De prin lume adunate

#surfing #schi nautic #sporturi de vara #kitesurfing #kayaking

Sporturi de vara pe care trebuie sa le incerci

Surfing, kitesurfing, kayaking sau schi nautic sunt doar cateva dintr sporturile nautice pe care le poti practica in aceasta vara pe litoralul Marii Negre. Daca nu esti initiat in aceste sporturi, pe litoralul romanesc exista si numeroase scoli specializate, care te vor initia in tainele imblanzirii valurilor.
 

Surfing


Surfingul este un sport nautic care se practica pe valurile aflate in formare, in timp ce acestea se deplaseaza spre tarm. Acest sport extrem se poate insa practica si pe rauri. Surfingul si-a facut incet apariatia si pe litoralul Marii Negre. Aici exista si cateva scoli specializate care te vor initia in acest sport.

Surfingul este un sport care necesita multa indemanare si o forma fizica buna. Cea mai importanta conditie pentru a practica acest sport este insa vremea. Pentru a practica acest sport, ai nevoie de vant puternic si valuri de peste 2 metri inaltime.

Daca vremea iti permite, poti practica surf si in zonele mai salbatice ale Marii Negre. Trebuie insa sa stii ca acest sport este destul de costisitor. Pentru cateva ore de distractie pe valuri vei scoate din portofel cateva sute de euro.
 

Kitesurfing

Kitesurfing, cunoscut si sub numele de kitesurf sau kiteboarding, presupune utilizarea unui zmeu foarte puternic care sa traga un surfboard sau un wakeboard pe apa. Acest sport se poate practica si pe litoralul Marii Negre. Acest sport se poate practica si pe iarba si plaja.

In statiunea Mamaia exista o scoala de kitesurf, unde vei fi initiat in tainele acestui sport nautic. De obicei, acest sport se practica in zone mai putin aglomerate, unde se pot efectua anumite manevre. Pe litoralul romanesc se poate practica kite surfing stil wave, freestyle, freeride, bump&jump, long distance.

Ca si in cazul surfului, practicarea acestui sport este foarte costisitor. Pentru cateva ore de distractie poti scoate din buzunar peste 500 de euro.
 

Kayaking


Kayaking-ul se practica pe ape repezi, in special rauri. Acest sport se poate practic si pe mare, cu ajotorul unei ambarcatiuni speciale, numite caiac. Caiacul traditional era construit din piele de animal, asezata pe un suport din lemn. In zilele noastre, caiacele sunt realizate din materiale plastice flexibile si durabile.

Kayakingul pe ape repezi se poate face la noi in tara pe Crisul Repede, Crisul Pietros, Aries, Repedea, Cerna, Mures sau Somesul Cald.

O zona foarte buna pentru practicarea acestui sport este si Delta Dunarii. Exista si numeroase agentii de turism care ofera astfel de vacante active. Ofertele se adreseaza persoanelor care prefera o euro pe zi.
 

Schi nautic

Shiul nautic este unul dintre cele mai vechi sporturi de apa. Skiing-ul se practica si in Romania de ani buni, iar motoarele dezvolta din ce in ce mai multi cai putere, astfel ca si viteza pe apa sa fie din ce in ce mai mare. Acest sport este des intalnit pe litoral. Il poti practica in statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Mamaia, dar si pe lacurile Siutghiol si Snagov.

O pereche de schiuri costa intre 850 si 3000 de lei. Firmele care inchiriaza echipamentul pentru acest sport se intrec in oferte in fiecare sezon estival – daca nu ai nevoie de curs de initiere, atunci pentru 30 de minute de distractie trebuie sa platesti 100 de lei.

Pe litoralul Marii Negre mai poti practica si scuba diving si windsurfing.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea