De prin lume adunate

#unde iesim #targ #targuri cadouri #cadouri #muzeul taranului #handmade #bijuterii

Targuri de Sfantul Gheorghe

Finalul acestei saptamani este dedicate celor care isi sarbeaza onomastica de Sfantul Gheorghe. Cu aceasta ocazie, in capitala sunt deshise mai multe targuri, unde vei gasi atat cadouri pentru persoanele dragi, cat si produse traditionale romanesti, cosmetice si produse handmade. 

 

Targ de Sfantul Gheorghe la Muzeul Taranului Roman

 

In atentia mancaciosilor, pofticiosilor, gurmanzilor si artistilor intr-ale degustatului, de Sfantul Gheorghe, ca tot se face "masura oilor" si se intarca mieii, esti asteptat la Muzeul Taranului Roman, cu cas, branza de burduf, telemea de oaie, urda de la Fundata, dar si cu branza de capra de la Crit. Nu vor lipsi nici mezelurile de la Botosani, carnatii csabaii si carnatii sibieni, pastrama de oaie in bait si painea de Ghimes. Te vei indulci cu miere, dulceturi, gemuri, prajituri si suc de mere. Producatorilor locali li se alatura si mesteri din toata tara cu obiecte din lemn, ceramica, tesaturi si oua incondeiate. Targul de Sfantul Gheorghe are loc de sambata, 24 aprilie pana duminica, 25 aprilie, intre orele 9:00 si 17:00, iar intrarea este libera.

 

Targul de Sfantul Gheorghe la Muzeul de Geologie

 

Muzeul National de Geologie va invita la Targul de Sfantul Gheorghe, o expozitie cu vanzare de bijuterii din pietre pretioase si semipretioase, cristale si flori de mina. Evenimentul are loc la Muzeul National de Geologie, in perioada 23 - 25 aprilie, intre orele 10.00 - 18.30. Pretul unui bilet este de 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru elevi, studenti si pensionari.

 

Slow food la Targul Taranului

 

Pentru cei care vor de-ale pamantului, pretuiesc produsele locale si stiu ce inseamna sa gusti si sa traiesti cultura Slow Food, este indicata o raita la Targul Taranului/Earth Market, la ARK Bursa Marfurilor. Si in acest weekend are loc un targ dedicat celro care apreciaza valorile culinare ale tarii noastre. In zilele de 24 si 25 aprilie are loc un tag cu produse traditionale romanesti. Aici vei gasi baghete de paine pregatite pe loc, gemuri din satele sasesti, suc de mere de la Malancrav, paste fainoase bio si multe alte bunatati. Targul are loc la ARK Bursa Marfurilor, vis-a-vis de Piata de Flori Cosbuc, in strada Uranus colt cu Calea Rahovei.

 

targul pentru o viata sanatoasa

 

Intre 23 si 25 aprilie la Muzeul Municipiului Bucuresti se deschide a noua editie a Targului pentru O Viata Sanatoasa. Si in acest week-end bucurestenii vor descoperi in curtea muzeului produse traditionale romanesti: legume, fructe, miere, magiun, branza, produse din carne, ulei, paine, ciocolata, ceaiuri, covrigi, turta dulce, cozonac, colac secuiesc original, muraturi, vin, palinca, tuica, suc natural de mere, suc natural de pere, prajituri si multe altele.

Nu vor lipsi nici produse de patiserie , facute de Maicutele de la Manastirea Ciorogarla. O alta atractie a targului este halvita din miere de salcam. Si de aceasta data vor fi la datorie gratarele cu mici, peste si carne, toate ecologice care sunt atat de apetisante, sarmalele ca la mama acasa, hot-dog-ul sibian, placintele moldovenesti si prajiturile de casa. Insa vedetele editiei din aprilie sunt dulciurile tipic italienesti.

De asemenea, iubitorii de produse apicole sunt invitati sa deguste unul dintre rarele sortimente regasite la Targul pentru O Viata Sanatoasa: miere de castane, miere de lavanda, miere de afine, miere de rapita, miere de zmeura, miere cu migdale sau cu nuci.  La targ vei gasi si o gama variata de cosmetice eco si bio, din cele mai variate regiuni si cu cele mai variate continuturi. Bijuteriile facute manual se regasesc si ele la targ. Targul este deschis de vineri, 23 aprilie, pana duminica, 25 aprilie, intre orele 8.00 - 20.00.

 

bijuterie contemporana la Sala Dalles

 

In zilele de 24 si 25 aprilie la Sala Dalles, Autor, singurul targ de bijuterie contemporana romaneasca, isi deschide portile pentru a treia oara. 39 de colectii de piese unice care te asteapta sa le personalizezi in functie de preferintele tale. Bijuteria contemporana este mai mult decat o podoaba. Este un barometru al frumusetii, o forma ideala a gandului artistic, un semn de pretuire a feminitatii.

Si pentru ca puritatea naturii in sezonul cald inspira, designerii de bijuterie au gandit sa isi prezinte cele mai noi colectii in cadrul unui eveniment care ureaza bun venit nu numai primaverii cat si celor mai noi tendinte in accesorizare.

La acest targ vei gasi creatii ale unor designeri precum Carla Szabo, Alexandru Lupu, Jennifer Delplanque, Mihaela Tarhuna, Angi Apostol, Ana Wagner, Maria Filipescu, Ioana Matei, Andra Lupu, Izabella Petrut, Elena Crisan sau Mihaela Zvinca. Intrarea la eveniment costa 5 lei, iar targul va fi deschis in fiecare zi de la ora 11.00 pana la ora 21.00.

 

Targ de antichitati pe Kiseleff

 

In perioada 23 - 25 aprilie pe Soseaua Kiseleff are loc un targ de antichitati, dedicat celor care sunt in cautarea unui obiect interesant, atins de patina timpului. Varietatea de obiecte vechi pe care le vei gasi la acest targ saptamanal include antichitati veritabile precum editii de colectie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colectii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri si placi de patefon si gramofon.

In cadrul fiecarei expozitii veti putea gasi peste 50 de colectionari din Brasov, Timisoara, Sf. Gheorghe, Buzau, Galati, Braila, Iasi si Bucuresti. Accesul publicului la targ este gratuit. Targul este deschis intre orele 10.00 – 19.00.

 

Targ de handmade in Parcul Unirii

 

Tot in acest weekend, in Parcul Unirii din capitala are loc un targ cu obiecte handmade. Artizanatul romanesc ocupa un loc important deoarece sprijina valorificarea obiceiurilor populare prin expunerea creatiilor realizate cu multa maiestrie si daruire de mesteri din toata tara. Traditia este dusa mai departe prin prezenta a zeci de mestesugari ai lemnului, sticlei sau panzei, care creeaza aici adevarate spatii culturale vii.

In cadrul fiecarei expozitii vei putea gasi peste 50 de mesteri populari care isi vor demonstra veleitatile in prelucrarea lemnului, sticlei, panzei, dar veti putea intalni si mesteri iconari si olari. Targul este deschis in zilele de 23, 24 si 25 aprilie, intre orele 10.00 - 19.00, iar accesul este gratuit.

 

Targ de plante in Parcul Tineretului

 

La Targul de plante puteti admira: florile naturale in ghivece, rasadurile, arborii si arbustii ornamentali pentru exterior, florile pentru amenajat balcoanele, materiale dendrologice pentru parcuri si gradini, semintele de flori si iarba, uneltele si utilajele pentru gradinarit, vasele din portelan, suporturi pentru flori si ingrasaminte.

In cadrul expozitiei veti putea gasi flori naturale si artificiale, seminte, ustensile pentru gradinarit, dar si decoratiuni pentru casa si gradina. Targul este deschis in zilele de 23, 24 si 25 aprilie, intre orele 10.00 - 19.00, iar accesul publicului este gratuit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea