De prin lume adunate

#the telegraph #festival # Photo Romania Festival

The Telegraph a inclus Photo Romania Festival in lista celor mai importante festivaluri de profil din lume

Prestigiosul cotidian britanic The Telegraph a inclus Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment dedicat fotografiei din Romania, in topul celor mai importante festivaluri de profil din lume.

Photo Romania Festival, eveniment care are loc la Cluj-Napoca, se afla in acest an la a patra editie si inca de anul trecut a devenit unul din cele mai importante festivaluri de fotografie din Europa de Est, capital Ardealului fiind in fiecare final de primavara gazda unor artisti din 20 de tari, fotografi internationali de renume si peste 70.000 de entuziasti ai fotografiei.

Din acest an, festivalul si-a facut loc in agenda unuia din cele mai importante ziare britanice, The Telegraph. Photo Romania Festival se afla, astfel, in lista “International Photography Festival Round-up (Agenda festivalurilor internationale de fotografie)”, alaturi de nume precum New York Photo Festival (SUA), Fotografia Europea (Italia), Nordic Light Festival (Norvegia), Head On Photo Festival (Australia), Photo Espana (Spania), Recontres d’Arles (Franta), Unseen Photo Fair (Olanda) si multe altele.

Lista intreaga a evenimentelor, datele de desfasurare, precum si o descriere a fiecaruia poate fi accesata aici.

Photo Romania Festival isi propune o “revolutie culturala” in 2014

Festivalul romanesc de fotografie va avea loc in acest an intre 16 si 25 mai 2014 si se va afla la cea de-a patra editie, cea mai spectaculoasa de pana acum. Pe langa cele 40 de expozitii nationale si internationale care vor fi prezentate la Cluj-Napoca in cadrul festivalului, alaturi de autorii acestora, in luna mai se doreste si lansarea celei mai mari Academii de Fotografie din Romania, care consta in workshop-uri dedicate atat amatorilor, cat si profesionistilor, sustinute de fotografi renumiti din tara si din strainatate.

Conform traditiei, Photo Romania Festival va reuni pe langa domeniul fotografiei si concerte de muzica jazz, muzica clasica, concertul unei trupe de renume international, vernisaje speciale si zile dedicate unor diferite arii de fotografie, toate acestea realizate cu scopul de a implica cat mai multe persoane intr-o adevarata „revolutie culturala”.

Fapte, compania organizatoare a Photo Romania Festival, a fost fondata la Cluj in 2006 si mai organizeaza Targul de Cariere si festivalul Jazz in the Park.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea