De prin lume adunate

#terasa #vara in bucuresti #motoare #green hours #baraka #bere #limonada #film #teatru #unde iesim

Terase in Bucuresti

Cand caldura se lasa peste strazile inguste si prafuite ale Bucurestiului singurul remediu este o bautura rece si aromata la o terasa verde si racoroasa, ascunsa de privirile trecatorilor. Pe langa racoare, bere rece si muzica buna, terasele din Bucuresti te asteapta la diverse concerte, proiectii si filme in aer liber.

Green Hours

Clubul Green Hours s-a infiintat in 1994, ca un club unde se canta muzica de jazz. De atunci, clubul este intr-o continua schimbare. In perioada de vara, terasa este deschisa din zori si pana la cele mai intunecate ore din noapte. Terasa pastreaza atmosfera si aerul gradinilor de vara de altadata, cu mese si scaune din fier forjat.

La Green Hours au loc saptamanal concerte de muzica si piese de teatru. In curtea clubului au sediul revista 22 si libraria Humanitas. Daca esti in asteptarea unui prieten cu siguranta nu te vei plictisi rasfoind paginile revistelor sau citind o carte. Daca nu ai chef de citit, atunci cainele din dotare, Otto, te va invita bucuros la joaca.

Dupa atata joaca, trebuie sa te hidratezi. Cum o poti face mai bine decat selectand una din berile din meniu. Pentru aceasta licoare vei scoate din buzunar in jur de 5-7 lei, in functie de preferintele tale. Daca esti la dieta, atunci limonda si sucurile naturale sunt recomandarea noastra. Pentru ele vei lasa la nota de plata 12 lei. La Green Hours mai gasesti si diverse cocktailuri, alcoolice sau non-alcoolice. Tot pe perioada verii, poti comanda si o salata sau o pizza, daca ti se face foame.

Clubul Green Hours se afla pe Calea Victoriei, la numarul 120, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0788.452.485.

Lente

In centrul capitalei, pe strazile de pe langa Batiste, intr-o curte racoroasa cu vita de vie, si-a facut aparitia o noua cafenea - terasa: Lente. Asa cum spune si numele, odata ajuns aici, timpul ti se pare ca ramane pe loc. La un ceai rece sau un cocktail racoritor, totul este mult mai relaxant. Lente este locul ideal pentru un mic dejun sau pranz alaturi de prieteni, cu partenerii de afaceri sau in compania unei carti. Meniul cu gusturi din intreaga lume te imbie la pacate culinare.

Salatele cu nume exotice (Anjar, Dalian sau Faraldi), ceaiurile aromate (Apple Amaretto , Wild Cherry, Arabian Nights) si deserturile delicioase (mar copt cu scortisoara, Vanilla Roll sau clatite) te vor face sa salivezi. In meniu vei mai gasi si paste, supe, diferite preparate pe baza de carne de pui si peste si sandwich-uri.

Pentru un espresso vei scoate din portofel in jur de 5 lei, pentru un ceai 9 lei, pentru salate in jur de 11 - 12 lei, pentru preparatele din pui 13 lei, iar pentru paste 16-18 lei. Localul se mandreste si cu o selectie impresionanta de vinuri de colectie. O sticla de vin din Chile, Terrunyo Carmenere, este 45 de lei, iar un vin din zona Bordeaux, in jur de 80 de lei. In fiecare zi de joi, Lente gazduieste concerte de jazz, cu Luiza Zan si prietenii. Intrarea este 20 de lei.

Lente se gaseste pe strada General Praporgescu, la numarul 31, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 031.102.0661.

Museo

In ultima vreme este cool sa iei masa sau ceaiul la o cafenea de muzeu. Dupa modelul promovat de Muzeul Taranului Roman, si Muzeul de Geologie deschide o cafenea si o teresa pe timpul verii. Saptamanal aici au loc diverse evenimene culturale, lansari de carte sau concerte de muzica. In meniu vei gasi ceai, vin, dar si mancare inspirata din bucataria frantuzeasca si indiana.

Pentru o bere vei plati in jur de 10 lei, un suc natural este 15 lei, iar ceaiurile 10 lei. Museo, Cafe & terrace se afla pe Soseaua Kiseleff, la numarul 2, la Muzeul de Geologie.

Livada cu Visini

In anotimpul estival, atunci cand caldura ne toropeste, dorim sa ne ascundem in locuri umbroase si rocoroase. Unul dintre aceste locuri este terasa Livada cu Visini. Aflata pe strazile din zona Dorobanti - Calea Victoriei, Livada cu Visini este situata intr-o casa cocheta cu gard din caramida rosie si multa verdeata.

In timpul verii te poti tolani pe scaunele asezate la umbra copacilor. Scaunele comode din lemn masiv si pernele pufoase te vor indemna la taifas alaturi de prieteni. Langa un pahar de vin vechi romanesc sau o limonada rece ca gheata, parca si viata este roz.

Daca ti se face foame poti incerca preparatele de aici: ciorbe, salate, paste, preparate din carne la gratar, peste si dulciurile savuroase. Bucataria de la Livada cu Visini se mandreste cu specialitati italienesti, frantuzesti si spaniole din pui sau vita. Daca ajungeti la Livada cu visini, trebuie a incercati clatitele si perele in vin cu inghetata.

Terasa se afla pe strada Grigore Alexandrescu, la numarul 77 si este deschiza zilnic, intre orele 12-24.00. Rezervari se pot face la nuamrul de telefon 021.610.41.51.

Terasa Florilor

Terasa Florilor este o terasa placuta, plina de flori si pomi fructiferi. Aici poti consuma o bere, vinuri romanesti sau cocktail-uri alcoolice. Daca ti se face foame, terasa te astepta cu cateva preparate la gratar si salate de sezon. Terasa se lauda ca detine cel mai bun frappe din Bucuresti, asa ca daca esti prin preajma incearca caffe frappe glace sau irish.

La Terasa Florilor poti urmari meciuri de fotbal pe cele trei televizoare amplasate aici sau poti juca dart alaturi de prieteni. Cei pasionati de darts, isi pot incerca norocul si indemanarea pe pista. Tot aici exista un stand cu sageti si accesorii pentru darts. O ora de darts este 8 lei. Terasa Florilor se afla pe strada Ion Maiorescu, la numarul 42, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.253.03.76.

Terasa Veche

In perioada calda a anului este o placere sa-ti petreci dupa-amiaza sau seara pe terasa. Terasa Veche este cea mai mare terasa din centrul Bucurestiului si se mandreste cu faptul ca este plina de verdeata. Arhitectura spatiului creeaza impresia ca te afli intr-o casa veche de sute de ani, iar atmosfera pare rupta din filmele vechi italienesti.

Mesele si scaunele din fier forjat, micile statui asezate in curte si verdeata ce inconjoara acest spatiu te fac sa te simti ca in vacanta. Daca ti se face foame poti comanda diverse preparate pe baza de carne si salate. Piesa de rezistenta a terasei este insa pizza, realizata dupa vechi retete italienesti . In zilele calduroase poti incerca vinuri italienesti de tip Chianti, bere si limonade.

Terasa Veche se afla pe strada George Enescu, la numarul 15, in apropiere de Piata Romana. Rezervari se pot face la nuamrul de telefon 021.312.58.16.

Baraka

Baraka Bar & Lounge este o terasa deschisa in Parcul Herastrau, langa skate park . Daca ai chef de muzica buna, aer curat, relaxare si bauturi reci, aici este locul potrivit pentru petrecerea unei dupa-amiezi. Terasa este amenajata minimal, cu fotolii comode, balansoare si cuburi de lemn pe post de mese.

Saptamanal aici au loc concerte de muzica electro si proiectii. Daca cumva atmosfera chill te adoarme, veveritele din parc sunt responsabile cu distractia. Baraka se afla in parcul Herastrau, la intrarea din Piata Charles de Gaulle. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0729.16.76.27.

DeBufet

DeBufet este terasa deschisa in curtea Galeriei Universitatii de Arte. Terasa respira un aer mediteranean si daca nu ai auzi claxoanele masinilor ai crede ca esti undeva pe Coasta de Azur, la masa cu artisti. Mesele din lemn vopsite in albastru, scaunele regizorale cu panza alb - albastra, vita de vie lasata sa creasca salbatic in curtea impodobita cu statui si panzele albe de de-asupta terasei care tin soarele la departare, mai ca te fac sa crezi ca esti pe malul marii. Terasa nu este foarte mare, dar exista destul spatiu pentru cele 10-15 mese.

In serile speciale sau in zilele in care se aglomereaza, exista si cateva gradene in care se poate sta. Muzica este in general chill sau jazz. La DeBufet poti consuma bauturi racoritoare, bere, cocktailuri si ceaiuri. Daca te afli aici, nu poti pleca pana nu incerci un pahar de bere "ne-fe", adica nefiltrata. Hofbrau si Alutus, in varianta hipoglucidica, bruna sau normala, costa 5 lei halba. Pe langa bauturi mai poti comanda limonada, cafea, vin si cateva salate, atunci cand foamea te pocneste. Salata Papagal, cu rosii, castraveti, ardei gras, salata verde, porumb, masline si branza de oaie, e numai buna pentru zilele calduroase de vara.

Tot la DeBufet au loc diverse prezentari si proiectii de filme si de arta. Terasa se afla pe strada Budisteanu, la numarul 10, in apropiere de Calea Victoriei.

Piranha

Clubul Piranha este un local complex unde poti sa mananci, sa bei si sa asculti muzica si concerte live. Pe timpul verii este deschisa si terasa care este una dintre cele mai mari si mai pline de verdeata din capitala. Capacitatea terasei este de 800 de persoane, iar mesele sunt inconjurate de copaci, iarba si flori. Pe langa pestii piranha , care dau si numele localului, in club isi au resedinta si alte specii de animale: papagali, iguane, porumbei, caini si pisici.

In meniul de la Piranha vei gasi fripturi, preparate la gratar, snitele, cartofi prajiti si alte preparate. Preturile incep de la 10 pentru gratar, 7,5 lei snitelele, 4 lei pentru bere si sucuri. Daca te afli pe terasa de la Piranha nu trebuie sa pleci pana nu incerci desertul.

Carolina este un amestec de banana, inghetata, crema finetti, nuca, frisca si struguri numai bun in zilele toride. Piranha se gaseste pe Splaiul Independentei, la numarul 313 A, in complexul studentesc Regie. Rezervarile se fac de luni pana vineri, la numerele de telefon 021.3159129 si 0747.367705, intre orele 13-19.

La Motoare

Ultima din lista noastra de azi, dar nu cea de pe urma, este terasa La Motoare. Mare, spatioasa, dar totusi neincapatoare pentru sutele de oameni dornici de bere rece, terasa este un fel de emblema a Bucurestiului. Situata pe acoperisul Teatrului National, terasa este un loc pe care, chiar daca vrei sa il ocolesti, nu vei putea. Ceva te atrage ca un magnet pe terasa de la teatru.

Terasa a inceput timid, in urma cu mai mult de 15 ani, si avea cateva mese imprastiate anemic si motoare gigant ale unor vehicule industriale. Acum motoarele au disparut si terasa s-a extins cu mai multe mese si un foisor. La Motoare gazduieste frecvent concerte, proiectii de filme, prezentari, lansari de carte si alte evenimente culturale.

Daca te intrebi ce s-a intamplat cu meniul in toti acesti ani, ei bine, si el s-a extins. Acum ai o varietate mai mare de beri, bauturi alcoolice si cocktailuri, dar si preparate culinare care sa mearga cu o bere rece. Cartofi prajiti, carnaciori, mici sau sandwich-uri frumos mirositoare iti vor face cu ochiul din farfuriile comesenilor.

Terasa se afla pe Bulevardul Nicolae Balcescu, la numarul 2, la etajul 4 al Teatrului National, si este deschisa aproape non-stop.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea