De prin lume adunate

#targ #carte #gaudeamus

Targul Gaudeamus 2010 la Bucuresti

Cea de a XVII-a editie a Targului International Gaudeamus - carte de invatatura are loc in perioada 18 - 22 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo.

Incepand cu acest an, targul international gaudeamus va avea, la fiecare editie, un invitat de onoare. In 2010, invitatul de onoare este Belgia - Wallonie Bruxelles. Aceasta alegere a fost bazata pe afinitatile culturale comune si pe oportunitatile de cooperare si schimburi profesionale pe piata cartii, intre cele doua tari. Evenimentul marcheaza si presedintia belgiana a Consiliului Uniunii Europene in perioada iulie - decembrie 2010 .

Presedintele de onoare al Targului International Gaudeamus 2010 este Jaques Dubois, filolog belgian, profesor de literatura moderna si de sociologie a literaturii la Universitatea din Liege. Jaques Dubois este autorul a numeroase studii de specialitate recunoscute pe plan mondial, cu precadere in sfera romanului politist si a operei lui Georges Simenon.

La editia din 2009, a 16-a, in postura de presedinte de onoare s-au aflat Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, academicianul Nicolae Breban, academicianul Adam Puslojic si Maria Toghina, pe atunci presedinte-director general al Radio Romania.

Pretul unui bilet de intrare la targ este de 4 lei. Abonamentul pentru cele 5 zile este de 10 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea