De prin lume adunate

#targuri #craciun #cadouri #produse traditionale

Targ special de Craciun cu produse traditionale la Agronomie

In perioada 18 - 23 decembire, la Agronomie, are loc un targ specia lcu produse trationale pentru msa de Craciun. La targ vei gasi numeroase bunatati, cadouri inedite pentru cei dragi si poti gusta din preparatele gustoase pregatite de producatorii traditionali.

Producatorii romani care comercializeaza produse aduse din gospodariile taranesti si ferme te asteapta la "Festivalul iernii la romani". Cu aceasta ocazie vei afla mai multe despre povestea Ignatului si masa taraneasca.

Anul acesta, bucurestenii carora le lipseste viata la tara sau nu au vazut niciodata cum se sacrifica porcul la romani, sunt asteptati in data de 18 decembrie, de la ora 10.00, pe aleile de la Agronomie.

Aici, in ajunul sarbatoririi Craciunului, romanilor le vor fi prezentate etapele prepararii porcului de Craciun: sacrificarea, parlirea pe foc de paie, separarea carnii, a slaninii si mai ales pomana porcului .

Pomana porcului este un bun prilej de redescoperire a traditiilor romanesti autentice si de retraire a atmosferei specifice satului traditional. Carnea taiata cubulete se pune impreuna cu uleiul si se lasa la foc mic in tuciuri incinse. in uleiul incins punem mai intai costita si pieptul sa-si lase grasimea.

Cand acestea s-au rumenit, se adauga restul carnii. Se adauga sare si dupa dorinta si piper. in tochitura se poate sa se mai pot adauga boiaua, vinul, rachiu , usturoi, zeama de carne si suc de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna si se amesteca din cand in cand.

Dar si mamaliga va avea un specific tot ca la bunici. Un cioban autentic va aduce un sac de malai de la moara din Bran, Brasov si va pune in tuci apa, sarea. Astfel mamaliga va da savoare tochiturii.

Conform traditiei, alaturi de mancare se serveste tuica traditionala sau vin. Vor fi puse la dispozitie pentru pomana porcului o „vadra de vin Oltenesc”, cateva kilograme de tuica din Moraresti, palinca din Satu Mare, horinca din Maramures sa incalzeasca atmosfera si buna dispozitie din zilele in care producatorii va invita sa alegeti pentru masa de Craciun si Revelion produsele aduse din toate zonele tarii.

Nu vor lipsi colindele si cantece de suflet din repertoriul folcloric romanesc. Muzica si voie buna, solistii vocali Gabriel Dumitru, din zona Argesului si Alexandru Patrascu din Oltenia ne vor incanta cu colinde si muzica populara. Folclorul romanesc are multe talente care nu trebuie uitate, mai ales in pragul unei sarbatori atat de importante, cum este Craciunul.

Intre 18 - 23 decembrie vei putea descoperi si degusta multe produse traditionale pentru masa de Craciun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea