De prin lume adunate

#unde iesim #timp liber #teatru #piese teatru # spectacol teatru

Spectacole de teatru la inceput de toamna in Bucuresti

In septembrie, teatrele isi reiau incet activitatea culturala. Incep stagiunea cu piese mai vechi, dar indragite de public, sau cu premiere mult asteptate. Iata cateva spectacole pe care sa nu le ratezi la inceput de toamna.

Dumnezeul de a doua zi la Teatrul ACT

"Dumnezeul de a doua zi" este un text scris sub forma unei succesiuni de monoloage. Fiecare dintre ele nu este altceva decat o fotograma a unui caracter, a unei stari sufletesti sau a unui moment de viata. Rezultatul este un text comic, dramatic, poetic si violent in acelasi imp.

Din ditributie fac parte Mirele Oprisor si Vlad Zamfirescu. Spectacolul poate fi vazut vineri, 14 septembrie, de la ora 19.00.

Egoistul la Palatul National al Copiilor

Egoistul" este ultima piesa a lui Jean Anouilh, scrisa in 1981. Este un fel de piesa testament, asa cum este "Furtuna" lui Shakespeare. Este opera unui om care stie ca va pleca si ne infatiseaza viziunea lui asupra lumii contemporane, o viziune lucida, putin cinica, despre viata si moarte, despre iubire si casnicie.

Din distributie fac parte Radu Beligan, Mihai Fotino, Sanda Toma, Silviu Biris sau Ileana Olteanu. Spectacolul este programat pe data de 17 septembrie, de la ora 20.00.

Fictiuni mici de Romania la Green Hours

Spectacolul "Fictiuni mici de Romania" abordeaza teme inca tabu precum sexualitatea, relatiile de cuplu ostile sau stranii, paternitatea si maternitatea privite cu raceala, fara clisee sau greutatea de a accepta imbatranirea. La originea acestui spectacol se afla romanul "Microfictiuni" al lui Regis Jauffret.

Din distributie fac parte Mihai Conrad Mericoffer, Camelia Pintilie, Alexandra Apetrei, Bogdan Nechifor, Vlad Mihu si Stefan Huluba. Spectacolul este programat in zilele de 16 si 21 septembrie.

Jubileul la Teatrul Metropolis

Diva Amelie implineste 50 de ani de cariera actoriceasca, iar speranta revenirii in forta a actritei este renascuta de invitatia de a participa la celebra emisiune TV a lui Michel Drucker, care nu va avea loc. Despre ce se intampla cu actrita aflata la apusul carierei, despre cum viseaza la roluri "intr-o piesuta, un filmulet, o telenoveluta sau, macar, o reclama" si care va fi deznodamantul ramanerii ei ca prizoniera pe terasa apartamentului, veti vedea in spectacol.

Din distributie fac parte Maia Morgenstern si Victoria Dicu. Speacolul poate fi vazut in zilele de 15 si 16 septembrie.

Fidelitate la Teatrul ACT

Un asasin platit, victima sa si un sot care neaga orice implicare. Tony, dator vandut la mafia italiana este angajat sa o ucida pe Maggie. Maggie, nevasta depresiva oprita sa se sinucida ca sa fie asasinata. Jack, sotul care l-a angajat pe Tony sau doar o victima la randul lui? Cine a angajat pe cine? Tony e cu adevarat un asasin? Jack este un criminal cu sange rece sau sotul incornorat? Oare Tony si Maggie au un plan sa stoarca bani de la Jack? si pana la urma, cine o sa moara? O poveste americana, dar si o analiza plina de vigoare si umor a vietii de cuplu.

Aceasta piesa este pentru prima oara pusa in scena in Romania. Exista numeroase montari pe scenele americane, precum si o ecranizare de success in regia lui Paul Mazursky. Din distributie fac parte Adelaida Zamfira, Gheorghe Ifrim si Florin Busuioc. Spectacolul este programt pentru 22 septembrie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea