De prin lume adunate

#arta culinara #the artist # artisti culinari

“The Artist” – calatoria artistilor culinari

ADVERTORIAL

Astazi va invitam sa cititi o poveste delicioasa, unde preparatele culinare au forme si arome ametitoare, iar creatorul indragostit de arta gatitului da nastere unor gusturi noi si intru-totul surprinzatoare.

Paul Oppenkamp este tanarul olandez de 33 de ani , proprietarul si Chef-ul Restaurantului the ARTIST deschis in Septembrie anul trecut in centrul istoric al Bucurestiului. Paul a venit prima oara in Romania acum 6 ani in vizita la cea care urma in 2009 sa-i fie sotie. S-a indragostit iremediabil de Romania si s-a reintors in vizita in fiecare an: “Am observant evolutia de la an la an si am recunoscut potentialul acestui loc”. In 2012, Paul a ales sa ramana in Romania, si a aceptat provocarea de a construi un concept ce evidentieaza tehnicile moderne de preparare oferind o nota de personalitate folosind elemente din gastronomia moleculara si asta pentru ca isi doreste sa puna accent pe creativitate in gastronomie. Avand un bagaj mare de cunostinte in domeniu, Paul se simte privilegiat de oportunitatile oferite datorita alegerii lui de a calatorii in jurul lumii ”E mare lucru sa poti sa experimentezi preparate traditionale din majoritatea tarilor, sa intelegi ingredientele fiecarui preparat si influntele acestora in viata localnicilor intr-un final intelegand cultura lor”. La fel s-a intamplat si cu preparatele traditionale romanesti. De fiecare data cand venea in Romania, mama soacra pregatea bunatati romanesti si nu lipseau nici vizitele in gradina bunicii de la tara, sursa ingredientelor.

Paul este absolvent al Scolii de Arta culinara din Heeruwgowaard, Olanda. Calatoria lui gastronomica a inceput de mic, a lucrat in restaurante de la 14 ani . Spiritul lui de bun coordonator, intensitatea si pasiunea dedicate gastronomiei, au calauzit cariera lui iar la 24 ani devine Executive Chef, postura din care conduce echipa din top. Paul si-a ales oportunitatile care l-au ajutat sa isi puna in practica iventivitatea, fiind apreciat de oamenii cu experienta gastronomica intensa. In ultimii 5 ani a avut ca “atelier de creatie” bucataria ultraluxosului yaht “The World” - cel mai mare mega yacht privat din lume. Aici Chef Paul a rasfatat cele mai pretentioase gusturi ale cunoscatorilor greu de induplecat.

the Artist este acum locul unde Chef Paul transforma prin magia lui textura si aroma fiecarui preparat in sculpturi ametitor de delicioase. Restaurantul se afla in Centrul Istoric al Bucurestiului, la parterul unei impresionante cladiri interbelice de pe strada ce poarta numele marelui pictor – Nicolae Tonitza.

Bucataria modernista a Chef-ului olandez combina tehnicile clasice cu cele din bucataria moleculara si influente din bucataria romaneasca, avand ca rezultat asocieri surprinzatoare de texturi si arome ce revolutioneaza gastronomia clasica.

Cei care pasesc pragul restaurantului fac primii pasi intr-o calatorie memorabila. La “the ARTIST” experienta culinara se tranforma intr-o experienta a emotiilor. Fiecare preparat din meniu este creat pentru a atinge toate coardele senzoriale. Aici vei trai experienta surprinzatoare de a gusta ceva cu adevarat nou, inovativ si delicios.

Pentru a darui noi emotii si experiente unice publicului Bucurestean, in fiecare sezon Chef Paul Oppenkamp creeaza o noua colectie de capodopere delicioase, spre incantarea clientilor fideli. Fiecare meniu este rodul imaginatiei si maiestriei de a amesteca ingrediente de cea mai buna calitate pentru a obtine preparate cu detalii creative si surprinzatoare in prezentare folosind metode de gatit ce optimizeaza savoarea.

Sezonul de iarna a fost dominat de pereparate ispititoare precum: Creveti in Pesto din Coriandru serviti cu perle de iaurt, supa de trufe sau stridii servite cu caviar din Sare Vulcanica. Toate preparatele au surprins clientii prin formele uimitoare si au incantat din nou prin aromele si gustul lor care te face sa iti doresti mai mult.

Urmatorul sezon promite a fi si mai ametitor, artistul avand ca inspiratie vinul si primavara! Fiecare preparat din noul meniu poate fi asociat cu vinuri parfumate, astfel ca aroma lichidului sa completeze perfect gustul mancarii. Chef Paul isi propune sa descopere impreuna cu clientii sai profunzimea si bogatia vinurilor romanesti, care, dupa cum spune bucatarul chef, sunt de o calitate impresionanta.

Ambianta eleganta, dar in acelasi timp casuala a restaurantului “the ARTIST” creaza un cadru perfect pentru o experienta unica fia ea o cina romantica in lumina vibranta a serii, o intalnire cu prietenii sau de afaceri. Daca va doriti ceva nou care sa va smulga din rutina experientelor culinare obisnuite, la “the ARTIST” imaginatia dumneavoastra va fi provocata, iar limitele gastronomice cunoscute vor fi demolate complet. Sunteti pregatiti pentru o experienta unica?

www.theartist.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare