De prin lume adunate

#produse traditionale #sfanta maria #targuri de sfanta maria

Targuri cu bunatati de Sfanta Maria

Sfanta Maria Mare este praznuita in fiecare an la 15 august. Conform traditiei, in dimineata acestei zile, femeile merg la biserica si impart struguri, prune si faguri de miere. Perioada dintre cele doua Santamarii, Santamaria Mare si Santamaria Mica, era considerata perioada cea mai potrivita pentru semanaturile de toamna. in aceasta zi erau adunate ultimele plante de leac.
 

Targul national de produse traditionale de la Agronomie


Obiceiuri stramosesti de Sfanta Maria Mare, Navalnic pentru domnisoare, faguri, struguri si muzica populara sunt principalele ingrediente ale acestei editiei a targului de produse traditionale.

Aceasta editie a targului va sta sub semnul praznuirii sarbatorii ortodoxe Sfanta Maria Mare, iar producatorii vor oferi Bunatati traditionale din toate zonele tarii: Maramures, Oltenia, Muntenia, Moldova, Ardeal.

Producatorii vin cu struguri, cu faguri de miere, cu prune, pentru ca bucurestenii sa poata imparti la biserica, dupa slujba. La targ vei gasi vinuri, branza, produse apicole, dulceturi si multe alte bunatati.
 

Festin Romanesc cu bucate alese si voie buna de Sf. Maria


Intre 12 si 15 august iti poti serba ziua numelui de Sfanta Maria in Parcul Sebastian , la Targul Festin Romanesc.

De la targ vei putea cumparata branza din lapte de vaca, oaie si capra, carne si preparate din carne, sarmale maramuresene cu branza, ceapa verde si pasat, sarmale maramuresene, cafea la nisip, paine si specialitati de panificatie, miere de albine, dulciuri, cozonaci, placinte, covrigi sau turta dulce.

Tot aici vei gasi ceaiuri si siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe si bauturi alcoolice de la cramele Botarcani, Pietroasele Buzau si palinca Tramuta de Bihor.
 

Bunatati si bucurii pentru Marii


La targ vei gasi produse traditionale, preparate din carne, branzeturi, vinuri, cozonaci, miere si turta dulce, dar si exponate lucrate manual, de mesterii populari a caror maiestrie dau viata amintirilor.

Zilele targului vor fi animate si de petreceri, momente artistice, vizitatorii vor putea degusta din produsele traditionale romanesti, dar si internationale. si pentru ca este sarbatoare, vei gasi la targ cadoul perfect pentru cei dragi, suveniruri, decoratiuni, obiecte din lemn si ceramica, bijuteri.

La targ poti degusta si paine de casa, fasole cu ciolan la ceaun, gulas. Atmosfera de sarbatoare va fi sustinuta de spectacole. Targul este organizat in Parcul National, langa stadionul Lia Manoliu, la Centrul Cultural Mihai Eminescu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea