De prin lume adunate

#unde iesim #timp liber #spectacole #teatru

Spectacole de teatru la final de stagiune

La final de iunie, teatrele din Bucuresti isi anunta inchiderea stagiunii. Daca vrei sa mai mergi la teatru, mai poti prinde cateva spectacole interesante la unele dintre cele mai cunoscute teatre din capitala.

Gaitele la Teatrul Metropolis

Una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane romanesti, "Gaitele" sau "Cuibul de viespi", cum se intitula la inceputul anilor '30, este un text de mare forta dramatica care degaja o energie uriasa.

Este un spectacol care s-a bucurat pana acum de creatia si palmaresul unor mari actori ai scenei si filmului romanesc. "Gaitele" este un spectacol care va putea fi vazut la teatrul Metropolis. Este o satira sociala, cum insusi autorul ei o numea, "in care m-am straduit, cu adevar si manie, sa demasc lumea putreda ce mi se dezvaluise in toata hada ei goliciune".

Absolut la Teatrul ACT

Marile scoli de film isi invata scenaristii si regizorii sa povesteasca. Cati dintre noi au mai apucat sa auda in copilarie povesti spuse, nu citite?

Polemic si terapeutic ne incercam puterile cu periculoasa arta a spunerii unei povesti. Este vorba despre o poveste printre personajele careia se afla Dumnezeu, Moartea, Dracul. Oamenii care or sa o asculte isi vor aminti, pentru o vreme, ca se poate vorbi despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare.

Dupa rolurile din "Creatorul de teatru", "Ultima banda a lui Krapp", "Capra sau cine e Sylvia?" Marcel Iures se intalneste cu Ion Creanga.

D-ale Bibicilor lui Caragiale la Circul Globus

Circ & Variete Globus" revine in atentia publicului cu un spectacol plin de umor, intitulat "D-ale Bibicilor lui Caragiale". Bibicii lui Caragiale, fireste, bibici contemporani, care, asemeni noua, nu stiu sa voteze corect dar pot sa faca oricand haz de necaz.

Este un spectacol uimitor care imbina arta teatrului cu arta celor mai grele acrobatii sustinute de membrii trupelor circului bucurestean. Beneficiind de aportul unor actori talentati, regia si scenariul concepute de directoarea Brandusa Novac combina momente din cele mai cunoscute piese caragialiene: "O scrisoare pierduta", "D'ale carnavalului", "O noapte furtunoasa".

Un cuplu ciudat la Teatrul de Comedie

"Un cuplu ciudat" scris de Neil Simon in 1965, este cea mai faimoasa comedie americana a secolului XX. O poveste frumoasa despre prietenie, despre tabieturile barbatilor, despre problemele de cuplu, despre diferentele esentiale de perceptie a vietii dintre oameni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea