De prin lume adunate

#targuri #zilele bucurestiului 2010 #produse traditionale #bio #vintage

Targuri in capitala de Zilele Bucurestiului

Miresme de gogosari, magiunuri care pastreaza aroma fructelor de vara, sarmalute cu varza murata si mamaliguta stralucitoare sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi in acest weekend la targurile din capitala. De Zilele Bucurestiului, capitala isi astepta vizitatorii la targuri cu produse traditionale si bio, bijuterii, podoabe si articole handmade.

 

 

Produse traditionale si bio la targul pentru o viata sanatoasa

 

La Baneasca Shopping Center are loc in acest weekend o nou editie a Targului pentru o viata sanatoasa. La targ vei gasi produse de toamna precum gogosari, muraturi si conserve, magiunuri, sarmalute cu varza si mamaliguta, diverse sortimente de branzaturi si lactate si multe specialitati ciobanesti. Din Maramures aduc la targ prajituri de casa cu crema de caramel, branza dulce sau cu mere si scortisoara.

Iubitorii de produse apicole pot degusta sortimente rare de miere precum mierea de castane, mierea de lavanda, mierea de afine, mierea de rapita, mierea de zmeura, mierea cu migdale sau cu nuci. La targ vei gasi si produse alimentare si cosmetice bio, accesorii si obiecte handmade.

Targul este deschis in perioada 17 - 19 septembrie la baneasa Shopping Center, intre orele 10.00 - 22.00.

 

Bijuterii si ornamente la “Toamna cristalelor”

 

La Muzeul de Geologie are loc in acest weekend o expozitie de bijuterii cu vanzare. "Toamna Cristalelor" aduce numeroase bijuterii, pietre pretioase si semipretioase. La acest targ vei gasi flori de mina, elemente de decoratiuni interioare si obiectele ornamentale. Vei mai gasi si podoabe din minerale si roci precum piramide, sfere, obeliscuri, miniaturi de animale, coliere si cercei, inele si bratari, pandantive si brose. Vor fi expuse spre vanzare un numar mare de piese unicat.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 16 – 19 septembrie, intre orele 10.00 – 18.30. Pret unui bilet de intrare este de 4 lei.

 

Festivalul degustatorilor de film si arta culinara pentru bucuresteni

 

Cei care nu au ajuns la Festivalul degustatorilor de film si arta culinara din Portul Cetate pot merge in acest weekend la Muzeul Taranului Roman. Aici se deschide special pentru bucuresteni o editie speciala a acestui festival. In cadrul festivalului vor avea loc proiectii de filme din tarile balcanice si un targ cu produse culinare pregatite in bucataria lui Mircea Dinescu. De asemenea la targ se gasesc si numeroase sortimente de vin.

Proiectiile film au loc in fiecare seara, de vineri pana duminica, in curtea interioara a muzeului. La eveniment vor fi prezente si trupe precum Nightlosers si Mambo Siria. Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei.

 

produse bio si naturale la Afi Palace Cotroceni

 

La Afi Palace Cotroceni sfarsitul acestei saptamani este dedicat unui stil de viata sanatos. La Bio Living Fair vor veni comercianti cu produse bio si naturale, nutritionisti si bucatari care vor gati live cu produse bio. Spatiul destinat targului va fi decorat numai cu mobilier din lemn si plante naturale. La targ vei gasi produse de nutritie, de ingrijire corporala, make-up, apa bio, plante de interior, produse de curatat si detergenti bio. Tot la targ mai poti degusta si preparatele culinare gatite live de bucatari.

Targul este deschis de vineri pana duminica la Afi Palace Cotroceni, intre orele 10.00 - 23.00. Intrarea este libera.

 

Probeaza palarii la mall

 

Pe 18 si 19 septembrie in mall-ul Baneasa are loc un targ vintage de palarii. Vor fi prezente palarii cu boruri largi si pene de strut din perioada La belle Epoque, palarii clos din anii interbelici, palarii cu forme avangardiste din anii '40, palarii din anii '50, palarii mari sau mici, de strada sau de ocazie, cu voalete sau pene, de vara sau de iarna.

La acest targ majoritatea palariilor pot fi probate, iar fotograful va imortaliza aceste momente. Palariile de la targ sunt autentice si valoroase, unele dintre ele vechi de 200 de ani. Cea mai veche palarie este o boneta din anii 1810.

Targul este deshis la Baneasa Shopping Mall, iar intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea