De prin lume adunate

#cadouri #mos nicolae #targuri

Targuri de Mos Nicolae in Bucuresti

Sarbatorile de iarna incep odata cu Mos Nicolae. Orasul imbraca straie de sarbatoare, iar bucurestenii incep goana dupa cadourile de Craciun. Cei mici vor fi cei mai fericiti pentru ca mosul le va pune in ghetute cadourile visate. In acest weekend in capitala au loc numeroase targuri cu cadouri pentru sarbatorile care se apropie. Oferta este variata: produse handmade, antichitati, cosmetice, haine, produse traditionale romanesti sau dulciuri.

 

Targul de Sfantul Nicolae la Muzeul Taranului Roman


De vineri, 3 decembrie, pana duminica, 5 decembrie, de la 10 dimineata la 6 seara, esti asteptat la marele Targ de Sfantul Nicolae, de la Muzeul Taranului Roman. Peste 150 de mesteri olari, cioplitori, cojocari, cofetari si iconari din toata tara vin la targ cu numeroase minunatii. Astfel, vei gasi impletituri din panuse, masti, jucarii, sorcove, fluiere, ocarine, cavale, clopotei si zurgalai.

Tot de la targ poti achizitiona si marame, ii, catrinte, camasi, fote, podoabe, opinci, cergi, stergare si scoarte. Nu lipsesc nici obiectele pentru casa: strachini, blide, cauce si oale de sarmale, icoane, mobilier pictat sau lazi de zestre. De-ale gurii vor aduce turta dulce, cozonaci, miere, placinte, cofeturi fel de fel, suc de mere, kurtos kalacs, tuica si vin.

La targ vor avea loc si demonstratii de olarit si workshop-uri de pictura pe faianta. Pretul unui bilet este de 4 lei integral si 2 lei redus.
 

Bazar de Craciun la ceainaria Serendipity
 

Duminica, 5 decembrie, Ceainaria Serendipity te asteapta sa intri in atmosfera sarbatorilor de iarna si sa il ajuti pe Mos Craciun sa aleaga cadouri pentru cei dragi. Vei avea ocazia sa cumperi cadouri speciale, confectionate manual si sa savurezi un ceai parfumat.

Bazarul de Craciun de la Ceainaria Serendipity este dedicat celor care isi doresc sa puna sub brad cadouri originale , evitand aglomeratia marilor magazine si a produselor de serie. Anul acesta vei putea alege dintr-un numar MARE de podoabe, accesorii si decoratiuni, create de tineri artisti. In ziua bazarului vor fi preturi speciale pentru ceaiurile calde si aromate, care sa te invaluie în amintiri din vremea copilariei. Intrarea este libera la Bazarul de Craciun de la Ceainaria Serendipity.
 

I Love Handmade de Mos Nicolae

 
Pe 4 si 5 decembrie, la Muzeul Municipiului Bucuresti are loc o noua editie a targului I Love Hanmade. Daca esti in cautarea unor lucruri deosebite care sa umple cizmulitele de Mos Nicolae sau daca pur si simplu vrei sa te rasfeti cu ceva frumos, esti asteptat sambata si duminica, intre orele 10.00 – 18.00 la targ.

Numerosi artizani si tineri artisti isi prezinta cele mai noi creatii lucrate manual. Printre standurile lor vei gasi cercei si margele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo, accesorii din matase si tul, brose fantezie, gentute, rame foto accesorizate si articole de imbracaminte pentru sezonul rece, caciuli, manusi si fulare calduroase. Te asteapta si obiecte de decor pictate, sapunuri si cosmetice naturale.
 

Cred in Mos Craciun in parcul Cismigiu
 

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, in parcul Cismigiu are loc evenimentul Cred in Mos Craciun. In acest an, Parcul Cismigiu devine taramul povestilor de iarna. Chiar de la intrarea in parc, Bradul de Craciun  va ura bun venit tuturor, alaturi de indragite personaje de basm. In perioada 5 - 26 decembrie se va deschide si Targul de Craciun. Casutele special amenajate vor asteapta oaspetii cu bunatati si suveniruri de sezon.

Intr-un spatiu magic, creat special pentru sarbatorile de iarna, vizitatorii vor putea admira bradul, sania mosului, ieslea Nasterii Domnului si casa lui Mos Craciun. Pe scena amenajata langa patinoar vor canta colindatori, coruri laice si religioase, trupe folk si pop-rock.
 

Around the world Christmas Expo la AFI Palace Cotroceni
 

In perioada 3 - 24 deembrie, la AFI Palace Cotroceni are loc un tag de sarbatori multicultural, cu produse aduse din peste 10 tari. Astfel, la targ vei gasi dulciuri din Ungaria si Polonia, statuete, masti, sculpturi si obiecte decorative traditionale, din Africa, produse de artizanat din Peru, cristale de mina, roci, pietre semipretioase aduse din Brazilia, China, Peru, Africa, bijuterii, esarfe si accesorii din India si cosmetice si produse de ingrijire personala pe baza de plante.

In plus, gasesti o mare diversitate de produse create de mesteri, designeri si artisti romani. De la targ nu produsele lucrate manual, jucariile sau icoanele. La targ vei mai gasi si genti si incaltaminte din piele, decoratiuni din ceramica si sticla sau cadouri speciale de Craciun.
 

Targ de suveniruri la Romexpo
 

In perioada 2 - 5 decembrie, la Romexpo, are loc un targ de suveniruri. Inainte de a cobori pe hornul caselor, Mos Craciun isi descarca sacul cu surprize, in avanpremiera, la Romexpo.

Desfasurata in pragul sarbatorilor de iarna, aceasta manifestare este asteptata cu drag de catre toti cei care incep sa pregateasca magia Craciunului si a noptii dintre ani. Un cadou de suflet, o atentie personalizata, globuri si beteala pentru cetina verde a bradului, lumanari ornamentale si aranjamente florale pentru ocazii speciale, toate acestea si inca multe altele pot fi gasite la acest targ.

La targ vei mai gasi si jucarii, bijuterii, cosmetice, sticlarie, icoane si articole decorative.
 

Targ de cristale la Muzeul de Geologie
 

In perioada 3 - 7 decembrie, la Muzeul de Geologie din Bucuresti are loc targul de cristale. Acest eveniment reuneste peste 20 de expozanti din intreaga tara si din strainatate. De Mos Nicolae, vizitatorii vor putea gasi cadouri inedite, bijuterii din pietre semipretioase si pretioase, obiecte de decor interior, cristale, geode si flori de mina.

Vizitatorii vor avea ocazia sa admire si sa cumpere piese unicat, reprezentative pentru regiunile miniere romanesti precum: Baia Mare, Brad, Rosia Montana, Ocna de Fier. De asemenea, la targ vizitatorii vor putea admira si pietre din Brazilia, Chile, Afganistan, SUA, Canada, India sau Australia.

Pretul de acces este de 6 lei integral si 3 lei redus.
 

Bunatati culturale sarde la Muzeul Satului
 

Intre 2 si 5 decembrie, la Muzeul National Satului din Bucuresti, are loc evenimentul cultural 'Sardegna in su coro". Evenimentul este dedicat istoriei Sardiniei arheologice, culturale si turistice. In cadrul acestui eveniment cultural va fi prezenta si oenogastronomia din provincia Ogliastra, cu participarea Consortiului din Talana si a Cantinelor de vin din Tortoli, enogastronomia din zona Planargia si Montiferru Occidental, o colectie de cosuri facute manual, ceramica moderna si o expozitie de sticla artistica.

Invitatii vor putea participa de asemenea si la o expozitie de fotografie si o expozitie de bijuterii traditionale in filigran. De asemenea, va avea loc si expozitie de ceramica, o expozitie de statuete de bronz si o colectie de covoare lucrate manual.
 

Mos Nicolaie vine la ChocoFest
 

In acest weekend, la Sala Radio din capitala are loc o noua editie a festivalului Choco Fest. Vizitatorii se vor putea bucura de prajituri si delicatese din cele mai diverse, de la simplele specialitati din miere, la cozonaci, baclavale cu visine, prajituri de casa si specialitati tarditionale maramuresene, dulciuri din Budapesta, praline belgiene Bruyerre si Leonidas si chiar dulciuri dietetice.
 

Targul cadourilor de Craciun la Sala Dalles
 

In perioada 2 - 24 decembie, la Sala Dalles are loc o noua editie a targului cu produse si cadouri de Craciun. Si in acest an targul ofera celor care vor veni sa-si pregateasca casele pentru intampinarea sarbatorilor de iarna o gama diversificata de cadouri alese. Astfel, la targ vei gasi jucarii, dulciuri, bijuterii, decoratiuni, dar si creatii artizanale ale tinerilor artisti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea