De prin lume adunate

#euritmie #spectacol #teatrul nottara #bucuresti #arta

Spectacol de euritmie la Teatrul Nottara

Pe data de 14 august 2009 , de la orele 19:00, la Teatrul Nottara din Bucuresti, are loc un spectacol de euritmie .

Ansamblul de Euritmie Enescu din Stuttgart va sustine spectacolul cu titlul Vreau sa joc!/Tanzen will ich!. Biletele sunt puse in vinzare la Libraria Carturesti din Bucuresti, de pe strada Pictor Verona. Pretul biletului este cuprins intre 20 si 35 de lei, in functie de locul in sala.

Ce este euritmia?

Euritmia este o forma de miscare, care completeaza stradania metodicii Waldorf de a introduce artistic fiecare continut, fie el notional sau de formare a deprinderilor. Euritmia insasi este o arta: vorbirea si cantatul reprezentate vizibil, folosind ca instrument de redare corpul uman. Ea aduce in fata ochilor intervale, tonuri muzicale, sunete rostite printr-o gestica expresiva a bratelor, a palmelor si a corpului, intr-o unitate dinamica.

Piesele muzicale sau poetice care sunt transpuse euritmic rezulta din translatarea tonurilor sau a sunetelor in gesturi precise, de conotatie specifica. Nu se cer posturi, ca in balet, nu se cere un mimetism, ci se cere o intelegere a mesajului, a sunetului corelat cu mesajul si cu gestul, a costumului si culorilor acestuia cu intreaga semnificatie a gestului artistic.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.