De prin lume adunate

#targ #ptoduse traditionale #handmade

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale

Vinete, rosii, cepe, gogosari, ardei capia, dar si ardei grasi, morcovi, ciuperci, pastarnac, toate legumele si-au dat intalnire pe aleile parcului Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti". Tot aici, sambata se va pregati direct in natura, pe foc de lemne, zacusca de toamna, buna pentru sezonul rece.

Din Bucovina, Moldova si Muntenia, gospodinele vor aduce o gama diversificata de zacusca, simpla, cu ciuperci sau peste.

Pe langa zacusca, la targ, vei mai gasi si alte Bunatati traditionale romanesti. Din Bucovina, de la Varatic, vei gasi primele muraturi din acest an. Pe langa borcanele cu muraturi, la targ poti cumpara dulceata de cirese negre, de nuci verzi , din petale de trandafir, de cirese negre amare, de capsune, de zmeura, de caise, de prune. Toate dulceturile sunt facute dupa retete ramase din strabuni, pastrate de maicutele de la Varatec.

Tuica de Moraresti, produsa de familia Buzdugan din comuna Moraresti, judetul Arges, este unul dintre produsele noi ale targului. Carnea de berbecut, este o alta noutate a acestei editii. Pentru bucuresteni, aceasta este adusa tocmai din comuna Silistaru, Braila, de un producator si crescator de oi.

 

Un vin bun merge cu un pastrav afumat

 

Domeniile Dealul Mare va prezenta o bogata oferta de Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Feteasca neagra, Merlot, Sauvignon, Pinot gris, Feteasca alba, Feteasca regala, Riesling. La acestea se adauga si un vin ecologic.
Din Palanca , Mihai si Ionela Palistean vor aduce bucurestenilor pastrav prajit si afumat, cu mujdei de usturoi si paine pe vatra. Tot de la familia Palistean, bucurestenii vor cumpara  marinata de pastrav, paine facuta pe vatra, dulciuri de casa.

 

Dulciuri de casa si produse apicole traditionale

 

Din Maramures, Rodica Tiplea va aduce sarmale cu pasat, prajituri de post, sarmale de post si placinta cu urda. Maramuresencele aduc prajituri traditionale, cu foi cu mere, prajitura caramel, cu nuca de cocos, dobos, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiti , prajitura cu mac, dar si alte surprize.

Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa. Din Calarasi, de la Stefanesti, producatorii aduc branza si iaurt din lapte nepasteurizat de capra.

Doina si Marius Bratu vor fi prezenti, pe aleile de la Agronomie, cu sapunuri naturale realizate manual. Galatenii ne vor racori si in acest week-end cu braga, berea KlaussWies si Poll de la Martens. Tot de la Martens, din Galati, vine si berea fara alcool pentru soferi.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" , de pe bulevardul Marasti nr. 61. Targul este deschis intre orele 9.0 - 18.00, iar intrarea este libera.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.