De prin lume adunate

#carte #vintage #handmade #produse traditionale #targ

Targuri la inceput de toamna in Bucuresti

Toamna vine in Bucuresti cu parfum de magiun, paine de casa si sarmale. Vei intalni aceste arome la targurile cu bunatati care se organizeaza la acest final de saptamana in diverse locatii din capitala. Pe langa produse traditionale romanesti vei gasi si bijuterii handmade , decoratiuni si articole vestimentare inedite.

 

Indulceste-te la Targul Mierii

 

Pentru cei care au nevoie de putina dulceata in viata lor, in acest weekend se are loc Targul Mierii. Bucurestenii vor avea astfel ocazia sa aleaga dintr-o multitudine de produse apicole, de la polen, propolis, laptisor de matca, pana la produse cosmetice si de terapie. La targ vei gasi si venin de albine, un produs important pentru organismul uman.
Din oferta nu lipsesc sortimentele de miere, fagurii proaspeti, cocktailurile de fructe cu miere, dulciurile cu miere, siropurile naturale si vinurile pe baza de miere.

Targul are loc in curtea Institutului Apicol din Baneasa, de pe bulevardul Ficusului, numarul 42. Intrarea este libera.

 

Sarbatoarea vinului romanesc

 

Sarbatoarea Vinului Romanesc este un eveniment care se va desfasura in perioada 3 - 5 septembrie la Zona Arena din Bucuresti. Targul atrage atentia asupra beneficiilor sociale si culturale ale vinului. La targ vei gasi toate soiurile de vin romanesc, din toate colturile tarii. Pe langa vinurile romanesti, de la targ poti cumpara si vinuri vechi din Italia, Spania si Franta. Vizitatorii pot degusta in timpul targului diverse sortimente de vin si preparate culinare.

Sarbatoarea Vinului Romanesc este acompaniata si de cateva concerte ale unor artisti cunoscuti. Astfel, pe scena vor urca Julia Jianu & Band, Directia 5 si Maria Carneci. Zone Arena se afla pe strada Barbu Vacarescu, la numarul 164.

 

Bucuriile toamnei la Muzeul Taranului Roman

 

Muzeul Taranului Roman intampina primele raze de soare ale toamnei cu un targ tematic. Bucuriile Toamnei este un eveniment care prilejuieste o intalnire cu bunatatile si frumusetile satului maramuresean. In curtea muzeului, aromele toamnei isi dau intalnire, la preparea magiunului, a placintelor si a painii de casa.

Pe langa produse gastronomice traditionale, la targ se gasesc si obiecte mestesugaresti si de artizanat. Tot in cadrul targului au loc si degustari, concerte de muzica populara si dansuri traditionale.

Targul este deschis in perioada 3 - 5 septembrie, iar intrarea este libera.

 

Bunatati de toamna la Targul Taranului Roman

 

La The Ark, Bursa Marfurilor Creative, are loc in acest weekend primul targ de toamna. Revenit dupa o scurta vacanta, targul aduce in prim plan produse traditionale din toate colturile tarii. Legume de sezon, branzeturi, conserve si dulceturi, placinte si diverse sortimente de miere sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi la targ.

 

I Love Handmade la Palatul Sutu

 

Targul I Love Handmade se desfasoara in acest weekend in curtea Palatului Sutu. Aici vei gasi cercei si margele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo, tricouri pictate, hamace, obiecte decorative sau sapunuri naturale. La targ poti admira si cumpara si accesorii din matase si tul, brose fantezie, gentute, rame foto accesorizate si articole de imbracaminte.

Targul este deschis sambata si duminica, intre orele 10.00 - 21.00, iar intrarea este libera.

 

Dress to impress la Villa Rodizio

 

Daca inceputul toamnei te face sa te gandesti la piese vestimentare noi in garderoba ta, poti incepe cu targul Dress to impress. Deschis la Villa Rodizio, targul propune iubitoarelor de moda o incursiune in lumea rafinata a frantuzoaicelor.

Piese minimaliste, culori neutre, skinny jeans negri, balerini, bijuterii, berete si esarfe sunt doar cateva dintre elementele reprezentative stilului frantuzesc pe care le vei gasi la targ. De la eveniment nu vor lipsi nici prajiturelele cu aroma pariziana, celebrele macarons acompaniate de o cupa de sampanie.

Targul se desfasoara in zilele de 4 si 5 septembrie la Vila Rodizio, de pe strada I.L. Caragiale.

 

Targ de carte pe Lipscani

 

Daca copilul tau inca nu a citit "Ciresarii", " Amintiri din copilarie " sau "La Medeleni" acum este momentul oportun sa il familiarizezi cu lectura. La targul de carte de pe strada Lipscani din Centrul Vechi al Bucurestiului vei gasi o gama variata de carti. De la beletristica, carti academice si stiintifice pana la carti economice si juridice, oferta este pentru toate gusturile si necesitatile.

Targul se desfasoara in perioada 3 - 5 septembrie, iar accesul publicului este gratuit.

 

Targ mestesugaresc in parcul Herastrau

 

Targul de mestesugari din parcul Herastrau este un mod placut si relaxant de a te intalni cu obiceiurile si traditiile populare romanesti. In cadrul expozitiei vei gasi peste 50 de mesteri populari care isi vor demonstra iscusinta in prelucrarea lemnului, sticlei sau panzei. La targ vei gasi si mesteri iconari si olari.

Targul are loc in perioada 3 – 5 septembrie, in parcul Herastrau. Intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea