De prin lume adunate

#roman #gregory david roberts #shantaram

"Shantaram" de Gregory David Roberts

Roman inspirat de intamplari reale din viata autorului – Gregory David Roberts , este povestea unui la nouasprezece ani de inchisoare in Australia, in urma unor jafuri armate comise pentru a-si intretine dependenta de heroina .

Dupa ce evadeaza, Lindsay fuge in India, unde se stabileste la Bombay, si unde localnicii il vor boteza Shantaram . Aici se ascunde de autoritati, invata dialectul local marathi si deschide o clinica medicala pentru saraci. Fara casa, familie sau identitate, patrunde si isi face ucenicia in lumea locala a cersetorilor si gangsterilor, a prostituatelor si inteleptilor, a luptatorilor si actorilor, indieni si exilati din alte tari.

shantaramIn cautarea dragostei si a regasirii de sine, doua personaje cheie ii vor influenta in mod decisiv destinul: Abdel Khader Khan – don-ul mafiot, criminal-filosof-sfant, profesorul sau, si Karla – evaziva, fermecatoare si periculoasa, iubirea sa.

mondial, Shantaram este o poveste despre revolutie si activism, dependenta si eliberare, aventura si dragoste, care descrie experienta umana si care ascunde in inima ei o imensa dragoste pentru India. Cartea preferata a solistei Madonna.

Roman in curs de ecranizare de catre Studiourile Warner Bross, cu in rolurile principale.

Despre autor

s-a nascut la Melbourne, Australia, in 1950. In prezent este scriitor profesionist si locuieste la Bombay.

Condamnat la nouasprezece ani de inchisoare pentru o serie de jafuri armate, el evadeaza si isi petrece zece ani ca fugar in Bombay, unde infiinteaza o clinica medicala care ofera servicii gratuite pentru locuitorii cartierelor sarace si lucreaza ca falsificator, contrabandist, traficant de arme si soldat de strada pentru una dintre ramurile mafiei din Bombay.

Prins din nou de autoritati, Roberts isi ispaseste pedeapsa, iar dupa ce este eliberat isi infiinteaza propria companie multimedia de succes. Astazi, Roberts este scriitor profesionist si locuieste in Bombay.

Aceasta carte este publicata de editura All. Daca doriti sa o comandati, dati click aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea