De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #sarbatori # serbari campenesti #serbari toamna

Serbari campenesti in luna septembrie

Luna septembrie, prima luna de toamna, aduce in tara numeroase festivaluri campenesti si targuri cu produse traditionale.

Sarbatoarea Vinului la Breaza

In luna septembrie, in comuna Breaza din judetul Buzau, toti petrecaretii sunt asteptati la sarbatoarea lui Bacchus. In cadrul evenimentului se va organiza un concurs pentru aprecierea vinurilor, vor fi prezentate preparate pe baza de vin si struguri, iar atmosfera va fi animata de spectacole de muzica si dansuri populare. Aceasta zona este renumita pentru soiurile de merlot, tamaioasa, feteasca alba si feteasca neagra.

Parada Branzeturilor la Rucar

In fiecare an, la Rucar, in judetul Arges, are loc Parada Branzeturilor, un eveniment traditional prilejuit de coboratul oilor de la munte. Aceasta manifestare cuprinde mai multe concursuri de animale, premierea celor mai buni gospodari si concursul gastronomic "Povestea branzei". La eveniment vei putea degusta mai multe preparate din produse lactate, branzeturi si numeroase bunatati.

Ravasitul Oilor la Bran

La Bran, la sfarsitul lunii septembrie are loc Festivalul Branzei si Pastramei, sau pe romaneste "Ravasitul Oilor". Din mosi stramosi, se stie ca ravasitul oilor este o sarbatoare simbolica ce marcheaza sfarsitul anului pastoral. Dupa ce toata vara au fost ingrijite de ciobani, oile sunt coborate in sat si inapoiate in stare buna proprietarilor de drept impreuna cu portia de branza cuvenita.

Festivalul va asteapta cu cantece, dansuri si mancare pe saturate. Felurile de mancare specific zonei Branului dar mai ales pastrama de oaie si bulz si must. Pe langa atractii gastronomice, la festival vor veni mesteri populari din toata tara care vor aduce cu ei numeroase obiecte facute manual, cum ar fi vase de ceramica, obiecte de port, carpete sau sculpturi.

Sarbatoarea Castanelor la Baia Mare

In acest an, Sarbatoarea Castanelor va avea loc intre 28 si 30 septembrie. In acest an se va desfasura Ziua Recoltei, un adevarat targ al producatorilor si al mesterilor populari, unde vei putea achizitiona produse traditionale si ecologice.

La Sarbatoarea Castanelor vor urca pe cena cei mai renumiti artisti din industria muzicala autohtona: Narcotic Sound & Mamasita, Andreea Balan, Antonia, Iris, Guess Who, Hi Q, Corina, Cici feat Anuska, Vunk, Holograf, Connect R, Andra, Dj Project, Puya si Phoenix. Baimarenii iubitori ai muzicii populare vor avea parte si in acest an de un adevarat Regal Folcloric.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea