De prin lume adunate

#targ #sfintii mihail si gavril #produse traditionale #handmade #vintage

Targuri de Sfintii Mihail si Gavril

In acest weekend au loc in Bucuresti numeroase targuri cu produse handmade, vintage sau produse traditionale romanesti. Cei care isi sarbatoresc onomastica de Sfintii Mihail si Gavril pot gasi la aceste targuri bunatati pe care sa le puna pe masa de sarbatoare. De asemenea, cei dragi pot gasi idei inedite de cadouri pentru sarbatoriti.

Ziua de 8 noiembrie a calendarului ortodox este inchinata Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. Arhanghelii, cu aripi si purtatori de sabii sunt conducatorii cetelor de ingeri si calauze ale sufletelor in drumul acestora spre rai. In trecut, in societatea traditionala bucovineana, Arhanghelii erau sarbatoriti pentru ca ei sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte, rugandu-se lui Dumnezeu pentru sanatatea acestora.

In zonele muntoase, in care Arhanghelii erau celebrati si ca patroni ai oilor, stapanii acestor animale faceau o turta mare din faina de porumb, numita "turta arietilor" (arietii fiind berbecii despartiti de oi). Aceasta turta era considerata a fi purtatoare de fecunditate. Turta se arunca in dimineata zilei de 8 noiembrie in tarla oilor, odata cu slobozirea intre oi a berbecilor. Daca turta cadea cu fata in sus era semn incurajator, de bucurie in randul ciobanilor, considerandu-se ca in primavara toate oile vor avea miei, iar daca turta cadea cu fata in jos era mare suparare.

In satele si targurile bucovinene se faceau si se fac si astazi, de 8 noiembrie, pomeniri si praznice pentru cei morti iar in biserici, fiecare crestin aprinde cate o lumanare ca sa aiba asigurata lumina de veci, calauzitoare pe lumea cealalta.

 

Praznicul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril  la Muzeul Taranului Roman
 

Praznicul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril este un targ care isi propune sa le ofere vizitatorilor produse traditionale romanesti, naturale, preparate cu respectul cuvenit pentru oameni. De aceea, comerciantii sunt atent selectati de catre organizatori, astfel incat vizitatorii vor pleca acasa cu produse de calitate superioara.

Ca la orice targ la care participa producatorii, preturile sunt mai mici, fara sa sufere de interventia altori factori. Producatorii din targ sunt gata sa le raspunda vizitatorilor la orice intrebare. Astfel ei vor avea ocazia sa afle cum sunt preparate branzeturile, mezelurile, dulciurile, mierea si alte delicatese pe care le gasesc pe mesele comerciantilor. De asemenea, la targ va fi lansata dulceata de gutui fara zahar.

Cum vremea lui Brumar este rece, vizitatorii se pot incalzi la un pahar de vin fiert cu mirodenii, cu carne de vitel la protap, pastrame, saramura de peste si carnaciori. Restaurantul cu specific romanesc "La Mircea Macelaru", condus de bucatarul-sef Silvian Scornea, va ademeneste cu sarmalute cu mamaliguta fierbinte, carne fripta pe gratar, paine coapta in test. Cumparaturile nu sunt singurul motiv pentru a veni la targ. Din ora in ora, copiii care isi serbeaza onomastica de Sf. Mihai si Gavriil vor primi premii delicioase de la organizatori. Cei care sunt priceputi intr-ale bucatariei isi pot arata talentul la numeroasele concursuri care au loc in cele trei zile de targ.

Cel mai interesant moment va fi cel al degustarii colivelor, pentru ca ziua de 6 noiembrie este una in care ne aducem aminte de cei trecuti in nefiinta, in calendarul ortodox fiind marcata ca "Mosii de toamna". Atmosfera targului va fi intretinuta de copiii de la Ansamblul Ciuleandra din Topoloveni.
 

I Love Handmade la Palatul Sutu

 

Pentru ca am iesit de sub influenta spiritelor rele si am trecut si la ora de iarna, I love Handmade te invita sa sarbatoresti printr-o sesiune de shopping. Numerosi artizani si tineri artisti isi vor prezenta cele mai noi creatii lucrate manual. La atrg vei gasi cercei si margele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo, accesorii din matase si tul, brose fantezie, gentute, rame foto accesorizate. Nu lipsesc nici articole de imbracaminte pentru sezonul rece, caciuli, manusi si fulare calduroase.

Tuturor vizitatorilor targului, ILoveHandmade le-a pregatit si o surpriza: o tombola care va avea ca premiu o bicicleta. Tot ce trebuie sa faci este sa vii si completezi biletul de tombola. Profita de multitudinea de accesorii unicat si construieste-ti cele mai reusite outfit-uri de toamna.

Targul are loc la Palatul Sutu, intre orele orele 10.00 – 19.00. Intrarea este gratuita.
 

nunti E-Mariage Fest in Piata Constitutiei
 

Daca in perioada urmatoare te castoriesti, atunci poti da o fuga pana la targul de nunti din Piata Constitutiei. E-Mariage Fest se desfasoara in perioada 5 - 7 noiembrie si aduce in atentia vizitatorilor cele mai noi tendinte din industria de nunti pentru anul viitor.

Targul vine cu oferte pentru locatii si cele mai mari reduceri oferite de restaurantele si locatiile prezente, servicii organizare, precum si rochii de mireasa si de ocazie, invitatii si marturii, servicii foto-video, dj sau formatii. Cei care vor calca pragul targului E-Mariage Fest vor avea parte de premii, concerte, surprize cu vedete, prezentari de moda si reduceri.

Cea de-a sasea editie a E-Mariage Fest va fi prezentata de Gina Pistol, Gratiela Teoharie si Andrei Duban. Vintage Dress Stand va participa la targ cu rochite ale fostelor mirese oferite la jumatate de pret. Pe scena E-Mariage Fest vor concerta Andreea Balan, iar Wilmark isi va invata pe viitorii mirii cativa pasi de dans.

Targul are loc in Piata Constitutiei din capitala, de vineri pana duminica, intre orele 10 - 20.00.
 

Targ de Sfintii Mihail si Gavril la Muzeul de Geologie
 

In acest weekend, la Muzeul National de Geologie   va avea loc "Targul de Sfintii Mihail si Gavril". Expozitia cu vanzare de bijuterii din pietre pretioase si semipretioase, cristale si geme va putea fi vizitata in intervalul orar 10.00 - 19.00. Pretul unui bilet este de 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru elevi, studenti si pensionari.
 

Targul vintage I Heart
 

Pe 6 si 7 noiembrie, in Bucuresti are loc targul I Heart. Haine vintage, accesorii unicat, creatii vestimentare de designer, pe toate le veti gasi pe Bulevardul Dacia, la numarul 78, colt cu Piata Spaniei. Laura Lazar , Florin Dobre, Veronica Frisan sau Lelia Panescu sunt doar cativa dintre cei care vor participa la targ. Fiecare dintre expozanti pregatesc surprize si preturi reduse pentru toate produsele expuse la targ. Programul targului va fi cuprins intre orele 12.00 – 20.00. Un DJ va intretine atmosfera pe toata durata evenimentului.

Targ de antichitati in Piata Charles de Gaulle

Targul de Antichitati aduce cu sine, in mod natural, gustul in alegerea unui obiect, privirea atenta atunci cand selectam, investirea in lucrul de calitate si accesul usor la produsele culturale si lucrarile autentice. Varietatea de obiecte vechi pe care le vei gasi la acest targ saptamanal include antichitati veritabile precum editii de colectie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colectii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri si placi de patefon si gramofon. In cadrul fiecarei expozitii vei putea gasi peste 50 de colectionari din Brasov, Timisoara, Sf. Gheorghe, Buzau, Galati, Braila, Iasi si Bucuresti.

Targul este deschis intre orele 10.00 - 19.00, iar intrarea este libera.
 

Targ vintage in Parcul Unirii
 

Targul vintage & tineri designeri este locul unde vei gasi obiecte unice. In cadrul expozitiei veti putea gasi obiecte vestimentare unicat, bijuterii cu personalitate, dar si accesorii din perioada interbelica. Targul este deschis intre orele 10.00 - 19.00, iar intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea