De prin lume adunate

#colinde #craciun #mos craciun #targ #bunatati #cadouri #cozonaci #vin fiert #ciocolata #sarbatori

Targuri de Craciun

Mos Craciun, spiridusi, reni si Craciunite, vin fiert si turta dulce, acestea sunt cateva dintre bunatatile cu care sunteti asteptati la targurile organizate in Bucuresti pe perioada sarbatorilor. Cu aceasta ocazie si Bucurestiul se va imbraca in haine de sarbatoare.

Orasul lui Mos Craciun

De pe 6 decembrie si pana pe 6 ianuarie, Primaria Municipiului Bucuresti impreuna cu Arcub muta cartierul general al lui Mos Craciun in Piata Unirii.

Orasul Lui Mos Craciun este un oras cu multe casute colorate in care locuiesc zane si spiridusi, cu stradute si piata centrala, intocmai ca in cazul unui oras in toata regula. Toate drumurile duc insa catre Casa lui Mos Craciun, locul in care gasesti de toate.

De la atelierul in care spiridusii confectioneaza jucariile care vor ajunge la copiii cuminti, un cinematograf unde vor rula cele mai frumoase filme pentru copii realizate cu ocazia Craciunului, locul de joaca al spiridusilor, scena Nasterii Domnului si pana la Mos Craciun sunt cateva dintre atractiile targului din inima Bucurestiului.

Alaturi de Mos Craciun vin in Piata Unirii si alti locuitori ai minunatului Oras: Craciunita, Omul de Zapada, Elful, Grinch, Craiasa Zapezii, Rudolph si multi spiridusi! Acestia ii vor implica pe cei mici in jocuri si concursuri, vor face face painting si modelaj din baloane, cursuri de pictat globuri si multe altele.

Tot in Orasul Lui Mos Craciun vom avea si o scena pe care se vor intampla multe momente artistice. Pe langa diversele momente artistice care vor avea loc pe scena din Orasul lui Mos Craciun, vor exista si targuri de Craciun, atat in Piata Unirii, cat si in Piata Universitatii, Parcul Tineretului si Parcul Herastrau.

Targul inseamna casute de lemn in care bucurestenii pot gasi de la mancare traditionala, cadouri de sezon, vin fiert, prajiturele proaspat coapte pana la castane prajite. In tot acest timp vizitatorii se vor putea bucura de colinde.

Micul targ al cadourilor destepte de la Carturesti

Ca in fiecare an, libraria Carturesti de pe strada Artur Verona ne asteapta cu multe bunatati, carti, muzica si dichis. Anul acesta are si o surpriza pentru iubitorii de frumos. Pe perioada targului, Carturesti s-a extins in toata cladirea. Printr-o intrare secreta patrunzi in lumea de basm a Carturestilor. Vei regasi atmosfera rafinata a unui Craciun interbelic. Nu lipsesc bradul impodobit, cozonacii si colindele.

Una dintre atractii este si camera cu semineu si oglinda masiva, care inca mai poarta parfumul frumosilor ani interbelici. Oferta tragului este variata si pentru toate gusturile. De la carti, muzica, filme, albume de arta, pana la lumanari parfumate. Din peisaj nu lipsesc turta dulce, cozonacii frumos ornamentati, in forma de brad, ciocolata, fursecurile, prajiturele, miile de sortimente de ceai, dar si vinurile rafinate.

Printre cadourile cu stil pe care le veti gasi la Carturesti se numara si obiectele handmade, de la agende si carti de colorat, pana la jucarii si portelanuri japoneze.

Atentie, insa! Pe toata perioada targului ceainaria este inchisa. In locul ei au venit rafturile cu bunatati si ceaiuri. Tot aici va puteti impachetata cadourile.

Seri de poveste la Carturesti

Tot la Carturesti, dupa ce ati cumparat cadourile de Craciun pentru cei dragi, le puteti oferi celor mici o bucatica din magia Craciunului. Intre 12 si 21 decembrie, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei , Carturesti si Teatrul Ion Creanga ii asteapta pe copii, parinti si bunici sa impodobeasca sarbatorile cu povesti. In fiecare seara, incepand cu ora 18.30, in libraria Carturesti din Arthur Verona 13, personalitati indragite si actori cunoscuti vor citi copiilor din carti celebre si vor reinvia eroii basmelor.

Anul acesta si-au anuntat participarea: Ada Milea, Mircea Albulescu, Ion Lucian, Marian Ralea, Alina Darian, Virgil Iantu, Alessandra Stoicescu, Andrei Zaharescu, Mara Panaitescu, Alexandra Halic, Mihai Verbitchi, sandu mihai gruia si multi altii.

Inconjurati de carti si invaluiti de atmosfera sarbatorilor de iarna, mai multe generatii de povestitori si ascultatori vor sta la povesti sorbind o cana calda de cacao cu lapte. Povestile vor redeveni astfel limbajul comun in care generatiile dialogheaza, isi transmit valori si creeaza continuitate.

Serile vor fi intregite de atelierele de creatie unde cei mici vor invata sa deseneze printese si printi, cai inaripati, vrajitoare si balauri furiosi.

Targul Taranului Roman

Targul Taranului Roman va invita cu ocazia sarbatorilor de iarna intr-o noua locatie din Capitala: Bursa de marfuri Creative Bucuresti, langa Piata de Flori Cosbuc. In fiecare sambata si duminica inainte de Craciun, puteti regasi la Targul Taranului Roman traditiile de iarna si bucatele romanesti de sarbatori, pregatite in casa si prezentate in targ de producatori din Transilvania, Bucovina, Maramures, Oltenia, Moldova si Dobrogea.

Carnati cu usturoi sau cu busuioc, afumaturi, toba, caltabos, pastrame, jamboane, slana si sorici, cozonaci, paine de casa, horinca si multe dulciuri sunt doar cateva dintre produsele de Craciun pe care le puteti degusta si cumpara. Ca totul sa mearga la suflet, numerosi artisti populari va vor incanta auzul cu traditionalele colinde.

Si pentru ca targuiala este o traditie pe care toate marile orase o pastreaza in spatiile publice incarcate de istorie, Targul Taranului Roman va invita in luna decembrie sa redescoperiti inca o zona din Bucuresti, viitorul Soho, pregatita sa reintre in circuitul de trasee turistice din centrul orasului: Uranus – Rahova, veche zona industriala si comerciala a Bucurestiului.

Targul se va desfasura in perioada 6-21 decembrie, in fiecare sambata intre orele 10:00 si 17:00 si in fiecare duminica intre orele 8:00 si 14:00.

Targul de Craciun de la Sala Dalles

Si in acest an sala Dalles ne asteapta pana in Ajunul Craciunului cu sute de standuri de cadouri. De la cele clasice pana la cele mai neconventionale, aici vei gasi o solutie pentru cadourile de pe ultima suta de metri. Anul acesta vei gasi si obiecte handmade: felicitari, obiecte de artizanat si de decor. Tot la Dalles vei gasi si numeroase sortimente de ciocolata elvetiana, bijuterii, accesorii, blanuri si multe altele.  

Decoratiunile inspirate din ilustratiile povestilor lui Andersen, globurile de sticla pictate manual, clopoteii si stelutele de ceramica dau tonul sarbatorilor. Cadourile unicat abunda in culori si forme inedite,iar podoabele si impletiturile handmade sunt potrivite pentru un dar chic, cu personalitate. Cafeaua si ceaiul intr-o bogatie de arome imbie la tihna si relaxare, delicatesele dulci insiropeaza starea de spirit, iar vinurile bune induc buna dispozitie la moment de sarbatoare.

Expozitia este deschisa zilnic, intre orele 10.00 – 20.30, iar intrarea este libera.

Targul de Cozonaci si Bunatati

In perioada 22-24 decembrie, la Sala Polivalenta, bucurestenilor li se pregateste inca o surpriza in prag de Craciun. La targ sunt invitati producatori din panificatie, patiserii, cofetarii, delicatese, vinuri si ciocolaterii. Tot la targ veti gasi si articole care pot deveni daruri de Sarbatori: confectii, cosmetice, bijuterii, jucarii, carti si decoratiuni.

Vizitatorii vor putea degusta deliciile expuse si vor putea cumpara cadouri pentru cei mici si mari. Pe parcursul celor trei zile sunt organizate spectacole de binefacere, concerte si concursuri pentru vizitatori, in atmosfera magica a Craciunului: colinde, Craciuni si Craciunite, aroma de cozonac si de vin fiert.

Si in marile orase din Europa se organizeaza in fiecare an targuri de Craciun. Mai multe informatii despre aceste targuri gasiti aici

Daca te atrag povestile de Craciun, mai citeste si:

Legendele Pomului de Craciun
Povestea lui Mos Craciun
Traditii de Craciun in jurul lumii
Renii lui Mos Craciun
Spiridusii lui Mos Craciun
De ce primim cadourile de la Mos Craciun in ghetute?
Traditia vascului de Craciun
Superstitii de Craciun
Cum aluneca Mos Craciun pe cos?
De ce ne dorim un Craciun cu zapada
Cele mai citite carti despre Craciun
Delicatese de Craciun

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea