De prin lume adunate

#unde iesim #targuri #cadouri #florii

Targuri de Florii

La acest sfarsit de saptamana, capitala se anima cu ocazia targurilor speciale organizate de Sarbatoarea de Florii. Fie ca vrei sa cumperi un cadou de Florii, pentru persoanele dragi cu nume de floare, fie pentru Paste, la aceste targuri oferta este generoasa si vei gasi cadouri pentru toate gusturile si buzunarele.

 

Targul de Florii de la Muzeul Taranului Roman

 

Ca in fiecare an de Florii, Muzeul Taranului Roman isi asteapta mesterii din toate zonele tarii. De vineri, 26 martie pana duminica, 28 martie, olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar si tesatoare, cusatoare, impletitoare si incondeietoare vor veni la Targul de Florii.

La targ vei gasi obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, oua incondeiate, mobilier pictat, icoane. De-ale gurii puteti targui suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kurtos kalacs, mere din Maramures, halvita, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac , palinca de Bihor si vin si mancaruri de post la Clubul Taranului.

In targ vor avea loc demonstratii de incondeiat oua cu Elena Ihnatiuc si Ileana Hotopila, incondeietoare din Suceava, demonstratii de olarit cu Olimpia Dimitriu din Ilfov si Gheorghe Iorga din Horezu, atelier de hartie manuala cu Razvan Supuran, atelier foto cum era odata prin Bucuresti de venea lumea sa se fotografieze artistic, la fotograful Eugen Ciocan.

Duminica, 28 martie, de la ora 11:00 va avea loc si Teatru de papusi cu piesa Melcisorul cel grabit cu trupa Tropaiele de la Atelierul de creativitate de la MTR , iar de la ora 14:00 Mirela Neagoe din Teleorman impleteste cosite de orasence dupa felul cum se pieptanau tarancile pe vremuri. Targul de Florii este deschis de vineri, 26 martie pana duminica, 28 martie, intre orele 10:00 si 18:00, la Muzeul Taranului Roman. Pretul unui bilet este de 5 lei integral si 2 lei redus, pentru elevi, studenti si pensionari.

 

Povestile Pamantului de Florii la Muzeul de Geologie

 

Muzeul National de Geologie va invita, in perioada 26 – 28 martie, sa aflati "Povestile Pamantului de Florii", intr-o deosebita expozitie cu vanzare de cristale, flori de mina si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase. In duminica Floriilor, vizitatorii cu nume de floare sunt invitati sa participe la o tombola ce are ca premii atat elemente de decoratiuni interioare , cat si obiecte de podoaba. Expozitia este deschisa zilnic, in intervalul orar 10:00 – 18:30, iar vizitatorii cu nume de floare vor beneficia de un bilet cu pret redus.

 

Hobby Expo de Florii la Romexpo

 

In perioada 25-28 martie, in Complexul Expozitional Romexpo, are loc Hobby Expo, primul targ national specializat de materiale, echipamente si accesorii pentru hobby-uri si petrecerea timpului liber. De la colectii si colectionari, designeri si artisti plastici, modelism, jocuri si jucarii, antichitati sau produse de artizanat si handmade, echipamente de sport extrem, pana la cursuri de dans, echitatie, yoga, ikebana, gastronomie, fotografie, pictura sau ceramica, precum si universitati, cluburi, asociatii si publicatii de profil, vei avea de unde alege pentru un cadou atat pentru tine cat si persoanele dragi. Targul este deschis in de joi, 25 martie, pana duminica, 28 martie, intre orele 10:00 – 18:00, iar duminica pana la ora 16.00.

 

Targul Jucariilor din Lemn la JW Marriott

 

Iepurasul va asteapta anul acesta mai devreme, la Targul Jucariilor din Lemn, in zilele de 27 si 28 martie, la hotelul Marriott. Personajele favorite din Thomas & Friends, Madagascar, CARS si Winnie the Pooh sunt si ele invitate si abia asteapta sa incepi joaca cu trenulete, vagoane, poduri, intersectii, semafoare, depouri, macarale, turnuri de apa, biciclete, puzzle, domino si multe alte accesorii. Pentru fetite sunt oferte speciale la papusi, casute pentru papusi si accesorii pentru casute. Asadar, copiii, parintii si bunicii, sunt asteptati cu chef de joaca, in zilele de 27 si 28 Martie, in sala Ploiesti a hotelului JW Marriott, din Calea 13 Septembrie.

 

Targ pentru o viata sanatoasa

 

La sfarsitul lunii martie, in zilele de 26, 27 si 28 martie are loc bucuresti. In curtea muzeului vei gasi produse traditionale romanesti, legume, fructe, miere, magiun, branza, produse din carne, ulei, paine, ciocolata, ceaiuri, covrigi, turta dulce, cozonac, colac secuiesc original, muraturi, vin, palinca, tuica, suc natural de mere, suc natural de pere, prajituri si multe altele. Nu vor lipsi nici produsele de patiserie de post, facute de Maicutele de la Manastirea Ciorogarla. O alta bunatate pe o vei gasi la targ este halvita din miere de salcam.

Si de aceasta data vor fi la datorie gratarele cu mici, peste si carne, toate ecologice, sarmalele ca la mama acasa, placintele moldovenesti si prajiturile de casa. Vedeta editiei din martie esteinsa hot-dog-ul sibian eco. Pentru persoanele care tin la silueta, acestea pot sa degusta produsele de patiserie facute din pasta de fructe si martipan, produse care nu contin zahar si faina.

La targ vei mai gasi si o gama variata de cosmetice eco si bio, din cele mai variate regiuni si cu cele mai variate continuturi. Bijuteriile facute manual vor fi si ele la loc de cinste in noua aripa a targului. La Targul pentru O Viata Sanatoasa vei gasi plante si flori, decoratiuni, lumanari si multe alte produse speciale pentru casa ta. Pentru ca se apropie sarbatorile pascale, la targ vei gasi decoratiuni de Paste, lumanari sub forma de ou, cosulete cu oua, iepurasi si multe altele.

 

Floriile cu bucurie la Muzeul Satului

 

De Florii Muzeul Satului organizeaza cateva evenimente speciale. Vor fi prezenti artizani din toate colturile tarii, lansari de carte, muzica religioasa de Paste, ateliere interactive de incondeiat oua si targul de Florii cu obiecte realizate de mesteri populari, produse din gastronomia traditionala si produse bio.

 

Targ de Florii la Verde Cafe

 

Sambata, 27 martie, de la ora 11.30, in cafeneaua Verde Cafe are loc Targul de Florii. Aici vei gasi flori, decoratiuni, bijuterii, esarfe si alte accesorii si obiecte handmade pli ne de culoare. La targ vei afla si cateva trucuri de decorate a obiectelor pentru sarbatorile de Paste. In cadrul targului este deschis si un atelerie de decoratiuni pentru Paste. Intrarea la targ este de 5 lei si vei primi in schimb o cafea cu lapte.

 

Targ de Florii la Curtea Veche

 

In perioada 25-29 martie, la Curtea Veche, langa Hanul lui Manuc, are loc Targul "Flori de Florii". Zeci de producatori din domeniul floral, elemente de ambianta, decoratiuni, si cursuri de design floral vor fi prezenti la acest eveniment. Targul este structurat pe doua segmente: expozitie de vanzare si un atelier de aranjamente florale, unde vor fi realizate aranjamente florale cu tematica pascala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea