De prin lume adunate

#festival #filme #sala radio

ShortsUP Hall of Fame la Sala Radio

Sambata, 22 ianuarie, la Sala Radio, ShortsUP a pregatit un eveniment interesant, atat prin filmele din program si muzica live, cat si prin spatiul inedit in care se desfasoara.

ShortsUP Hall of Fame va incepe cu o selectie de filme scurte semnate Lars von Trier, Tim Burton, Jean-Luc Godard , Roy Anderson si alti cunoscuti regizori ai lumii si se va finaliza cu unul dintre cele mai complexe concerte unplugged de pe scena Salii Radio: AB4 & friends. Fie ca sunt experimente cinematografice sau declaratii artistice foarte personale, filmele de inceput ale unora dintre cei mai titrati regizori ai lumii nu pot lasa pe nimeni indiferent.

Scurtmetrajul Pe toti baietii ii cheama Patrick e un exemplu uimitor al inceputurilor lui Jean-Luc Godard, singura experienta in care acesta a regizat un film scris de altcineva. Scenaristul era un alt nume care avea sa devina legendar: Eric Rohmer. Filmul de absolvire al lui Lars Von Trier, Nocturne (1980) este o mostra de poezie vizuala si tensiune narativa ce urmau sa se transforme in marci ale regizorului danez.

Iar Fast Film (regia Virgil Vidrich) este o animatie din 2003 cu peste 25 de premii internationale, compusa din imagini din filme celebre si cu actori-simbol. Productia are in centru o scena de urmarire clasica: o femeie e rapita si un barbat se aventureaza s-o salveze, dar in timpul operatiunilor de salvare sunt prinsi in sediul inamicului.

Programul ShortsUP va fi completat de un „mocumentary” spaniol din 2009, Duck Crossing (regia Koldo Almandoz), o viziune ironica si plina de referinte celebre. Scurtmetrajul compileaza secvente din cinematografia lumii in care apar gaste. Gastele sunt umbrite de prezenta unor staruri ca Marilyn Monroe, Clint Eastwood, Charlie Chaplin sau Emir Kusturica.
 

Concerte live
 

ShortsUP Hall of Fame va aduce, pe langa scurtmetraje, si un concert unplugged inedit cu AB4. Aceasta se va reuni in concertul extraordinar de la Sala Radio in formula consacrata si va avea alaturi cativa invitati celebri in lumea muzicii.

Biletele pentru ShortsUP Hall of Fame pot fi cumparate de pe eventim.ro. Pretul unui bilet este de 25 de lei. Evenimentul are loc sambata, 22 ianuarie, de la ora 19.00. Sala Radio se afla pe General Berthelot, la numarul 60.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea