De prin lume adunate

#targ #produse traditionale #sfantul dumitru

Targuri cu bunatati traditionale de Sfantul Dumitru

La finalul acestei saptamani, in capitala se desfasoara si cateva targuri cu produse traditionale romanesti. Daca nu stii ce sa pui pe masa de Sfantul Dumitru , la targuri vei gasi numeroase bunatati. Paine traditionale romaneasca, branzeturi, conserve de toamna si multe alte bunatati te asteapta sa le degusti.
 

Zilele recoltei la Piata Crangasi

 

Piata Crangasi gazduieste in perioada 22 - 24 octombrie zilele recoltei. Aici vor fi expuse o gama larga de produse specific toamnei provenite direct de la producatori la preturi fara concurenta pe piata bucuresteana. Pe langa legume si fructe vizitatorii vor putea gasi conserve traditionale, produse de panificatie, o gama larga de branzeturi si specialitati din carne preparate in gospadariile producatorilor.

In toata aceasta perioada poti admira un ansamblu folcloric si interpreti de muzica populara. Piata poate fi vizitata vineri si sambata intre orele 09.00- 21.00, iar duminica de la 9.00 la 18.00.

 

Iarmarocul Bucurestilor la Palatul Sutu

 

La Muzeul Municipiului Bucuresti , de vineri, 22 octombrie pana duminica, 24 octombrie, vei descoperi Bunatati traditionale romanesti. In acesta sfarsit de saptamana se dezlantuie simfonia toamnei, cu miresme de gratare bine incinse, asezonate cu muraturi care pastreaza inca aroma verii, gemuri facute de adevarate gospodine, care au acelasi gust pe care il simteam in copilarie, covrigi, turta dulce si multe altele.

Pentru ca si albinele au fost foarte muncitoare toata vara, rarele sortimente de produse apicole sunt si ele la inaltime: miere de castane, miere de lavanda, miere de afine, miere de rapita, miere de zmeura, miere cu migdale sau cu nuci, energizant natural din ingrediente apicole cu polen si nuca, propolis si multe altele.

Iarmarocul Bucurestilor va aduce in prim plan specialitati de branza cu paprika, cu marar si chimen salbatic. Si pentru ca nu poate lipsi adevarata paine de casa, traditional romaneasca, paine cu masline, cu ardei si cu cartofi, esti invitat sa le savurezi la targ. Vedeta evenimentului este dulceata de ardei iute.

Si pentru ca niciun eveniment nu se poate numi sarbatoare fara muzica, vineri la orele 15.30, copiii de la Clubul Copiilor Sector 4 te vor incanta cu un concert live de muzica folk.

Surpiza Iarmarocului este data de Asociatia Comunitatii Elene care ne va incanta cu doua amsambluri de dans, din Bucuresti si Prahova, cu specific grecesc. Acest eveniment se va desfasura sambata, la orele 12.30. Tot Comunicatea Elena va fi prezenta cu un stand in care isi vor promova portul traditional si activitatile din Romania. Pentru ca nu putem ignora bucataria greaca, gospodinele elene ne vor gati placinta traditionala cu branza si spanac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea