De prin lume adunate

#stagiune #arta #opera #concerte #expozitii

Stagiunea de arta la Opera Romana din Bucuresti

Luni, 11 octombrie, la Opera Romana se deschide Stagiunea de Arta, un amplu proiect cultural cu muzica, dans, moda si pictura.

Evenimentul va avea loc in foyerele parter si etaj ale Operei Nationale Bucuresti, incepand cu ora 17:00. Pictura Mirelei Traistaru, cele mai noi creatii ale Wilhelminei Arz, premiile Oscar Romania, o multime de invitati de marca ai culturii romanesti, toate se vor imbina intr-o placuta atmosfera de cocktail cultural.

 

Show-uri de moda si pictura
 

Fara sa isi propuna teme conceptuale cu o mare implicare sentimentala, pictura Mirelei Traistaru se plaseaza firesc in zona contactului chimiilor cromatice. Cu o tusa proaspata si spontan exprimata, artista pastreaza in temele sale motive ca cele ale personajelor feminine, inspirata fiind de industria fashion.

Cu o paleta de culori extreme de diversa, Mirela Traistaru reuseste sa transmita prin opera ei accente puternic feminine, rasturnand mitul sobru masculin in favoarea placerilor colorate ale vietii.

Sofisticata , mereu surprinzatoare prin combinatiile de material si formele grafice ale tinutelor pe care le creeaza, Wilhelmina Arz este un designer al bunului gust. Materiale nobile sau, dimpotriva, foarte simple, experimente de croi sau retete clasice, toate se intalnesc intr-o singura formula de design, armonizata de pasiune si talent.

Premiile de Excelenta Oscar Romania sunt organizate in acest an in cadrul proiectului Stagiunea de Arta. Printre laureatii din acest an gasim nume sonore, precum Radu Beligan sau Cristian Topescu.

Evenimentele vor avea loc in fiecare zi de luni a stagiunii 2010 - 2011.

Printre artistii care au confirmat participarea la proiect ii gasim pe Maia Oprea, Irina Broboana, Antonia Ionescu, Biana Ionita, alexandrina hristov sau Elena Crisan.

 

Fotografie, concerte live si grafica publicitare la Opera
 

Proiectul va dura 9 luni, timp in care artele si atmosfera rafinata se vor intalni intr-unul dintre cele mai elegante spatii bucurestene. Evenimentele Stagiunii de Arta vor fi in numar de 38. Astfel, in Foaierul Parter se vor organiza expozitii de arta vizuala precum pictura, sculptura, grafica, fotografie si de design de obiect.

In Foaierul Deschis de la etaj se vor organiza expozitii de grafica publicitara. Fiecare expozitie va dura o luna si va avea un eveniment propriu de deschidere. Vernisajele expozitiilor de arta vizuala si fotografie vor avea loc in fiecare zi de luni a primei saptamani din luna. Foaierul Galben va gazdui concerte live, proiectii de film si prezentari de moda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea