De prin lume adunate

#expozitii #timp liber #evenimente #festival #evenimente bucuresti #Strada de C'Arte

Strada de C'Arte 2012 in Bucuresti

Editia a doua a festivalului cultural in aer liber Strada de C'Arte se va desfasura in perioada 21 - 29 septembrie, pe strada Boteanu din Bucuresti, care se va transforma intr-o zona pietonala si va gazdui un targ de carte, expozitii de arhitectura, proiectii de filme si concerte live.

Timp de noua zile, incepand din 21 septembrie si pana in 29 septembrie, bucurestenii si vizitatorii capitalei pot beneficia de o ampla oferta de evenimente culturale, la care accesul va fi gratuit.

Strada Boteanu se va transforma intr-o zona pietonala, gazduind unul dintre cele mai mari targuri de carte in aer liber din Bucuresti. 14 edituri si librarii, expozitii de arhitectura, proiectii de filme, concerte live de blues si jazz, seri de poezie, dezbateri si ateliere de pictura si desen dedicate copiilor fac parte din programul festivalului.

Targuri de carte, expozitii si proiectii de filme

Anul acesta, BCU aduce targul de carte pe strada Boteanu, alaturi de o expozitie de carte si proiecte de arhitectura in Curtea de arhitectura. Vizitatorii vor regasi titluri romanesti si straine de la cele mai importante edituri, vor putea participa la lansari de carte si vor putea lua parte la concerte live in Rampa de jazz si poezie.

In Aula BCU vor fi proiectate filme romanesti cu participarea unora dintre regizori sau scenaristi, toate cu intrare libera. Pentru cei care vor sa se recreeze, organizatorii au pregatit terase efemere, o flota de biciclete si internet wireless gratuit in tot perimetrul Strada de C’Arte.

Cei mici, sub indrumarea voluntarilor de la Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila (IMDD), vor putea participa la ateliere de modelaj si desen, dar si la concursuri de pictura si imprimare pe materiale textile, pe "Strada Copiilor".

Totodata, o dezbatere organizata in cadrul festivalului, intitulata "Educatie la firul ierbii", pe tema "Vrem o tara verde sau una neagra? Avem doar una. Cum procedam?", va aduce fata in fata dezidenti politici si membri ai societatii civile.

In paralel, IMDD organizeaza campania "Fiecare copil merita sa citeasca - Doneaza o carte!", pe "Strada Copiilor", pentru facilitarea accesului la educatie pentru copiii proveniti din familii defavorizate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea