De prin lume adunate

#unde iesim #targ #muzeu #muzeul taranului roman #ark #handmade #produse traditionale #1 mai

Targuri de 1 Mai in Bucuresti

Daca de 1 Mai nu pleci la mare sau la munte, atunci poti da o raita pe la targurile care se oragnizeaza in capitala la acest final de saptamana. Bucurestenii au prins gustul targurilor cu produse traditionale, acolo unde gasesc bucate gustoase din toate colturile tarii. La Muzeul Taranului Roman, la The ARK, in parcul IOR sau la biblioteca metropolitana ai ocazia sa te intalnesti cu producatori din toate zonele tarii si sa gusti din bunatatile pe care le-au adus.

 

Maramures - Cultura si Traditie la Muzeul Taranului Roman

 

In zilele de 1 si 2 mai, la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, are loc un targ dedicat traditiilor maramuresene. Maramures - Cultura si Traditie este un evenimente care cuprinde o expozitie cu vanzare de produse traditionale si ecologice specifice zonei precum si produse de artizanat.

De asemenea se vor putea degusta minunate bucate traditionale precum sarmale, placinte, carnati prajiti sau tuica. In cadrul manifestarii va avea loc un spectacol folcloric oferit de artistii populari din Maramuresul istoric. Targul este deschis intre orele 09.00 - 18.00, iar intrarea este libera.

Targul Taranului Roman

 

Targul Taranului este o piata de mici producatori, unde se intalnesc cei care iubesc traditiile, intalnirea cu ceilalti, evenimentele care ne arata ce bine este sa nu uiti ce inseamna valoarea mancarii bine gatite, ca la bunica acasa. Din 2010, Targul Taranului a fost acreditat de catre Slow Food Italia, ca piata Earth Market. Aceasta face parte din reteaua internationala a pietelor Earth Market.

Alaturi de targ exista si un centru de informare Slow Food unde gasesti produse traditionale in cursul saptamanii, produse naturale si bio. In cadrul Targului Taranului/Earth Market functioneaza Atelierul culinar "La ciorbarie", unde se prepara doar supe si ciorbe. Tot la acest targ, este deschis un Centru de informare Slow Food, cu produse de la Convivium din toata tara: Slow Food Turda/Cluj/Brasov/Bran-Moeciu/Brusturoasa Palanca/Bucuresti-Valahia Gusturilor/Bucuresti/ Tarnava Mare .

Toate acestea se petrec in jurul branzei de burduf cu busuioc, a cascavalului cu piper, a pastramei de curcan si de rata, cu paine de casa cu masline sau nuca sau tarate. Indulcite cu serbeturi, gemuri de caise cu dovleac, afine cu gutui, hrean cu afine, miere de rapita. Peste care se poate arunca tarie de la Florescu, adica tuica palita si palinca de la Chise, precum si vinuri ecologice de la Domeniile Franco-Romane. Si alte vorbe cu mancaruri. Ceea ce vei gasi la targ este hrana, o poveste despre istorie si identitate, despre cultura si sanatate, pamant si viitor, placerea de a manca cu ceilalti, cunoastere si valori si educarea gusturilor.

Sursa foto: targultaranului.ro

I Love Handmade

 

Daca anul asta criza te tine in casa de 1 Mai, echipa ILoveHandmande are grija de tine. Targul ILoveHandmade isi redeschide portile si te asteapta cu voie buna si culoare, chiar in centrul Bucurestiului.

Astfel, sambata si duminica, 1 - 2 mai, intre orele 10.00 - 19.00, esti asteptat in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti. Te asteapta numerosi artizani si tineri artisti, toti pregatiti de sarbatoare si bucurosi sa te intampine cu produsele lor lucrate manual. Printre standurile lor vei gasi cercei si margele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo, accesorii din matase si lut, brose fantezie , gentute, rame foto accesorizate, dar si articole de imbracaminte. Intrarea la eveniment este gratuita.

ILoveHandmade este locul de intalnire al iubitorilor de handmade din Romania, iar daca vrei sa petreci intr-un mod cat mai original ziua de 1 Mai, daca ai chef de shopping sau daca pur si simplu vrei sa te accesorizezi pentru vara, esti asteptat pe 1-2 mai, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti.

Sursa foto: ilovehandmade.ro

Targ de produse traditionale si produse bio

 

In perioada 30 aprilie – 2 mai, in curtea interioara a Bibliotecii Metropolitane, de pe strada Tache Ionescu, are loc cea de-a doua editie a targului de produse traditionale si bio, Mancam romaneste, traim sanatos. La targ vor fi prezenti producatori traditionali , de la vin pana la paine de casa. Producatorii traditionali din toate colturile tarii se vor aduna pentru a-ti aduce pe masa mancaruri alese.

Gurmanzii se vor putea delecta la Targul de produse traditionale cu branzeturi, preparate din carne, pastrama, carnati, paine traditionala si produse bio si vor putea incerca tuica si palica pregatite special pentru fiecare eveniment. Daca ai drum in zona, nu ocoli acest targ unde esti asteptat cu visinata , palinca, carnati, produse de patiserie din faina ecologica, dulciuri facute in casa, lapte de vaca proaspat si demonstratii ale mesterilor populari.

Sursa foto: smh.com.au

Eurofest - Biblioteca de Gusturi

 

Bucurestenii sunt invitati, in perioada 30 aprilie - 2 mai, in parcul Alexandru Ioan Cuza, langa Biserica Maramureseana, sa participe la Targul Eurofest – Biblioteca de Gusturi. Evenimentul este axat pe promovarea produselor traditionale romanesti, ecologice, a cartilor, albumelor de arta si gastronomie. La acest targ vor fi amenajate standuri cu bauturi, suveniruri, oferte turistice, carti, albume de arta, harti, enciclopedii gastronomice, reviste de specialitate, precum si produse alimentare din aceeasi diversitate europeana.

Sursa foto: curierulnational.ro

Targ de mesteri in Parcul Unirii

 

Artizanatul romanesc ocupa un loc important deoarece sprijinim valorificarea obiceiurilor populare prin expunerea creatiilor realizate cu multa maiestrie si daruire de mesteri din toata tara.

Traditia este dusa mai departe prin prezenta a zeci de mestesugari ai lemnului, sticlei sau panzei, care creeaza aici adevarate spatii culturale vii. In cadrul fiecarei expozitii vei putea gasi peste 50 de mesteri populari care isi vor demonstra veleitatile in prelucrarea lemnului, sticlei, panzei, dar vei putea intalni si mesteri iconari si olari. Targul este deschis in Parcul Unirii, intre orele 10.00 - 19.00, iar accesul este gratuit.

Sursa foto: targuribucuresti.ro

Targ de cadouri pe Soseaua Kiseleff

 

Chiar daca nu sarbatoresti nimic, poti face celor dragi o surpriza cu un cadou simbolic, prin care sa le arati cat de mult ii apreciezi. In cadrul targului de cadouri de pe Kiseleff vei gasi lumanari si sapunuri parfumate, bijuterii, accesorii handmade, decoratiuni, CD-uri, dar si cadouri personalizate in functie de evenimentul aflat in desfasurare. Targul este deschis intre orele 10.00 - 19.00, iar accesul este gratuit.

Sursa foto: targultaranului.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea