De prin lume adunate

#targul taranului #muzeul taranului roman # targuri de toamna

Targuri de weekend in Bucuresti

In acest weekend, in Bucuresti au loc cateva targuri cu produse traditionale romanesti si obiecte si accesorii handmade . La Muzeul Taranului Roman poti degusta pastrama cu mamaliguta, vinuri si alte bunatati. Astmosfera este intretinuta de concerte de muzica populara.



Targul de toamna cu dichis la Muzeul Taranului Roman


In perioada 14 - 16 octombrie, la Muzeul Taranului Roman are loc un targ de toamna. Aici te vei intalni cu targoveti din toate colturile tarii, de dimineata de la ora 9.00, pana seara la ora 19.00.

La targ vei gasi serbeturi si dulceturi fine, branzoaice si ciocolata. La Targul de toamna cu dichis vei vedea comedii si marionete, jocuri si jucarii ca la Mosi si spectacole cu muzica.

Mezelicuri, cafea veritabila si braga, zacusti si muraturi, beuturi fine, pere parfumate si gutui, mere in parg, cate si mai cate din cele ce fac cinste oricarei camari domnesti, toate le vor afla gospodinele la targ.

Tot la targ vei gasi si o mustarie , pastrama, mamaliga si mujdei.


Programul targului:


Vineri , 14 octombrie:


13.00 - 14.00: scenete
13.00 - 15.00: atelier de monograme pe batiste
12.00 -16.00 demonstratii de realizari handmade si mestesuguri populare

Sambata, 15 octombrie:

11.30: Povesti de adormit copiii
13.30: Concert Trupa Trei Parale
14.00 - 15.00: scenete
12.00 - 15.00: atelier de hartie manuala si gravura
13.00 - 15.00: atelier de monograme pe batiste
12.00 - 16.00: demonstratii de realizari handmade si mestesuguri populare

Duminica, 16 octombrie:

11.30: Povesti de adormit copiii
13.00 - 14.00: scenete
12.00 - 15.00: atelier de hartie manuala si gravura
13.00 - 15.00: atelier de monograme pe batiste
12.00 - 16.00:demonstratii de realizari handmade si mestesuguri populare.


Povestea muraturilor de la Puiucu la Targul Taranului


In aceasta sambata 15 si duminica 16 octombrie, la Targul Taranului vei gasi muraturi si bunatati de de la Puiucu. Astfel, te poti aproviziona cu pepene galben, pere, gulii si zeama de varza limpede si rosie, ardei copti, ardei umpluti cu varza, vinete coapre, zacusca, salata de varza rosie sau dulceata de gutui.
 

Targ de obiecte si accesorii lucrate manual
 

In perioada 12 - 15 octombrie, in Pasajul Universitatii se desfasoara cea de-a XII-a editie a expozitiei de obiecte si accesorii lucrate manual Culori. Esti asteptat cu o multime de surprize create artisti artizani.

La targ vei gasi tablouri pictate, tablouri din ate, masti venetiene, jucarii handmade, bijuterii, hainute crosetate, obiecte decorative si multe altele.


Mambo Siria la Targul de produse traditionale de la Agronomie


Sambata, 15 octombrie, vei avea ocazia sa ii asculti pe cei sapte membri ai formatiei lautaresti "Mambo Siria".

"Aceasta era viata satului, asa mergeau lautarii si cantau si la bucurie si la necaz si am luat si eu obiceiul acesta", spune maestrul Mambo Siria, Marin schiopu.

"O sa ma bucur sa vad bucurestenii langa noi ca nu facem decat sa va spunem lumea satului adunata de la noi, din zona Mehedinti, pe note si versuri, uneori chiar fara perdea. Instrumentele noastre sunt vechi si tin de fanfara lautareasca, noi cantam la nuntile de la tara, la botezuri, dar si la inmormantari".

Pe langa muzica lautareasca, la targ vei gasi si produse traditionale romanesti: carnati ciobanesti si vanatoresti afumati, costita, slaninuta, pastrama, cotlet haiducesc, piept de curcan si de pui afumat, jigou de berbecut, muschiulet de porc afumat sau toba de casa, lactate si branzeturi, prajituri de casa si produse apicole.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea