De prin lume adunate

#evenimente #mihai eminescu #seara omagiala #poezii #teatru #expozitie #fotografie

Seara omagiala Mihai Eminescu

Vineri 15 ianuarie de la ora 19:00, Centrul National de Arta Tinerimea Romana va invita la o seara dedicata poetului national, Mihai Eminescu . Cu ocazia a 160 de ani de la nasterea poetului, la centrul cultural are loc evenimentul "Vis de poet".

Seara cuprinde un spectacol de teatru pe versurile poetului, invitati speciali, conferinte interactive si vernisajul unei expozitii de arta inchinata lui Mihai Eminescu.

Programul incepe la ora 19 cu o conferinta de deschidere sustinuta de actorul Mihai Gruia Sandu si Prof. Univ. Dr. Alexandru Leordean. La ora 19:30 are loc spectacolul "Vis de poet", pe versuri si proza de Mihai Eminescu, dupa un scenariu de Eugenia Vasiloaie. Din distributia spectacolului fac parte actorii Octavian Paraschivescu, Camelia Dinca si Simona Nastase.

Evenimentul se bucura si de participarea Corului Preludiu, dirijat de Voicu Enachescu. De la ora 20:45 are loc un dublu-vernisaj, cu lucrari inspirate din creatia eminesciana ale tinerilor artisti romani, dar si consacrati: Costin Neamtu, Lisandru Neamtu, Iuri Isar, Daniela Frumuseanu, Ludmila Grajdan-Ionescu si Victoria Ileana Dragomirescu. Expozitia cuprinde lucrari in fotografie, penita, gravura, obiecte si colaje video.

Expozitia de fotografie " Dor de Eminescu " aduce in prim-plan: Poetul si Actorul si cuprinde fotografii ale actorilor Dan Puric, George Mihaita, Manuela Harabor, Raluca Guslicov, Ileana Stana Ionescu, Mircea Albulescu, Silviu Biris si Axel Moustache .

Seara omagiala Mihai Eminescu se desfasoara vineri, 15 ianuarie, de la ora 19, la Centrul National de Arta Tinerimea Romana, de pe strada Schitu Magureanu, numarul 4, vizavi de Teatrul Bulandra. Intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea