De prin lume adunate

#targuri #bucuresti #produse traditionale #handmade #vintage #bio

Targuri inainte de Postul Craciunului

Cel de-al doilea weekend al lunii noiembrie aduce in Bucuresti cateva targuri cu produse traditionale romanesti, handmade sau vintage. Totodata, acest weekend marcheaza si inceputul Postului Craciunului. Acesta tine 40 de zile si este mult mai permisiv decat Postul Pastelui. Asadar, inainte de o perioada cu multe interdictii alimentare, viziteaza targul cu produse traditionale de la Agronomie, unde vei gasi bunatati din toate zonele tarii. La ChocoFest te vei indulci cu diverse sortimente de dulciuri si poti testa prajituri maramuresene.
 

Earth’s Market la Muzeul Taranului Roman
 

La acest sfarsit de saptamana, la Muzeul Taranului Roman are loc targul Earth's Market. La acest targ vei gasi cartofi, ceapa, telina, morcovi, ridichi, gogonele, mere, gutui, pere si multe alte bunatati. Vei mai putea gusta si lapte si branza de capra, telemea.

La Earth's Market vei gasi si producatori careaduc mezeluri felurite precum produse afumate, sunca presata, pastrama din pui afumata, smantana de casa si carnatii cu busuioc, branza de burduf cu ardei si telemea de oaie, carnatii de oaie picanti , pastrame facute in bait propriu si salam de mistret. Ca totul sa mearga bine, bucatele sunt asortate cu tuica si vin de casa.
 

Kilipirim la Sala Dalles
 

Pana duminica, la Sala Dalles din Bucuresti are loc o noua editie a targului Kilipirim. Sala Dalles este gazda celui mai mare targ de carte cu discount din Bucuresti. Targul aduce publicului peste 10.000 de titluri, din toate domeniile de interes , de la beletristica, hobby, stiinta, carte pentru copii, pana la arta, arhitectura si design.

Editia reuneste cele mai mari edituri din Romania, prezente cu carti cu discount de la 10% pana la 70%. La targ vei gasi titluri mai vechi sau mai noi si o serie de evenimente speciale adresate publicului vizitator. Astfel, vor avea loc tombole cu premii in carte, sesiuni de autografe si expozitii tematice organizate pe toata durata targului.
 


 

Sambata are loc o noua editie a targului Absolutely Fabulous Fashion&Vintage Fair. Pentru iubitoarele de moda aflate in cautarea tinutei perfecte pentru sarbatorile de iarna, expozantii pregatesc piese si colectii interesante. Si pentru ca nicio editie nu este fabulous fara cadouri, vizitatorele vor primi produse cosmetice, se vor putea bucura de o sedinta foto si de un make-up profesionist. Tot ce trebuie sa faci este sa porti tinuta ta preferata si sa vii la Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair.

Targul are loc pe 13 noiembrie, la Margo Lounge, pe strada Lipscani, numarul 29.
 

Targ cu produse traditionale la Agronomie
 

In acest weekend la Agronomie are loc targul national de produse ecologice, traditionale si naturale, produse în ferme si gospodarii taranesti. Inainte de postul Craciunului ai ocazia sa incerci sarmalele facute in cazan, dupa o reteta autentica din Botiza, Maramures. Nu trebuie sa ratezi aceasta editie pentru ca, alaturi de o mamaliguta fierbinte si de niste ardei iuti, sarmalutele gatite dupa reteta de la Botiza te vor convinge de gustul lor desavarsit.

La targ vei mai gasi si pastrama din piept de curcan, piept de rata, carnati din carne curcan, mezeluri diverse din carne de pasare, dar si de porc. O noutate sunt preparatele din carne de caprioara, preparatele proaspete din carne de pui, carne de cocos sau rata.

Produsele ardelenesti vor fi aduse, din nou, din Salaj in Bucuresti. Vei putea gusta din caltabos, toba, muschiulet, pecie sau pestisor. Branza proaspata din lapte de capra , iaurt si prajituri preparate cu iaurt din lapte de capra vor fi oferite bucurestenilor. Din Bucovina, Moldova, Muntenia, gospodinele vor veni cu o gama diversificata de zacusca, simpla sau cu ciuperci si peste.

La editia din acest weekend a targului vei mai gasi muraturi, siropuri naturale, branzeturi, gemuri si dulceturi din fructe de padure , prajituri de casa, turta dulce sau halvita.

De asemenea, nu trebuie sa reatezi bulzul ciobanesc, legumele si fructele proaspete, branzeturile si lactatele din zona Bran, preparatele din carne de pasare, oaie, vita sau porc, bomboana dacica, carnatii taranesti din porc sau vita, mierea si produsele stupului, piureul de castane, hidromelul si multe alte bunatati.
 

la Restaurantul Sangria
 

Tot in acest weekend, la restaurantul Sangria din Bbucuresti are loc Organic Fest . In cadrul targului vei gasi , cosmetice organice, haine bio, dulciuri bio precum si bauturi din aceeasi categorie. Restaurantul Sangria se afla pe strada Caderea Bastiliei, la numarul 78.
 

Rodizio
 

Bucurestentii sunt invitati inainte de Postul Craciunului la ChocoFest. Targul are loc in acest weekend, la Villa Rodizio. Vizitatorii se vor putea bucura de prajituri si delicatese din cele mai diverse, de la specialitati din miere, la cozonaci, baclavale cu visine, prajituri de casa si specialitati tarditionale maramuresene, dulciuri din Budapesta, Bruyerre si Leonidas si dulciuri dietetice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea