De prin lume adunate

#craciun #mos craciun #opera #sarbatori

Surprize de Craciun pentru copii la Opera Romana

In luna sarbatorilor si a cadourilor, Opera Nationala Bucuresti pregateste o surpriza pentru micii spectatori: premiera baletului "Alba ca Zapada si cei sapte pitici" in data de 18 decembrie de la ora 18.30. Doua evenimente vor completa seara premierei: expozitia de pictura a Rafaelei Enea si lansarea volumului "Vrajitoarea din vis".

La ora 18.00, in foaierul Operei Nationale Bucuresti va fi vernisata expozitia Rafelei Enea, in varsta de doar 8 ani. Micuta artista va darui publicului ONB posibilitatea de a admira o serie de lucrari plastice reunite sub tematica basmului "Alba ca Zapada si cei sapte pitici".

Rafaela face parte din grupul de copii indrumati de profesorii Marian si Victoria Zidaru, care urmaresc revenirea la metoda de formare artistica maestru-ucenic. Dupa spusele maestrului ei, Marian Zidaru, mica artista are "o viziune aparte asupra spatiului si a culorii, care este un semn cat se poate de incurajator pentru o posibila viitoare cariera in arta plastica". Expozitia de pictura si obiect “Alba ca Zapada” este primul proiect de o asemenea anvergura realizat de un copil.

In pauza spectacolului, Editura Didactica si Pedagogica va lansa volumul de povesti "Vrajitoarea din vis", semnat de Costin Bratu. La eveniment vor lua parte Directorul General al editurii, Dane Karoly Andras, si redactorul-sef Dan Dumitru.

Scrisori pentru mos Craciun

In luna decembrie Opera Nationala Bucuresti acorda o atentie deosebita micilor sai spectatori, pregatind pentru acestia mai multe evenimente speciale . Pe langa premiera baletului "Alba ca Zapada si cei sapte pitici", ONB daruieste copiilor trei spectacole extraordinare, programate in datele de 21, 22 si 23 decembrie  de la ora 18.30.

Sub titlul "Scrisori pentru Mos Craciun", evenimentul va reuni momente de balet, teatru, traditionalele colinde si o multime de alte surprize. Conceptul spectacolului a fost realizat de Cultural Communication. Evenimentul are la baza un scenariu creat de Carmen Croitoru, regia este semnata de Gelu Colceag, iar coregrafia de Roxana Colceag. Scenografia ii apartine Adrianei Urmuzescu.

In cadrul celor trei seri de poveste vor evolua corul de copii Bim-Bam, elevii "Studioului M Balet" din cadrul Operei Nationale Bucuresti si invitatii speciali Anca Turcasiu, George Ivascu si Mihai Persa.

Daca te atrag povestile de Craciun, mai citeste si:

Legendele Pomului de Craciun
Povestea lui Mos Craciun
Traditii de Craciun in jurul lumii
Renii lui Mos Craciun
Targuri de Craciun
Spiridusii lui Mos Craciun
De ce primim cadourile de la Mos Craciun in ghetute?
Traditia vascului de Craciun
Superstitii de Craciun
Cum aluneca Mos Craciun pe cos?
De ce ne dorim un Craciun cu zapada
Cele mai citite carti despre Craciun
Delicatese de Craciun

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea