La mare sau pe drumuri de munte, adrenalina atinge cote maxime odata cu practicarea sporturilor extreme. Si nu numai! Aventura implica descoperirea si cercetarea unor taramuri straine, necunoscute, admirarea si savurarea din plin a farmecului mediului natural!

Asadar, ce poate fi mai frumos pentru un tanar care isi doreste sa isi petreaca, in cel mai non-conformist chip vacanta cu anturajul sau de prieteni care exercita o influenta continua asupra sa!

Manati de o doza ridicata de adrenalina si mult curaj, tinerii aleg ca activitate si, in egala masura, atractie a timpului liber, sporturile cu motor! Sa nu uitam nici de faptul ca motociclismul castiga tot mai mult teren in randurile romanilor, indiferent ca astfel de vehicule pe doua roti sunt folosite pe drumurile aglomerate din oras sau pe pantele abrupt de munte.

Numarul de motociclete inmatriculate de catre autoritatile romane abilitate este in crestere, in medie, cu 15-20%. Acest aspect a contribuit, din pacate, si la cresterea numarului de accidente grave.

Daca pe drumurile off road, pericolul este ceva mai scazut, nu acelasi lucru se poate spune despre drumurile publice. Respectarea regulilor de circulatie si inlocuirea acelor piese moto, scuter sau ATV uzate, prin comanda online din magazine precum Unimotors, sunt “cheia” pentru a conduce safe! Si, nu in ultimul rand, prudenta in trafic si adaptarea vitezei la conditiile de tarfic si de drum acolo unde se impune!

3. Jocurile si realitatea virtuala

Odata cu evolutia tehnologiei informatiei si a comunicatiilor, jocurile pe calculator si realitatea virtuala a cucerit populatia tanara, indiferent de varsta. Nu mai trebuie sa amintim si faptul ca jocurile guverneaza viata adolescentilor, a tinerilor, fiind prezente pretutindeni: acasa, pe calculator, sau in oras, in mall-uri, parcuri sau alte zone de interes public.

Practic, tinerii sunt ancorati intr-o realitate nemaintalnita si care nu a fost traita sau experimentata cu cateva decenii in urma!

4. Iesirile cu prietenii in aer liber sau la film

Filmele si iesirile cu prietenii in aer liber ocupa o parte insemnata a timpului liber pe are il au tinerii. Dornici sa se desprinda treptat de sub aripa protectoare a parintilor lor, tineri aleg sa mearga la mare, la munte sau la o iesire in oras cu grupul de prieteni. Lucru absolut normal si benefic, spun psihologii, daca stam sa ne gandim ca socializarea joaca un rol esential in dezvoltarea personala si psihologica a fiecarui individ.

Odata cu impanzirea cinematografelor, care au acaparat marile orase, tinerii aleg ca, odata ce ies cu prietenii, sa urmareasca si unul dintre principalele filme care ruleaza pe marile ecrane. De ce nu? Doar uita de stress, griji si de probleme!

5. Masinile si motoarele puternice

Masinile si motoarele puternice sunt o adeverata incantare pentru tineri, mai ales daca se descriu ca fiind mari fani ai automobilismului. Producatorii de autoturisme din Romania si strainatate au imbunatatit, constant, dotarile masinilor, astfel incat, tot mai multi tineri sunt realmente interesati sa isi achizitioneze propria masina. Nu intamplator numarul de premise auto categoria B este in crestere, la fel ca si numarul de cursanti inscrisi la scolile de soferi!

6. Scoala - o mare povara pentru tineri si parinti

Cand vine vorba de scoala, adolescentii si tinerii din ziua de astazi par a avea adevarate cosmaruri! O mare tensiune s-a creat in jurul lor, iar aceasta este amplificata atat de parintii disperati, de cele mai multe ori, ca acestia sa aiba o cariera infloritoare. Mai mult, stress-ul si presiunea care “graviteaza” in jurul tinerilor sunt amplificate, in mare parte, si de schimbarile continue prin care trece sistemul educational din Romania. Aceste schimbari se rasfrang, in principal, asupra evaluarilor de la finalul gimnazilui si de la liceu. Evaluarea Nationala si examenul de bacalaureat sunt percepute de catre absolventi drept veritabile pietre de incercare.

Disperati de rezultatele mediocre obtinute de catre copiii lor in timpul anului dar si de calitatea actului educational, parintii sunt nevoiti sa apeleze, vrand nrevrand, la sedinte suplimentare de meditatii la diverse materii pentru ca odraslele lor sa obtina rezultate cat mai bune la examenele de absolvire. De cele mai multe ori, studiile expertilor in pedagogie si psihologia educatiei arata ca lucrul invidual, dar si suportul personalului didactic calificat valoreaza mai mult decat orice altceva, atunci cand vorbim despre indeplinirea competentelor si idealurilor educatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea