De prin lume adunate

#targuri #produse traditionale #parc

Targuri cu bunatati de toamna la Bucuresti

In acest weekend, Bucurestiul miroase a toamna. Producatorii de produse traditionale romanesti vor veni cu numeroase bunatati. Bulz, pastrama, branza de burduf, zacusca, placinte moldovenesti, cozonaci si kurtos colaci sunt doar cateva dintre preparatele pe care le vei putea gusta la targurile din capitala.

 

Targ cu produse traditionale la Agronomie

 

Ceapa de Pericei din judetul Salaj va fi vedeta la Bucuresti la targul de la Agronomie intr-o reteta salajana numita popular Fripturita sau Tocanita de ceapa. De la Bran vor sosi producatori de branzeturi prin bulzi, pastramuri si lactate. Vor prezenta oferta Festivalului ravasitul oilor de la Bran la Bucuresti.

O sa afli cum se pregatesc branzeturile, care e viata oierului si ce simboluri au evenimentele de la stana pentru propietari de animale din zona. O sa poti vedea pe viu mitoasa si clopul ciobanului care are o forma aparte, special realizata ca sa se poata auzi zumzetul oilor si aparitia animalelor nedorite pe langa stana. Multe sortimente de zacusca, dulceturi obtinute prin coacere in cuptor, sirop de papadie, de brad si gem de prune cu nuci, dulceata din flori de salcam, banane cu capsuni, banane cu visini si dovleac vor putea fi gustate si cumparate.

Printre bunatatile pe care le vei gasi la targ se numara muraturi, dulceata de cirese negre, de nuci verzi , delicatese moldovenesti din carne de curcan, specialitati ardelenesti din carne de porc, oaie si vita, branzeturi diverse, legume, pastravi, sarmalute, prajituri maramuresene, dulceturi alese, vin, horinca, tuica, hidromel sau palinca. La targ vei gasi insa mult mai multe bunatati care te asteapta sa le gusti si sa le cumperi.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti, de pe bulevardul Marasti. Targul este deschis intre orele 9.00 - 18.00, iar intrarea este libera.

 

La placinte inainte la Liberty Center

 

Daca vrei sa iti aduci aminte de vacantele petrecute la bunici cand te invaluia mirosul de placinte calde, aburinde, proaspat scoase din cuptor, atunci mergi la Liberty Center, la targul cu produse traditionale. Poale-n brau, placinte din Moldova, cozonaci, kurtos colaci si alte delicatese te asteapta sa le descoperiti la targ.

La targ vei mai gasi si bulz, pastrama si lactate din Bran. La targ vei mai gasi si tuica, palinca, paine de casa din cartofi si secara, miere de salcam, de mana, de rapita, zmeura, floarea soarelui sau de tei. Targul are loc pe esplandata din fata mall-ului Liberty Center.

 

Festivalul Toamnei la Plaza Romania si Mall Vitan

 

In perioada 1-3 octombrie 2010, toamna vine la mall. In Plaza Romania si Mall Vitan, produsele traditionale autentice sunt vedetele. Fie ca doresti branza, sunca afumata, miere, paine taraneasca, oale de lut, gemuri, siropuri, placinta de la Casa Turnu, sau cosmetice bio si produse alimentare bio, pe toate le vei avea in acest weekend in cele doua mall-uri bucurestene.

Producatorii te asteapta la standurile special amenajate la parterul celor doua mall-uri. Timp de trei zile, vei descoperi gusturile mancarurilor romanesti, retetele de prepare si povestile producatorilor traditionali. Evenimentul se va desfasura de vineri pana duminica, intre orele 9.00 – 22.00.

 

Targ de Toamna in Parcul Lumea Copiilor

 

In perioada 1 – 3 octombrie, in Parcul Lumea Copiilor se va organiza "Ziua Recoltei". Pe parcursul a trei zile, in acordurile muzicii populare, veri putea achizitiona produse se sezon. Din Ardeal, Muntenia, Moldova, Bucovina, Vrancea si Oltenia producatorii vor veni cu numeroase bunatati. Pentru a reintregi atmosfera satului de odinioara, acestia vor pregati mamaliga, sarmale, bulz si pastrav in cetina de brad.

Mestesugarii vor expune obiecte de artizanat, costume traditionale, tesaturi si ceramica. Toti cei prezenti pot petrece campeneste, cu pastrama, must si mici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea