De prin lume adunate

#unde iesim #clubul taranului roman #muzeul taranului roman #terasa #filme #muzica #concerte #expozitii

Terasa si clubul de la Muzeul Taranului Roman

Muzeul Taranului Roaman este unul dintre cele mai active muzee din Bucuresti. Vechi de mai bine de 100 ani, muzeul nu isi arata varsta si este pe zi ce trece tot mai agitat. Muzeul are de toate: galerie de arta, librarie, club, terasa si un spatiu in aer liber unde, pe inserat, poti vedea filme.

Urmand modelul altor muzee mari din occident, Muzeul Taranului Roman incearca sa se reinventeze in fiecare zi. Si reuseste. Clubul si terasa deschise in incinta muzeului sunt spatii pline de agitatie, oameni de toate felurile si mai ales evenimente cat mai diverse. Atmosfera este pe masura muzeului, energica si in acelasi timp relaxanta. Sa nu te miri daca intr-una din zile, atunci cand iti bei linistit cafeau vei observa la masa alaturata un actor sau un scriitor cunoscut. Si lor le place sa isi bea berea sau vinul intr-un spatiu pitoresc.

La clubul taranului roman se organizeaza aproape zilnic evenimente. Fie ca este vorba de o expozitie, de un concert, de o lansare de carte , proiectii de filme, piese de teatru sau cursuri de tango, programul clubului este extrem de incarcat si impaca o varietate de gusturi.

Decorul de la club respecta in mare parte tema muzeului. Mobilerul este traditional romanesc, cu mese si scaune din lemn masiv, pictate sau sculptate, peretii au diverse decoruri taranesti, vase de lut si stergare. Terasa pastreaza si ea aceeasi atmosfera. Marele plus al acestui spatiu este ca poate fi folosita si in anotimpul rece, datorita unor aparate de aer conditionat.

Ce mancam la Clubul Taranului Roman?

Meniul de la Muzeul Taranului Roman este traditional romanesc si destul de generos pentru terasa atat de micuta si mereu aglomerata. Bucatele sunt servite in ulcele si strachini autentice si mai ca iti vine sa crezi ca esti in vacanta la bunici, inconjurat de peri si visini, dar si de casute si biserici romanesti care se gasesc in curtea muzeului. Dupa cum spuneam, meniul este in totalitate romanesc. Nu vei gasi "picior" de spaghete, fripturi complicate sau alte preparate care iti vor da digestia peste cap. Totul este simplu si sanatos.

In meniul imbracat in piele vei gasi fasole batuta, salata de vinete, cateva sortimente de salate, platouri reci cu diverse branzeturi, mezeluri, pastrama si legume, dar si placinta de mere si branza. Portiile sunt destul de mari si daca nu esti din cale afara de infometat o salata ajunge si pentru doua persoane. Capitolul bauturi este mult mai variat. La terasa de la MTR vei gasi bere, vinuri, sucuri, limonada (care este intr-adevar foarte buna), lichioruri si alte tarii. Daca nu iti este foame te poti infrupta din floricele si alune.

Cat costa o iesire la Clubul Taranului Roman?

Preturile de la clubul si terasa muzeului sunt decente. Pentru o salata de vinete vei scoate din buzunar 14 lei, pentru o salata in jur de 13-14 lei, cea mai scumpa fiind salata cu pui de 20 de lei, platourile cu muschi, pastrama, branza, cascaval, masline, ridichi si alte bunatati sunt in jur de 30-42 de lei, in functie de ce iti comanzi, insa sunt foarte mari si ajung cu usurinta pentru 3-4 guri infometate. Limonada cea buna este 13 lei, preturile la bere incep de la 5 lei, vinul incepe de la 5-6 lei pentru un pahar, iar un fresh de portocale te usureaza de 12 lei.

Unde se afla Clubul Taranului Roman?

Clubul Taranului Roman se afla in incinta Muzeului Taranului Roman, pe bulevardul Kiseleff, la numarul 3, insa intrarea se face pe strada Monetariei. Clubul are marele avantaj ca este ferit de ochiul trecatorului obisnuit si este ascuns printre copacii si gardul viu care imprejmuieste muzeul. Clubul este deschis aproape non-stop, iar daca vrei sa iti rezervi o masa poti suna la numarul de telefon 021.310.80.48.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea