De prin lume adunate

#targ #produse traditionale #sfintii mihail si gavril

Targuri traditionale de Sfintii Mihail si Gavril

In acest weekend, in capitala au loc si cateva targuri cu romanesti. Gemuri si dulceturi, prajituri de casa, branzeturi si mezeluri realizate dupa retete vechi pastrate din strabuni sunt doar cateva dintre bunatatile cu care organizatorii te asteapta la targuri.
 

Targuri cu produse traditionale in piete
 

Apropierea sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil este marcata in sectorul 6 al capitalei de deschiderea a trei traditionale in cele mai importante piete agroalimentare din sector.

In incinta Complexului Agroalimentar Crangasi, pe platformele parcarilor din fata pietelor Drumul Taberei si Gorjului in acest weekend vor fi deschise targuri pentru bucurestenii dornici sa deguste sau sa cumpere din bunatatile aduse de producatori din toate colturile tarii.

Vizitatorii vor putea gasi conserve pentru iarna, gemuri si dulceturi de casa, branzeturi traditionale de Sibiu, din zona Branului, Curtea de Arges, Galati, Maramures, pastrama si produse din carne preparate dupa vechi retete taranesti, miere si produse apicole certificate, prajituri de casa pregatite de gospodinele din Maramures, paine taraneasca si cozonac din Bucovina, palinca, vinuri alese si obiecte de artizanat realizate de adevarati mesteri populari .

Atmosfera de sarbatoare a gustului va fi completata de gratarele incinse pe care vor sfarai mititeii si fripturile rumenite pe jar, de mustul si pastrama nelipsite, de sarmalele pregatite la fata locului, de celebrii colaci secuiesti si de deliciosii cozonaci de casa.
 

Targ de produse traditionale la Agronomie
 

La editia din acest weekend de la Agronomie te vei intalni cu peste 25 de producatori din Maramures, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardeal sau Banat. La targ vei gasi preparate inedite, precum paine la test, pastrav prajit cu mamaliguta si mujdei cu leustean, vin fiert cu scortisoara, mozzarella de bivolita, iaurt de bivolita, bulz ciobanesc si pastrama, sarmalute cu pasat maramuresene, legume, fructe proaspete dar si conserve de toamna si muraturi pentru iarna.

La targ vei gasi castraveti, gogonele, pepenasi, morcovi, conopida, mere si varza. Acestea, puse toamna tarziu la saramura, isi pastreaza aproape neatinse calitatile curative si constituie o sursa nepretuita de vitamine naturale.

Pentru ca iarna bate la usa este esential sa ne ferim de bolile care vin odata cu sezonul rece. Asadar, trebuie sa ne ghidam dupa vorba din popor, "un mar pe zi tine tine doctorul departe" pentru ca merele au un continut bogat de vitamina C, fibre si antioxidanti.

Astfel, la targ poti cumpara mere, pere, prune, struguri, gutui, nuci sau castane. La targ vei gasi si produse apicole precum miere, polen, laptisor de matca , omogenizat in miere de flori de salcam, miere propolizata si multe alte sortimente.

La targ vei putea alege din feluritele tipuri de dulceata realizata in stil turcesc, foarte concentrata si precum dulceata de smochine, dulceata de trandafiri, dulceata de smochine, nuca si susan, dulceata de mure sau dulceata de vinete. Daca va este dor de , nu trebuie sa ratezi acest targ pentru ca vei gasi halva cu fistic si halva cu cacao.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea