De prin lume adunate

#voluntar #donatie #craciun

Singur de Sarbatoarea Craciunului? Cum sa faci fata momentelor singure de Craciun

Perioada de sarbatoare poate fi un moment perfect sa petreci mai mult timp in familie, sa povestesti amintirile placute, dar ce se intampla daca esti singur de Craciun? Da drumul la colindele de Craciun! Iata cateva metode prin care poti sa te bucuri de magia sarbatorilor de iarna de unul singur!

Daca locuiesti la 1000 de km distanta de familie, si cel mai probabil vei petrece Sarbatoarea Craciunului singur si daca singurele tale persoane apropiate in perioada Craciunului sunt colegii de serviciu, nu este cazul sa te plangi prea mult.

Iar daca primul tau instinct este sa dai o petrecere de mila, partea ta rationala ar trebui sa intervina cat mai repede!! Insa, intervine imparte.ro si iti spune cateva metode prin care poti sa faci fata momentelor singure de Craciun. In loc sa te lasi coplesit de emotii, invata sa gasesti punctele forte din situatia in care te afli.
 

Creeaza-ti propriile tale traditii de Craciun
 

Inca o data te intrebam...Singur de Craciun? Uita de “carnuri”, salate, droburi si pune pe masa prajituri. In loc sa gatesti pentru o masa de 10 persoane si sa te bucuri de unul singur, de ce nu-ti cumperi propriul desert, dai drumul la TV, radio, sau pui un CD cu colinde si petreci ziua in bucatarie? Pentru cei dintre voi carora nu le place sa gateasca, ganditi-va la ceva usor de facut, care sa va indulceasca si pe care il preparati foarte rar.

Secretul cu care reusesti sa “supravietuiesti” singur de sarbatori este sa faci ceva special. Daca partea preferata a Craciunului este sa impodobesti bradul, cumpara atunci cel mai frumos si cel mai mare brad pe care il gasesti. Cumpara ornamente de pom, decoratiuni, globuri si beteala. Prepara mere coapte cu caramel si scortisoara, crema de zahar ars , prajitura de casa sau orice iti place pentru a intra in atmosfera sarbatorilor de iarna.
 

Ofera-te voluntar
 

Daca nu ai mai fost inscris ca voluntar pana acum, afla ca si de Craciun poti sa fii voluntar! Este luna ingaduintei asa ca vei lua cea mai buna decizie! Daca esti singur de sarbatori, gasesti un eveniment caritabil la care sa participi, sau o cauza sociala pe care o sustii. In loc sa-ti plangi de mila, sa te napadeasca amintirile si sa ai impresia ca esti nefericit, poti sa-ti redai increderea de sine si sa faci la randul tau pe altii fericiti!

Serveste masa unor persoane nevoiase si reconecteaza-te cu oamenii. Se spune ca a darui inseamna mai mult decat a primi, asa ca ce ar fi daruiesti o parte din timpul tau? Ai aici un exemplu de eveniment care implica actiunea de voluntariat.

Daca iti place sa canti, fii cu initiativa si strange un grup de oameni pentru a merge la colindat la un centru de plasament pentru copii. Si mai mult de atat, daca iti plac copiii, ofera-te voluntar intr-un program pentru a ajuta copiii sa faca ornamente de Craciun, sau sa scrie povesti lui Mos Craciun.
 

Fa o fapta buna cat ai zice Mos Craciun!
 

Sarbatoarea Craciunului este sau ar trebui sa fie un moment frumos pentru noi toti. Daca esti singur de sarbatori si vrei sa faci o fapta buna, poti sa trimiti o felicitare caritabila, pentru ca exista oameni pentru care apropierea sarbatorilor inseamna inca un an in care s-au luptat cu viata si au castigat.

Stii alta metoda mai buna sa-ti inseninezi ziua? Poti sa trimiti o felicitare caritabila unei persoane importante pentru tine si in acelasi timp si unei persoane pe care poate nu o cunosti, insa care are nevoie de ajutorul tau. La fiecare felicitare caritabila trimisa, gestul tau va insemna o felie de paine donata de Craciun unei persoane sarace. Gasesti chiar aici multiple colectii de felicitari, cu mesaje pentru toate ocaziile.
 

Sarbatoreste Craciunul cu persoane neasteptate
 

Este posibil sa nu ai un grup de prieteni in jurul tau, cu care sa sarbatoresti Craciunul, dar ce ai zice sa-i propui vecinei mai in varsta, care locuieste cu un etaj mai jos sa-ti fie alaturi de Craciun? Poti sa o servesti cu un platou de prajituri, si poate ca va fi dornica sa-ti povesteasca despre Craciunul ei trecut!

Ne preparam si noi o cana de ciocolada calda si suntem alaturi de toti cei care sarbatoresc singuri Craciunul!

Citeste articolul pe Imparte.ro - Cum sa donezi inteligent

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea