De prin lume adunate

#gala hop #mangalia #premiera #braila #sibiu #teatru

Start la stagiunea de teatru

Septembrie vine cu deschiderea stagiunii atat in teatrele din Bucuresti cat si la cele din tara, unde au loc cateva festivaluri de teatru : Gala Hop de la Mangalia , Festivalul Teatrelor Europene la Sibiu si la Braila.

Fie ca alegi sa te deplasezi prin tara, fie ca alegi confortul unui spectacol la teatrele din Bucuresti, sunt evenimentele pe care ar trebui sa le incercuiesti in agenda ta:

Hop la Mangalia

Chiar daca majoritatea concediilor s-au incheiat, nu ar fi rau sa va luati cateva zile libere, acum la inceput de septembrie pentru o cura de teatru la Mangalia. In perioada 3-6 septembrie aici are loc Gala Tanarului Actor Hop. Cu o traditie de 11 ani, gala revine si in acest an in sprijinul tinerilor actori si le ofera o rampa serioasa de lansare.

Tema Galei este subordonata ideii de "Alteritate". In acest spirit, concurentilor li se propune sa prezinte in programul lor o pledoarie, demonstrand ca sansa convietuirii o dau: dialogul, toleranta, acceptarea celuilalt. Ca toate evenimentele culturale din acest an si Gala Hop sta sub semnul Anului European al Dialogului Intercultural, un demers cultural amplu care doreste sa ne familiarizeze cu toate culturile lumii si sa ne “infrateasca” prin arta si spectacol.

Printre piesele pe care le vei putea vedea la Gala se numara: "Apa de Havel""Dactilograful" de Matei Visniec, de Murray Schisgal, "Hai sa ne jucam de-a Hamlet", dupa William Shakespeare, " Metamorfoze ", "Just Push Play" spectacol de improvizatie si "Mistretul cu colti de argint", dupa Stefan Augustin Doinas. Spectacolele au loc la Centrul Cultural al Municipiului Mangalia.

Premiere de toamna in Bucuresti

Si teatrele bucurestene s-au intors cu forte proaspete din vacanta si ne asteapta cu cateva premiere.

La Teatrul Nottara, pe 6 septembrie suntem invitati la deschiderea stagiunii 2008/2009 cu premiera piesei ”Antigona”, cu Victoria Cocias in rolul principal. Cel care poarta semnatura acestei piese este regizorul Claudiu Goga.

Daca vrei sa ajungi la acesta piesa este bine sa stii ca reprezentatiile au loc in zilele de sambata si duminica cu incepere de la ora 19.00. sa iti faci o rezervare din timp.

Si la Teatrul National ne astepta pentru luna septembrie doua premiere: Trei surori pe 22 septembrie, in regia Adei Lupu si Sapte dintr-o lovitura, pe 25 septembrie, cu Carmen Ungureanu si Axel Moustache in rolurile principale.

Regal teatral la Sibiu


Sibiul ne-a obisnuit cu evenimente la standarde europene si este o garantie pentru spectacole de calitate si interesante. De  pe 25 septembrie si pana pe 23 noiembrie 2008 are loc Festivalul Teatrelor Europene.

Ca in fiecare an, scena de teatru sibiana va primi trupe renumite din Europa care ne vor desfata cu spectacolele lor.

Zile si nopti de teatru la Braila

Si Braila ne astepta cu teatru european de calitate, la festivalul de teatru “Zile si nopti de teatru european”, festival care a ajuns la cea de-a treia editie. Pe langa artisti din Romania, vor fi prezente trupe din Serbia, Macedonia, Albania, Croatia, Bulgaria, Grecia si Turcia.

Editia din acest an a festivalului este dedicata scriitorului Mihail Sebastian. Sub deviza “Europa via Balcani”, festivalul este singura manifestare dedicata teatrului din Balcani si din Sud-Estul Europei.

Piesele pe care le putei vedea la Braila sunt diversificate si pentru fiecare gust, de la “Amalia respira adanc”, un one woman show cu Cristina Casian, “Jolul ielelor” de Camil Petrescu,  pana la “Little Trilogy of Death” al Teatrului Dramatic din Belgrad si “Marlene Dietrich” a Teatrului Caravan din Croatia.

Asadar, sunteti asteptati in perioada 7-14 septembrie la Braila, la Teatrul Maria Filotti pentru 25 de spectacole din tara si strainatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea