De prin lume adunate

#hobby #sport #indoor #outdoor #tenis #calarie #echitatie #golf #agrement #relaxare

Sporturi outdoor in Bucuresti

Tenisul, golful si echitatia au fost considerate de-a lungul timpului sporturi destinate in special oamenilor bogati si rafinati. In zilele noastre, ele sunt destinate tuturor celor care sunt pasionati de miscare, sanatate, buna dispozitie si relaxare.

Tenis

Tenisul de camp a aparut acum 100 de ani si era catalogat drept un sport elegant. Tenisul a fost denumit si sportul regilor si era interzis plebei. Isi are originile in Franta secolului XIX, dar in scurt timp ajunge si in Anglia unde devine mai popular decat sportul national, cricket. In 1887 se organizeaza la Wimbledon primul turneu de tenis de camp .

In Bucuresti exista mai multe centre sportive unde se poate practica si invata acest sport. La Complexul Parc Herastrau de pe Soseaua Nordului sunt amenajate terenuri de tenis cu zgura si instalatie de nocturna, acoperite pe timp de iarna. Mai multe informatii gasiti la numarul de telefon 021.232.96.66.

Complexul sportiv Dinamo de pe Soseaua Stefan cel Mare dispune de 6 terenuri de tenis cu zgura dotate cu nocturna, iar iarna se monteaza balon pe 5 dintre ele. Pentru o ora de tenis, tariful este de 35 de lei ziua si 40 de lei in nocturna. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0747.346.266.

In incinta complexului Studentesc Tei exista 14 terenuri de tenis, cu suprafata de zgura. Trei dintre terenuri sunt acoperite cu balon pe timpul iernii. Pretul pentru o ora de tenis este de 25 de lei ziua si 35 de lei in nocturna. Programari se pot face la numarul de telefon 021.242.88.50.

La Tenis Club 2000 de pe strada Gabriela Szabo sunt amenajate terenuri de tenis acoperite (in balon) si in sala. Suprafata terenului acoperit este de zgura. Tariful pentru o ora de tenis pe terenul din sala este de 60 de lei, iar din cel acoperit este de 50 de lei. Mai multe informatii gasiti la numarul de telefon 021.434.35.72.

La National Tennis Centre de pe bulevardul Pierre de Coubertin, din spatele complexului sportiv Lia Manoliu, sunt amenajate 10 terenuri tenis suprafata zgura, 3 terenuri de tenis suprafata rapida si 1 teren de tenis in sala. Programul este de luni pana duminica intre orele 07.00 - 20.00. Preturile pentru o ora de tenis sunt intre 15 si 40 de lei ziua, in functie de segmentul orar ales si de 50 de lei in nocturna. Mai multe informatii gasiti aici.

Golf

Originea golfului este in mare parte incerta, insa inclinam sa credem ca acest sport a aparut in Scotia. Acest lucru este sustinut si de existenta unui vitraliu din Marea Catedrala Gloucester care reprezinta imaginea unui jucator de golf. Scotia este si caminul celui mai vechi teren de golf din lume "St. Andrews", care a fost folosit de la inceputul secolului al XVI lea, iar in anul 1860 primul British Open s-a jucat in Scotia, la Prestwick.

Golful este jocul in care o minge este lovita cu crosa dintr-o zona special amenajata, numita "teeing ground", catre o alta zona, care contine o cupa (gaura), zona numita "putting green". Scopul jocului este sa duci mingea de pe teeing ground pe green (in cupa steagului) din cat mai putine lovituri.

O runda inseamna parcurgerea a 18 green-uri. Golful este un sport de elita, insa in ultima perioada, in Romania, numarul practicantilor este in crestere. Acest sport implica o anumita tinuta si miscare.

In Bucuresti exista un singur club de golf, la +.+-=-+.+ 159 -+.-+=+-.+- Clubul Diplomatilor. Accesul este permis doar membrilor, iar acest statut este oferit diplomatilor straini si romani. Costurile pentru practicare acestui sport sunt destul de mari, iar un echipament complet incepe de la 400 de euro.

Calarie

Echitatia este o imbinare intre arta si sport. Calul este un animal inteligent si a fost in slujba omului si alaturi de el din cele mai vechi timpuri. Calaria este un sport care se practica din placere si in care se imbina exercitiul fizic cu dragostea de animale. Evadarea in natura si energia pozitiva a cailor te vor deconecta si-ti vor reda echilibrul psihic.

Hipocan Corbeanca, din comuna Corbeanca, ofera lectii de calarie pentru copii si adulti incepatori, dar si pentru calareti avansati la dresaj si obstacole, cu antrenori profesionisti. Centrul de echitatie ofera si cazare si ingrijire completa a cailor si pensiune pentru caini. Tot aici vei mai gasi si un restaurant si un magazin cu specific ecvestru.

Complexul este deschis de marti pana duminica, intre orele 9.00-19.00. Preturile practicate la Corbeanca sunt de 25 de lei pentru o sedinta de 30 de minute pentru copii cu varste cuprinse intre 0-12 ani, un abonament de 10 sedinte este de 250 de lei, iar o plimbare cu trasura este de 50 de lei. Informatii se pot obtine la numarul de telefon 021.266.63.24.

Academia Ecvestra din Mogosoaia se bucura si de un amplasament foarte bun, pe malul lacului Mogosoaia si foarte aproape de padure. Orele de agrement sunt la pretul de 10 euro, iar abonamentul de 10 ore costa 100 de euro, la care se adauga si o ora gratuit.

Alte cluburi de echitatie:

  • Horseland,Comuna Nana, Jud. Calarasi, telefon 0722 970 940
  • Ecvalahis, pe strada. Veronica Micle 24 din Bucuresti
  • Horseback Riding, pe soseaua Bucuresti-Stefanesti. Informatii la telefon 0722432990
  • Riding Club Bucuresti , pe strada Jandarmeriei din bucuresti. Informatii la telefon 0740152927
  • Tracus Transilvania - Bucuresti - Ploiesti nr 1. Informatii la telefon 0724695012

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea