De prin lume adunate

#targul gaudeamus #targul international gaudeamus #gaudeamus 2011

Targul International Gaudeamus 2011

targul international gaudeamus Carte de invatatura se afla la editia a XVII-a si se va desfasura in perioada 23 - 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti.


Cel mai important eveniment cultural de tip expozitional din Romania


Organizat de Radio Romania, Targul International Gaudeamus Carte de invatatura este un eveniment cultural specializat in expozitia de carte, cu un concept unic in peisajul evenimentelor de profil. Este singurul targ de carte din lume initiat si organizat de un post public de radio.

Dialogul dintre carte si radio dureaza de 18 ani, intr-o formula originala prin care targul gaudeamus a castigat in prestigiu si amploare de la an la an, devenind un eveniment – emblema pentru piata de carte din Romania.

Profesionistii din bransa plaseaza Targul International Gaudeamus intre primele 10 targuri de carte din Europa, in functie de numarul de vizitatori si expozanti, dar si de tinuta culturala a evenimentelor organizate si de prestanta personalitatilor culturale care ii trec pragul in fiecare an.

Targul se desfasoara anual in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo si ofera publicului ofertele a peste 400 de editori, distribuitori de carte, institutii culturale si de invatamant din Romania si din strainatate.

Anual, pe parcursul Targului, se inregistreaza un nivel record al vanzarilor de carte, evenimentul are astfel un puternic impact asupra pietei de profil. La ultimele trei editii, numarul vizitatorilor a depasit 100.000 de persoane si au fost organizate peste 450 de evenimente culturale la fiecare editie.


Momentul de varf al anului editorial si cultural in Romania

 

In toamna fiecarui an, Targul International Gaudeamus devine centrul pietei editoriale si al vietii culturale din Romania si ofera cadrul excelent de intalnire intre o oferta editoriala complexa si variata si principalul sau beneficiar, publicul iubitor de carte.

Printre expozantii prezenti la Targ figureaza edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational si asociatii profesionale.


Gaudeamus, spatiu al dialogului inter-cultural


Targul isi deschide anual portile expozantilor si vizitatorilor din strainatate si ofera cadrul ideal de intalnire intre personalitatile straine invitate la targ si public, dar si intre specialistii din industria cartii, autori, editori, traducatori, ilustratori de carte, oameni de cultura.

Un adevarat incubator de idei si proiecte culturale, targul faciliteaza incheierea de parteneriate intre profesionistii cartii si sprijina programele editoriale de promovare a dialogului intre culturi.


Italia, tara invitata de onoare la Gaudeamus 2011


In avanpremiera la evenimentele care vor marca, in 2012, celebrarea anului culturii romane in Italia, Targul International Gaudeamus sarbatoreste in acest an cultura si limba italiana la Bucuresti.

Italia va fi tara invitata de onoare la cea de a 18-a editie a Targului International Gaudeamus: personalitati culturale de prima marime, scriitori, critici literari, dar si specialisti in arta, arhitectura sau muzica vor participa la evenimentele propuse de tara invitata de onoare la Gaudeamus 2011 .

O surpriza pentru publicul si presa din Romania va fi prezenta in cadrul Targului a jurnalistilor postului public de radio si televiziune RAI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Istoria democratizarii ciocolatei

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului