De prin lume adunate

#carturesti #serendipity #bucuresti #ceainarie #ceai #cafea #festival

Tea and Coffee Festival in Bucuresti

Prima editie a Festivalului Ceaiului si Cafelei are loc intre 22 si 29 august 2009 si cuprinde o serie de manifestari stradale, spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene precum si o expozitie de ceai, cafea si accesorii. Expozitia se va desfasura in penultima zi a Festivalului, vineri 28 august, la Palatul Sutu.

Festivalul are drept scop promovarea consumului de ceai si cafea, aducerea in actualitate a traditiilor si ritualurilor servirii lor, dar si noile tendinte practicate in tarile cu traditie precum Brazilia, Italia, Japonia, Rusia sau India, in ceea ce priveste prepararea si prezentarea unor bauturi din ceai si cafea.

In cadrul festivalului vor avea loc concerte de muzica traditionala ruseasca, italiana si sud-americana, dansuri indiene, dar si ceremonii de servire a ceaiului practicate in Anglia si Japonia.

Locatiile acestor evenimente sunt cafenele si ceainariile: Lente&Cafea, Serendipity, cafepedia si Carturesti.

Pe 28 august la Palatul sutu se va desfasura si o expozitie cu diverse sortimente, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea unor bauturi pe baza de ceai si cafea. Aici vei gasi numeroase sortimente de ceai si cafea, instrumente si vesela pentru servirea ceaiului, aparate tip expressoare, filtre si multe altele.

Programul festivalului:

Marti, 25 august, orele 20:00 - Serendipity - Ceai si muzica traditionala ruseasca cu Nataly Group. Intrarea este 10 lei.

Joi, 27 august, orele 21:00 - Cafepedia - Cafea cu arome de muzica sud-americana - trupa Jezebel. Intrarea este 10 lei.

Vineri, 28 august, intre orele 10:00 si 20:00 – Palatul Sutu - Expozitie de ceai, cafea si accesorii. Tot aici au loc si ateliere de olarit, ceremonii si traditii de servire a ceaiului si cafelei, muzica si dans. Intrarea este libera.

Sambata, 29 august, orele 17:00 – Cafe Verona-terasa Carturesti - Five O’Clock – teatru scurt cu Aurelian Ciocan si Ana Covalciuc . Intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea