De prin lume adunate

#arcub #spectacole #teatru #februarie

Spectacole de teatru la ArCub in luna februarie

In luna februarie, la ArCub esti asteptat la cateva spectacole de teatru interesante, in care te vei intalni cu actori indragiti. Nu rata "Comedia pe intuneric", " Kiki Van Beethoven" sau "Doua povesti de amor".

Comedie pe intuneric

Vneri, 10 februarie, de la ora 19.00, esti asteptat la spectacolul "Comedie pe intuneric” de Peter Shaffer, in regia lui Cristian Dumitru. Scenografia este semnata de Raluca Stefan Negoescu. Din distributie fac parte Anda Caropol, Cornel Ciupercescu, Viorel Comanici, Tiberiu Paun, Vlad Jipa, Viorica Bantas si Cristina Florea.

Peter Shaffer este unul dintre cei mai importanti dramaturgi britanici ai secolul XX. Mai multe dintre creaţiile sale au fost ecranizate, cel mai mare succes l-a inregistrat cu Equus (1977) si Amadeus (1984), cu care a castigat opt premii Oscar.

Piesa pusa in scena la ArCuB este o savuroasa comedie de situatii, care ne reaminteste cu originalitate ca suntem supusi neprevazutului. O simpla pana de curent genereaza un lant de surprize amuzante, caree amplifica umorul englezesc, conturand o farsa moderna.

Kiki Van Beethoven

Pe 17 februarie, de la ora 19.00, esti asteptat la Muzeul National "George Enescu" sa urmaresti spectacolul Kiki van Beethoven, de Eric Emmanuel Schmitt, in regia lui Alice Barb. Textul este o monodrama, scrisa recent de Eric Emmanuel Schmitt.

Premiera mondiala a avut loc in decembrie 2010 la Paris, unde s-a bucurat de un succes fulminant. Traducerea a fost realizata de Irina Margareta Nistor . Decorul si costumele sunt creatia Adrianei Grand. Regia, scenariul si ilustratia muzicala sunt semnate de Alice Barb. Interpretarea ii apartine actritei Simona Bondoc.

Doua povesti de amor

Joi, 23 februarie, de la ora 19.00, ArCuB te invita la o noua reprezentatie a piesei "Doua povesti de amor", un spectacol coupe format din doua piese scurte, scrise de A. P. Cehov: "Ursul" si "Cerere in casatorie". Protagonistii acestei comedii sunt Cerasela Iosifescu, Silviu Biris si Ion Arcudeanu. Scenografia ii apartine lui Bogdan Spataru. Regia este semnata de Mircea Cornisteanu.

O lume pe dos

Sambata, 25 februarie, de la ora 19.00 are loc o noua reprezentatie a spectacolului "O lume pe dos". Este vorba despre "un spectacol care descrie fara menajamente lumea in care traim, o lume bolnava de singuratate, in care oamenii recurg la solutii limita, fiindca nu-si mai gasesc locul, linistea, masura, sentimentele sau identitatea". Regia este semnata de Iarina Demian.

Protogonistii sunt Tudor Chirila, Iarina Demian, Simona Stoicescu , Smaranda Caragea, Marius Drogeanu, Mircea Drambareanu si Andrei Runcanu.

Cabina artistelor

Pe 26 februarie, la ArCub esti asteptat la premiera spectacolului "Cabina artistelor", de Arnost Goldflam, in regia lui Alexandru Mazgareanu. Din distributie fac parte Coca Bloos, Roxana Ivanciu, Ioana Anastasia Anton si Sorina Stefanescu.

O cabina mica, patru masute, cateva scaune si un dulap plin de vise, este locul unde se cladesc destinele a patru actrite, locul unde se confeseaza, unde se asculta, unde visele iau viata, unde se sufera, unde se descatuseaza conflicte, dar se leaga si prietenii, locul unde actritele se pregatesc pentru a intra in scena.

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 35, 26.50 si 15.90 lei, de la Casa de bilete ArCub.

Autor: Mihaela Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea