De prin lume adunate

#targ #produse traditionale

Targuri cu produse traditionale de toamna

In acest weekend revin targurile cu produse traditionale . La aceste targuri vei gasi paine traditionalea conserve pentru iarna, zacusca, fructe si legume, prajituri maramuresene si multe alte bunatati.

 

Sarbatoarea Recoltei in Piata Drumul Taberei

 

Bucurestenii au ocazia sa deguste si sa cumpere Bunatati traditionale romanesti, la targul saptamanal de produse traditionale , in perioada 15-17 octombrie, in Piata Drumul Taberei.

Targul ii asteapta pe bucuresteni cu miere si produse apicole, paine traditionala pe vatra, palinca de Salaj si de Maramures, branza si produse din carne din Bucovina si din zona Branului si a Sibiului, conserve pentru iarna, prajituri de casa, vinuri alese, tuica de Arges si obiecte de artizanat realizate de mesteri populari.

Atmosfera va fi completata de gratarele incinse pe care vor sfarai mititeii si fripturile rumenite pe jar, de mustul si pastrama nelipsite si care se cer degustate in tihna, de sarmalele pregatite la fata locului de gospodinele maramuresene, de colaci secuiesti si de cozonaci de casa.

 

Sarbatoarea toamnei si magia culorilor preparatelor romanesti la Agronomie

 

Sarbatorile toamnei si magia culorilor preparatelor romanesti se intalnesc la Targul National de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice, in perioada 15 -1 7 octombrie. La Targ vei gasi pernute din plante terapeutice, placinta dobrogeana, rulada din pulpa de berbecut, ghiudem, vin Pelin si ceapa alba dobrogeana, suberek, pide si baclava .

La targ vei gasi si numeroase sortimente de zacusa: de fasole, zacusti combinate cu bureti sau zacusti de bureti fierte sau coapte. De la targ nu lipsesc nici branzeturile, pastramurile si lactatele.

Un gratar pe care vor sfarai produse traditionale din carne ii va astepta sambata si duminica pe toti bucurestenii gurmanzi. Pastrama, carnaciori din oaie si vita si renumitul bulz ciobanesc isi asteapta consumatorii.

Delicatese moldovenesti din carne de curcan, specialitati ardelenesti din carne de porc, oaie si vita, branzeturi diverse, legume bune de pus in borcane, pastravi, sarmalute, prajituri maramuresene, dulceturi alese, vin, horinca, tuica, hidromel, palinca si inca multe alte preparate pot fi cumparate de bucurestenii care vor veni la Agronomie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea